Han är jävligt bra!

    Skrivet den 2009-01-31 kl. 20:22:16

5-0 - för andra gången på en vecka!

Innan matchen var jag inte det minsta taggad, att möta Brynäs kändes tråkigt och inte det minsta inspirerande. Men det lyckades en enda spelare ändra på helt på egen hand, nästan i alla fall. Johan Harju, fyra mål och ett assist ikväll! Det blev kul till slut, tack för showen!

Modig höll nollan för andra gången på en vecka och för tredje gången den här säsongen. Riktigt kul, trots att han inte ställdes på så värst stora prov.

Det kändes som att det var ett bra go i hela laget ikväll trots att det bara var Omark och Harju som levererade. Bland annat hade ABC några fina chanser som man tyvärr inte kunde utnyttja.

Jag har inte så mycket att skriva, kommer helt ärligt inte ihåg mycket alls från matchen. Harjus enmansshow tog liksom över, så jag låter det stanna här just nu.

Det blev Kalt...

    Skrivet den 2009-01-30 kl. 22:58:23

Har man sett! Det blev en värvning till slut. Inte Carl Söderberg som det har spekulerats i, utan Dieter Kalt som värvas från Salzburg. Det svänger visst fort i den här branschen om vi inte visste det tidigare, för några dagar sedan var Kalt "för dyr" för Luleå Hockey... Men hur som helst, sett till vad han har presterat tidigare så kan det bli någonting bra av det här. Dieter spelar sin första match för Luleå Hockey efter landslagsuppehållet, och jag hälsar honom välkommen!

* * *

Och apropå Carl Söderberg så stannar han i Malmö säsongen ut. Det ska han ha respekt för. Malmö vann också kvällens match och det kändes inte speciellt överraskande, dels för att Huddinge egentligen inte ens borde vara ett litet gupp i vägen, men också för att laget (eller det som är kvar av det...) antagligen svetsas samman ännu mer av det som har hänt och ger sig den på att klara av det här.

Omark i landslaget...

    Skrivet den 2009-01-30 kl. 19:41:35

Hoppsan! Bengt-Åke kom helt plötsligt på att Elitseriens poängbästa svensk visst skulle få vara med i landslaget. Hade väl på känn att det kunde bli så om det kom något återbud, och nu var man ju tvugna att fylla luckan efter Foppa som man hade öppen.

Annars så var ju BÅG's kommentar om varför Omark inte var med från första början lite småkul. Det fanns tydligen ingen som han kunde spela med. Nu finns det tydligen det. Men det får mig samtidigt att undra vad BÅG menade... Kan Omark bara spela med sina kompisar från Luleå?

Jag hade som sagt helst sett att Omark hade fått stanna hemma och träna med laget istället för att spela meningslösa matcher med landslaget och riskera att skada sig, eller bara bli sliten. Han spelar ju redan på smärtstillande för axeln. Men för Linus är det ju givetvis kul så man får väl säga grattis och lycka till. Och håll dig hel för guds skull!

På nålar...

    Skrivet den 2009-01-30 kl. 18:34:24

Den här värvningshysterin som råder just nu bara timmar från deadline har nått mig också. Klickar mig runt på alla möjliga sidor för att se vad som händer och vilka lag som värvar, och kanske framförallt hur många av Malmös spelare som lämnar skeppet. Ingen kul sits de blev satta i igår. Jag vet inte varför jag har blivit så här, men det är väl lite kul ändå gissar jag... Kommer vara tråkigt imorgon då jag inte kommer ha möjlighet att uppdatera mig på hela dagen, det lär ju hända någonting i alla fall. Sen vill man ju alltid ha svar på om Luleå nu kommer att värva eller ej.

I och med kollapsen i Malmö så blev helt plötsligt Carl Söderberg aktuell för Luleå, Osten har dessutom bekräftat att de har visat intresse och det ska tydligen stå mellan oss, Brynäs och Färjestad. Eller så blir det helt enkelt ingenting alls utav det och Carl stannar i Malmö.

Thomas Raffl ska enligt Osten vara så gott som klar för två säsonger i Luleå Hockey, precis som det tidigare har pratats om. Men som vanligt ropar jag inte hej förrän kontraktet är underskrivet och det står på officiella.

Malmö...

    Skrivet den 2009-01-30 kl. 18:20:13

Nej, jag kan inte hålla mig från att kommentera Malmös totala kollaps. Hur är det överhuvudtaget möjligt att det kan gå så pass långt som det har gjort? Någon måste ju haft koll på ekonomin, eller har man bara gått runt i sin lilla bubbla och trott att allt är okej när skulderna egentligen bara växer och växer? Något annat kan jag inte se som anledning, då man för bara ett par dagar sedan värvade en ny spelare, stor pajasvarning på det. Herregud... Malmö har "Sveriges bästa hockeyarena", men de har knappt ett lag att ställa på isen längre.

Egentligen kanske allt bara är ett enda stort konstaterande att det är Percy Nilsson som har fått Malmö att gå runt, något man mer eller mindre har vetat i många år.

Malmö är inte ett lag som jag bryr mig om alls egentligen, hade jag fått välja så hade jag inte velat ha dem i Elitserien t.ex, så just den biten rör inte mig speciellt mycket. Men jag tycker hemskt synd om alla de Malmösupportrar som har ställt upp för sitt lag trots den usla säsongen. Det enda jag själv kan relatera till är förra säsongen och inledningen av denna som jag tyckte var tillräckligt hemsk. Jag kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas om man dessutom hade fått det slängt i ansiktet att klubben stod med ett och ett halvt ben i konkursen...

Nej...

    Skrivet den 2009-01-29 kl. 21:39:47

Det går tydligen inte att vinna i äckliga Karlstad.

Jobbig uddamålsförlust där poängen inte var långt borta. Men de många utvisningarna avgjorde, tyvärr åt fel håll. Hade på känn när Harju åkte ut att det skulle bli mål, Färjestad hade bra press och målet hängde i luften. Ännu jobbigare att Burra som drar ett stort lass i BP fick utgå i den andra perioden efter att lite olyckligt fått en puck i munnen. Men förhoppningsvis är han tillbaka redan på lördag, borde gå att spela med galler om det inte fungerar utan.

Hur kommer det sig att (okänd) inte åker ut för hög klubba med några minuter kvar av matchen och Almtorp dessutom blöder? Almtorp som förövrigt var bra idag, precis som några till.

Modig gjorde några stycken riktigt bra räddningar även idag, även om han kanske skulle ha tagit något mål också. Men ingen skuld ska ändå läggas på honom.

Nu tar vi Brynäs på lördag och sen väntar många långa tråkiga dagar utan hockey. Ja, det ska visst spelas landslagshockey igen. Jag tycker det är skönt att inga Luleåspelare är uttagna, även om Omark givetvis borde vara självklar. Men han spelar ju dessutom halvskadad så han mår nog allra bäst av att vara hemma istället.

Färjestad - Luleå...

    Skrivet den 2009-01-29 kl. 18:19:39

Jaha, så var det dags igen för den värsta av alla bortamatcher. Det finns ingenting som jag hatar mer än bortamatcher i Karlstad. Men, sviter är väl till för att brytas och jag tar tacksamt emot ett trendbrott ikväll.

Fortfarande är det bara Pierre som är borta. Jag saknar honom!

Jag drömde om Luleå i natt. Men de mötte Södertälje. Viktor Lindgren tryckte in pucken i mål efter att Fredrik Styrman(!) gått köksvägen och fått pucken på mål. Södertäljes ena reservmålvakt (de hade två såna ombytta...) dansade till musiken efter målet, och sen vaknade jag. Om det säger någonting om kvällens match vet jag inte...

Jonas Gustavsson har tydligen skadat knäet och kommer alltså inte att stå ikväll. Divis (som skadade sig förra matchen) kommer att starta i mål, med en kille född -90 på bänken. Känns ganska skönt att slippa Gustavsson, han känns nästan omöjlig att göra mål på.

KÄMPA!


Att värva - eller inte värva...

    Skrivet den 2009-01-28 kl. 21:29:54

När lördag övergår i söndag stänger också transferfönstret, och ryktena snurrar för fullt. Vilka kommer att värva, VEM kommer de att värva? Jag vet inte hur länge mina funderingar har pågått nu, men det är ett tag och på senare tid har det kommit upp i mitt huvud varje dag. Men jag har fortfarande inte tagit mig förbi frågan "ska Luleå värva?"...

Jag har antagligen bytt åsikt om den här frågan hundra gånger, men jag kommer inte fram till ett svar. Eller ett svar har jag nog egentligen - klart att vi ska bredda laget för att bli mindre skadekänsliga i ett eventuellt slutspel, men jag har nog rätt höga krav på den nya spelaren, det är där min tvekan (eller snarare oro) kommer in i bilden. Givetvis vill jag ha in en spelare som kan göra mål av ingenting och verkligen vara tungan på vågen i de viktiga matcherna. Men... Jag vill inte ha vem som helst. Det här laget har gått igenom mer än många andra den här säsongen och man har ända sedan starten tagit på sig och accepterat sina roller i laget, och det är mycket tack vare det som det har gått som det har gjort. Inte nog med att de tar sina roller, de också ställer upp för varandra. Många var även med förra säsongen vilket nog också spelar in när det gäller allt detta. När Luleå har fullt lag att tillgå sitter jag alltid och grubblar på var en ny spelare egentligen ska in, för då kommer det ju att krävas omformeringar i flera formationer. Problemet är alltså inte att jag tycker att vi har ett lag som är så bra att vi inte behöver en ny spelare, det är att jag är rädd att ta in någon som kanske sen visar sig inte alls passa in i Luleå Hockey, eller att man ska förstöra någonting som redan fungerar. Men å andra sidan så måste man ju kanske våga för att vinna...

Tre riktigt sköna poäng!

    Skrivet den 2009-01-28 kl. 17:49:56

För fjärde gången den här säsongen fick Frölunda lämna isen med noll poäng efter match mot Luleå Hockey. Men det blev onödigt jobbigt på slutet...

Första perioden - kanon! Luleå gjorde tre mål (Miettinen, Lindqvist, Philipp) och jo, det kändes som att det kunde gå vägen den här gången också. Målet som betydde 3-0 var helt underbart, nästan alla Luleås spelare stod och bökade framför Ari Ahonen innan Radek Philipp till slut kunde få in den i målet. Så ska det se ut!

Andra perioden - nja... Frölunda kom ut som ett helt annat lag än de var i första perioden och det var i stort sett spel mot ett mål i 20 minuter, den här gången var skottstatistiken (4-17) inte helt missvisande och målet får ses som rättvist. Rograrna tog time out efter bara drygt fyra minuter, bra!

Tredje perioden - helt okej. Frölunda fick ett jävla skitmål med fyra minuter kvar och det blev trots allt lite spänning. Eller okej - mycket spänning! Usch, sånt slipper jag gärna för all framtid. Men med mindre än en halv minut kvar fick Emil Lundberg tag på pucken och satte den i det tomma Frölundamålet, matchen var avgjord och det gick att slappna av igen.

Vi har Mattias Modig att tacka för en stor del av segern. Han räddade oss både en och 32 gånger, ibland utan att ens veta om det själv, men de räddningarna räknas också.

Skitkul att fjärdekedjan fick utdelning även igår, de två senaste matcherna har alla tre gjort mål. Hårt jobb i defensiven i all ära, men att de också kan bidra offensivt betyder givetvis otroligt mycket.

Tänk att det kan svänga så fort, för en vecka sedan kändes det botten efter sex förluster på årets sju första matcher - nu känns det ganska bra igen, bara två vinstmatcher senare. Men att gå så långt som andra och påstå att Luleå Hockey kan gå hela vägen till final och till och med guld - det gjorde jag inte på annandagen och det gör jag inte nu heller. Lite lugn får man ändå hålla sig...

Frölunda nästa...

    Skrivet den 2009-01-27 kl. 17:46:49

Bara drygt en timme kvar till match nu, ska snart åka in till Coop men tänkte hinna slänga iväg ett snabbt inlägg trots allt.

Frölunda var ju till för bara ett år sen en mardrömsmotståndare för oss alla som håller på Luleå, men glädjande nog har det hänt ganska mycket sen dess och Frölunda känns nu inte alls som något omöjligt lag att slå, samtidigt som det är ett lag som jag har respekt för och aldrig räknar med seger mot. Johan Holmqvist ställs idag återigen mot "Elitseriens hårdaste skott" som han själv har sagt - Jannes patenterade handledare. Får hoppas att det kan ställa till problem ytterligare en gång. Tre poäng skulle vara väldigt välkommet, sen får resultatet se ut precis hur som helst.

Fortfarande är det bara Pierre som saknas, men nu ska han tydligen äntligen vara på väg tillbaka efter sin sega sjukdom. Fredrik Styrman går in och ersätter honom igen.

J20 i topp!

    Skrivet den 2009-01-25 kl. 19:13:06

Det går riktigt bra för Luleå Hockeys J20-lag just nu. I helgen spelade man ytterligare två matcher och inkasserade sex nya poäng efter vinster mot Brynäs (2-0) och Djurgården (4-1). I och med att HV71 förlorade mot Södertälje idag så gick Luleå upp på förstaplatsen i tabellen. Man har också klart bäst målskillnad och har bara släppt in nio mål på sex matcher.

Inte mycket till match...

    Skrivet den 2009-01-25 kl. 14:10:47

Nej, gårdagens match vill jag inte dra några stora slutsatser av. Södertälje var riktigt, riktigt dåliga. Men trots allt - det var en otroligt viktig match och spelarna lyckades förvalta den på bästa sätt, bra det.

Det var ett tag sen man kunde luta sig tillbaka och bara njuta av en match, men igår kändes det faktiskt ganska avgjort redan efter en period, och när Omark slog in sitt andra mål för kvällen i början av den andra så var det definitivt inget snack om saken.

Den senaste tiden har det känts som att Emil Lundberg har varit lite mer på gång än tidigare, och igår fick han också göra mål - i box play! Han var nära redan mot Linköping, men igår satt den som sagt. Hoppas att det fortsätter rulla på för honom, vet att jag sa samma sak tidigare men sen hände det inte så mycket...

Det var kul att se Fredrik Styrman igår. Killen har inte fyllt 18 år än men han gör redan bra ifrån sig på den här nivån. Visst kan man se orutinen lysa igenom, men alla är ju nybörjare någon gång. Ännu roligare var det att se att han inte backar undan när det hettar till lite.

Skönt att vi kunde vinna så pass stort också, målskillnaden har ju rasat den senaste tiden och med tanke på hur jämnt det är så är en bra målskillnad viktigare än på länge.


Som sagt, gårdagen kändes inte som någon riktig värdemätare. Matchen på tisdag kommer antagligen att ge mer svar, då står Frölunda för motståndet.

Elva omgångar kvar - hur gick det till?


Dags att vinna...

    Skrivet den 2009-01-24 kl. 14:04:05

Nu börjar det bli hett. Luleå är indraget i streckstriden igen och efter att lagen under oss har börjat vinna samtidigt som Luleås form har dippat så skiljer det inte ens många poäng ner till kvalstrecket, hur många vet jag inte eftersom att jag helst undviker att kolla tabellen.

Fram till uppehållet återstår nu fyra matcher, Södertälje (h), Frölunda (h), Färjestad (b) och Brynäs (h). Kan vi vinna tre av de matcherna, förslagsvis de tre hemmamatcherna, skulle det kännas rätt bra. Sen ska väl de andra resultaten också gå vår väg, men spelarna kan ju inte påverka någonting annat än sina egna matcher.

Södertälje kommer på besök idag, och är det några matcher vi ska vinna så är det ju dem mot lagen under oss. Och efter tre raka förluster och bara en vinst på de sju matcherna som har spelats i år så är det hög tid att komma upp på banan igen, det svänger snabbt i årets jämna Elitserie.

Pierre Johnsson är fortfarande inte frisk, men däremot är Robin Olsson nu tillbaka. Kedjorna ser ut som de har gjort de senaste matcherna.

KÄMPA!

Jobbig omgång...

    Skrivet den 2009-01-22 kl. 18:27:15

Nu är det lite dålig uppdatering här, dels för att Luleå inte spelar match men också för att jag inte har nog med tid just nu, har haft många inlägg de senaste veckorna som bara har stannat vid en tanke... Nyheter saknas ju inte.

Har väl inte hänt så mycket som betyder något de senaste dagarna, skulle väl vara att Johan Fransson tagit sitt pick och pack och stuckit från Linköping. Grattis, får jag väl säga. Har faktiskt tyckt lite synd om Frallan, först gör han äntligen en riktigt bra säsong förra året, sen tar Lener över Linköping. Leners favorit heter antagligen inte Johan Fransson och speltiden minskade avsevärt ju längre säsongen gick och till slut fick han inte spela alls. Så nu är Schweiz hans hem den närmaste tiden, hoppas det fungerar bättre där.

Trots att inte Luleå har någon match idag är det ju faktiskt andra lag som har det vilket jag inte riktigt tycker om. Vi spelade ju i och för sig den här omgångens match redan i måndags och det gör inte att vi har mindre matcher spelade än de andra lagen. Det är bara själva grejen att vi inte kan göra någonting åt resultaten som stör mig, jag hade hellre spelat matchen idag istället för i måndags bara för att få spela samtidigt som alla andra. Dessutom; Alla lag som spelar idag ligger under oss, bortsett från Frölunda som ligger före oss på målskillnad. Det kommer alltså att bli ännu jämnare! Suck...

2-1...

    Skrivet den 2009-01-19 kl. 21:23:29

Åh, jag trodde stenhårt på att Luleå skulle kunna klara minst oavgjort när man kvitterade... Men självklart inte.

Nu är jag fruktansvärt less på de här förlusterna. Dessutom borde ju förrådet med matcher som innehåller tre mål eller mindre börja ta slut nu. Ge mig 8-2 eller någonting. Gärna på lördag, tack.


Bra helg för juniorerna...

    Skrivet den 2009-01-18 kl. 15:22:59

För A-laget blev det ingen vinst mot Linköping igår, men J20 gjorde sitt jobb och slog LHC på bortaplan med 5-0. Idag hade de tagit sig upp till Södertälje, och även där blev det en stor seger med 6-1.

Jag hoppas verkligen att J20 kan ta sig långt i år. Kommer ihåg säsongen 04/05 då man mötte Frölunda i finalen. Visserligen förlorade man till slut med 2-0 i matcher, men matchen som spelades i Luleå drog hela 3217 personer och jag tror också att det då var rekord för juniorhockeyn i Sverige. Rätta mig om jag har fel. Hur som helst skulle det vara kul med något liknande igen.


Nollade på hemmaplan...

    Skrivet den 2009-01-18 kl. 14:40:31

Tredje raka hemmaförlusten, bättre start på det nya året hade man ju kunnat önska sig...

Jämfört med Timrå-matchen var det här definitivt ett steg i rätt riktning, och det kändes faktiskt som att vilket lag som helst kunde vinna. Nu gjorde Linköping det första målet och då vann de också, hade Luleå gjort det hade antagligen vi vunnit, det kändes som en sån match.

Försvaret fungerar fortfarande bra, även om Linköping kunde göra mål efter en tabbe av Kristofer Berglund... Vad som gör mig mer orolig är ineffektiviteten. Luleå gör knappt några mål längre, och när dessutom lagets bästa målskytt inte alls har någon form att tala om, ja då blir det inte lättare. Om jag såg rätt petades dessutom Harju i den tredje perioden, Miettinen var i alla fall inne och körde med Omark och Lavander. Jag önskar mig en riktig målskytt innan fönstret stänger.

Powerplay var inte heller någonting att hänga i granen igår, ska man börja göra mål igen är det någonting som måste stämma.

Modig gjorde en av sina bättre matcher för säsongen i målet.

En fråga: Får motståndarna göra precis vad de vill med Linus Omark utan att domarna reagerar? Det verkar nämligen så...

När det här året började hade Luleå +12 i målskillnad - sex matcher senare är den nere på -1. Det svänger fort...

När det här året började hade Luleå 14 poäng ner till niondeplatsen - nu är det fem. Var det någon som sa att slutspelsplatsen var säkrad? Det finns en anledning till att inte ropa hej för tidigt...

Influensan går laget runt...

    Skrivet den 2009-01-17 kl. 00:32:47

Först var det Lidhammar, sen Berglund, Olsson och nu har också Pierre Johnsson gått och blivit sjuk och kan därför inte spela imorgon. Det tycker vi illa om. Riktigt illa.

Linköping,. Säsongens bästa match spelades ju mot just Linköping i höstas, när Luleå vann. Det får de gärna upprepa. Luleå MÅSTE vara med från första sekunden imorgon, alltså raka motsatsen till igår. Det var hemskt att se spelarna så loja och passiva. Inställningen ska inte vara någonting annat än att vara först på varje puck och vinna varje närkamp!

Det blir förändringar i laget till imorgon, och det verkar som att Daniel Olofsson stannar längre än de tre matcher som det först var sagt. Kedjorna kommer alltså att se ut så här:
Bartecko - Almtorp - Chabada
Omark - Harju - Lavander
Miettinen - Burström - Lindgren
Lidhammar - Lindqvist - Olofsson
Lundberg


Emil får nöta bänk imorgon. Okej, det är inte mitt största problem. Det stavas f-ö-r-s-t-a-k-e-d-j-a-n. Almtorp får visserligen kliva in där, men tycker Roger och Roger verkligen att det är Miettinen som är problemet? Då har vi ganska skilda uppfattningar om det där. Visst, Luleå vann typ allt när Tommi var borta. MEN! Chabada och Bartecko har aldrig fungerat riktigt bra ihop. Visst har de gjort nåt mål här och där, men det gör väl alla och det är långt ifrån vad de borde ha gjort. Både Bartecko och Chabada har underpresterat något groteskt den här säsongen, och jag är less på det nu. Bartecko åker mest runt och glider och när det inte går som han vill så gnäller han på lagkamraterna. Dålig stämning är det sista laget behöver. Blev faktiskt riktigt förbannad på Lubos mot Timrå när han åkte runt och gnällde och surade, tror inte det har hänt förut eftersom han är en spelare som jag har rätt mycket tålamod med men nu börjar det ta slut. Ska han fortsätta (icke)prestera som han gör vet inte jag om jag tycker han är förtjänt av de pengar han hämtar ut varje månad, samtidigt som jag för hela mitt hjärta hoppas att han ska ändra sig för vill han så är få spelare bättre än vår egen Kung Lubos. Hos Chabada kan jag inte ens peka ut felet. Är det handskadan som allt beror på borde han vila istället för just nu händer det ändå inte så mycket kring honom, men det känns inte som att det är där skon klämmer. Bartecko och Chabada är inte heliga. Jag skulle kunna skriva ett milslångt inlägg om bara förstakedjan, men jag nöjer mig med det här så länge. Frågan från första början är som sagt varför man väljer att lyfta bort Miettinen när det är de andra två som inte fungerar?

KÄMPA!

Årets mål!

    Skrivet den 2009-01-16 kl. 15:07:55

Kolla bara...


Hur gick det att ta fel?

    Skrivet den 2009-01-15 kl. 23:48:43

Jag måste bara nämna det allra konstigaste med hela matchen. När Omark hade gjort sitt fantastiska mål och speakern ropade ut vem som stod för målet var det tydligen inte Omark. Utan Miettinen. Miettinen?! Ja, hon var då antagligen ensam om att ha sett nr 9 sprätta in pucken i mål...

Värsta förlusten hittills...

    Skrivet den 2009-01-15 kl. 23:13:08

Fan.

Först gör han det snyggaste målet på år och dagar, ett sånt som man bara inte gör - om man inte heter Linus Omark. Sen ramlar han i försvarszonen med en halv minut kvar av matchen vid ställningen 3-3, ger Timrå pucken och vad de gjorde med den vet ni redan... Så fruktansvärt orättvist. Först var jag arg, men nu känns det mest bara ledsamt. Jag har liksom inte hjärta att kritisera honom, och det gjorde ont att se honom ligga där på isen efteråt. För som vanligt så gjorde han utöver det misstaget en riktigt bra match.


Sättet Luleå Hockey började matchen på var helt bedrövligt, och time-outen hade lika gärna kunnat komma flera minuter innan den faktiskt gjorde det. Den första perioden var både dålig och tråkig, och när inte ens publiken var på tårna, ja då går det egentligen inte att få det sämre. Jag vet inte vad det var, men ingen verkade vara med på att pucken släpptes, det kändes som att alla bara stod och tittade på. På den fronten blev det åtminstone lite bättre ju längre matchen gick, inte bra, men bättre. Men sen är det allt det andra också, passen går fel, pucken studsar och istället för att göra någonting själv så passar man en gång för mycket och anfallet rinner ut i sanden. Det ser så slarvigt och nonchalant ut att man till slut bara blir uppgiven.

Kristofer Berglund har gjort bättre matcher, om vi säger så...

Vad hände med Pierre?

Den här matchen vill jag bara glömma. Alla förluster är hemska och jag kan nog säga att jag hatar att förlora mer än vad jag älskar att vinna, men det här var den absolut värsta förlusten för säsongen. Inte just för det faktum att vi förlorade, utan för att det blev som det blev...

Luleå Hockey - Timrå IK

    Skrivet den 2009-01-15 kl. 17:45:20

Äntligen hemmamatch igen! Jag var lite less på hockeyn där efter nyår/Skellefteåmatchen, så bortamatcher och ett litet uppehåll mellan dem gjorde mig gott och nu ska det bli kul igen.

Timrå alltså... Lär inte bli någon enkel match trots att de inte har vunnit här på nästan två år. De kämpar kring strecken och vi om några vet väl att det är nu man måste börja springa om man ska hinna med tåget. Att Luleå gjorde en äckligt bra bortamatch i tisdags spelar mindre roll, nu är det hemmaplan och lite andra förutsättningar.

Luleå förlorade sin senaste hemmamatch, den mot Djurgården för en evighet sen. Innan det hade man tagit poäng i 14 raka hemmamatcher. Men sånt händer, det som är viktigt är att komma igen. Skulle vara skönt att vinna idag, inte bara för att vinna, utan också för att vi då kan dra ifrån det där strecket lite mer. Ja, det skrämmer mig fortfarande. Dessutom skulle det ju sitta fint om man kunde reparera den där målskillnaden som rasade rätt rejält på bara ett par matcher lite.

Nu är det också hög tid för Harju att hitta formen igen, han har inte riktigt gått att känna igen på ett tag men jag tyckte det såg aningen bättre ut mot Frölunda, så han kanske är på väg uppåt igen. Dessutom har ju Barteckos kedja och även han personligen ganska mycket mer att bevisa.

Den enda som saknas ikväll är Robin Olsson som är sjuk. Både Lidhammar och Berglund tillbaka alltså.

Berglund nominerad till rookiepris

    Skrivet den 2009-01-15 kl. 14:48:42

Kristofer Berglunds första säsong i Elitserien har inte gått obemärkt förbi, och nu har han som tredje spelare för säsongen nominerats till priset Årets Rookie. De andra nominerade hittills är Victor Hedman och Jakob Markström.

Berglund har klarat av steget till Elitserien på ett imponerande sätt. De första matcherna började lite knackigt, men efter ett tag var han inne i det hela och sen har det bara rullat på. Bland annat har han tillsammans med Jaroslav Obsut bildat Luleås bästa backpar, och han har dessutom fått mycket förtroende i powerplay. Kristofer ligger femma i den interna poängligan med sina 20 poäng (3+17). Det går inte att säga annat än att Berglund var en riktigt lyckad värvning av Luleå Hockey, tyvärr kanske vi inte får behålla honom så länge.

2009 års första seger...

    Skrivet den 2009-01-14 kl. 14:43:16

Hur viktiga var inte de där tre poängen?!

Luleå gjorde en sån jäkla bra bortamatch, de gav inte Frölunda någonting. Jag kan inte komma på någon gång då det var riktigt farligt runt Mattias Modig. Äntligen stämde försvarsspelet till 100% igen!

Janne Sandström har gjort tre av sina fem mål den här säsongen på Johan Holmqvist. Alla precis likadana.

Kul för Jonas Almtorp som alltid gör ett bra jobb lite i skymundan att få stå i rampljuset för en dag.

Två av årets absolut viktigaste segrar har kommit mot Frölunda. Tänk att de var en av de värsta motståndarna vi kunde tänka oss för inte så länge sen. Det vänder snabbt...

* * *

Mållg... Förlåt, Mats Fröshaug lämnar Luleå för Norge. Jaha?

Pekka Saarenheimo?

    Skrivet den 2009-01-12 kl. 15:18:44

Nu börjar det dra igång igen med rykten om spelare hit och dit till nästa säsong. Pekka Saarenheimo ska tydligen vara ett aktuellt namn, och han erkänner också att Luleå har varit i kontakt med hans agent.

Så vad tror vi då? Det finns inte så mycket att gå på, men ska man lita på det som skrivs att han är en bra tvåvägsspelare, 26 år och producerar hyfsat mycket poäng i Finland så låter det rätt bra för mig i alla fall. Dessutom är han center, och riktigt bra centrar har vi knappast varit bortskämda med de senaste åren. Synd bara att man inte kan finska så man kan luska ut nåt mer...

Vi får väl se om några månader hur bra det här stämde då...

Topp 8 börjar imorgon!

    Skrivet den 2009-01-09 kl. 23:59:01

A-laget har spelledigt i helgen, men trots det finns det möjlighet att se på bra hockey i stan. I helgen spelar Luleås J20 sina första matcher i Topp 8-serien, där de fyra bästa lagen från norr- respektive sydgruppen har slagits ihop och nu ska kämpa om placeringarna inför slutspelet.

Luleå har dessutom passat på att förstärka laget - backen Antti Kauppila gör sin första match imorgon.

Jag hoppas att alla som har möjlighet att ta sig dit gör det - juniorhockey är kul och Luleå har ett bra lag. Varför inte försöka hjälpa även dem?

Alltså:
Lördag 15.00, HV71 i B-hallen. (HV som bland annat har nyblivne JVM-medaljören André Petersson i laget)
Söndag 16.00, Frölunda i COOP.

Tredje raka...

    Skrivet den 2009-01-08 kl. 21:57:59

Luleå förlorar en jämn match med uddamålet. Känns det igen?
Allt för väl enligt mig...

Suck...

Viktigt, viktigt...

    Skrivet den 2009-01-08 kl. 18:20:56

Sexpoängsmatch idag. Eller snarare niopoängsmatch, men ja, lika viktig är den för det. Dels skulle det vara ganska skönt att dra ifrån just Brynäs på sjundeplatsen, sex poäng bakom oss i nuläget. Men vad som är än viktigare är att Luleå hittar tillbaka till spelet igen. Alla verkar i alla fall ha förstått vad skillnaden har varit de här två senaste matcherna, och det är ju i sig en bra utgångspunkt.

Försvarsspelet måste vara prio ett idag, fungerar det kommer också chanserna framåt. Nummer två är spelet framför målvakterna, störta in på mål för att slå in puckarna i anfall och för att hjälpa Modig i försvaret. In i skiten helt enkelt!

Förutom själva spelet finns det en del spelare som måste skärpa till sig, vissa har sett rent slöa ut de senaste matcherna.

Daniel Olofsson är tillbaka. Jag gillade honom mer och mer ju längre tiden gick när han var här sist, och karln har ju faktiskt inte förlorat en enda match med Luleå Hockey efter full tid. Jaja, det är historia. Men idag ska Luleå Hockey upp på vinnarspåret igen.

För egen del får Hockeyligan stå för allt jag kommer att veta om matchen, tråkigt i en sån här match när man verkligen vill veta hur spelet ser ut men webbradion och jag är inte vänner - Luleå vinner så gott som aldrig när jag har igång den.

Inget guld i år heller...

    Skrivet den 2009-01-06 kl. 16:20:53

Kanada gick inte att slå den här gången heller. De var lite bättre än Sverige på allt och vann rättvist. Dock tycker jag att det är tråkigt att de får spela efter en annan regelbok än alla andra, men man måste väl lära sig att leva med det också...


Heja Sverige!

    Skrivet den 2009-01-06 kl. 00:57:16

Lite drygt en halvtimme kvar nu till JVM-finalen mellan Sverige och Kanada. Kommer garanterat bli en grym match, och förhoppningsvis får vi jubla lite här mitt i natten.

Heja Sverige!


Vart tog fansen vägen?

    Skrivet den 2009-01-06 kl. 00:15:40

Det är jävligt lätt att spegla sig i glansen av framgång, men när det nu går lite tungt så springer folk visst och gömmer sig. Jag trodde att riktiga fans stod bakom laget oavsett resultat.

Publiksiffran (4599) i sig var kass enligt mig. Men det är inte det jag är mest besviken på. Det är beteendet av en stor del av dem som kallar sig Luleåfans. Egentligen hela tredje perioden, så var ståplatsläktaren nästan halvtom. När matchen närmade sig slutet var den inte ens det. Visst kändes matchen körd när Djurgården gjorde sitt femte mål, men enligt mig är inte det ett skäl att lämna läktaren. Att delar av sittplatspubliken lämnar matchen innan den är slut är något som händer varje gång oavsett resultat, men jag trodde inte att det skulle hända i så stor omfattning på ståplatsläktaren. Inte ens när det gick som sämst i höstas, eller ens förra säsongen, hände någonting liknande. Har folk blivit så bortskämda att man kräver seger i varje match? Kom ihåg att det inte alls var länge sen många skulle vara glada bara Luleå Hockey slipper kvala den här säsongen...

Cred dock till alla som trots allt stod kvar matchen ut och som visade att ni finns där för laget oavsett om de vinner eller förlorar!


Formsvackan är total...

    Skrivet den 2009-01-05 kl. 22:28:55

6-2... Andra matchen för säsongen, och andra raka, som Luleå släpper in fler än fem mål. Dessutom tog Luleås 14 matcher långa poängsvit hemma slut.

Luleå började bra och ägde matchen i den första perioden, men sen började Djurgården göra mål och då var det som att luften gick ur helt och hållet.

Den sämre formen har egentligen funnits där ett tag, men det har inte varit lika uppenbart då man fortfarande har haft flytet med sig. Sen matchen i lördags har man inte det längre och då kan man inte spela dåligt också utan att förlora. För som det är nu så förlorar Luleå närkamper, man är inte etta på returerna och passen går inte dit de ska. Dessutom börjar spelet kännas omständigt. Flera gånger idag finns det möjlighet till lätta passningsalternativ, men istället väljer man t.ex. det svåra diagonalpasset där pucken måste ta sig förbi en motståndare som står rakt i vägen innan det når fram.

Det är dags att gå tillbaka till spelet som tog er till toppen, grabbar. Och det nu! Man spelar inte längre för varandra på samma sätt som man gjorde tidigare. Jag vill att det ska sitta motståndare som frimärken längs hela sargen när matchen är slut, som det gjorde tidigare. Jag vill att varje spelare ska vara mer blå än vit på kroppen av alla täckta skott. Jag vill helt enkelt ha tillbaka det gamla Luleå Hockey om vi nu kan kalla det så.

Burström, Almtorp och Lindgren är Luleås klart bästa kedja idag och borde nästan ha gjort ytterligare ett par mål. Men som sagt, flytet finns inte där längre...

Omark var tillbaka fortare än någon hade kunnat tro och klarade fortfarande av att snurra upp Djurgårdarna, men han verkade ändå hämmad och närkamper såg han mest ut att vilja undvika.

Jag tänker inte ens försöka hänga ut enskilda spelare, för som det ser ut nu så måste alla spelare höja sig och hitta tillbaka till spelet igen. Bara för att det går bra betyder det inte att man kan börja spela annorlunda. Det hårda spelet med obegränsat hjärta var vad som tog Luleå Hockey till toppen, och ska de ta sig längre så är det just det som ska ta dem dit, inte någonting annat!

Det var inte bara matchen i sig som gjorde mig arg ikväll, men det andra får ett eget inlägg lite senare.

Studsar Luleå tillbaka?

    Skrivet den 2009-01-04 kl. 21:04:24

Vilken totalkollaps det blev igår. Det var så man skämdes, 7-1 mot Skellefteå ska inte få hända. Men det är väl som man brukar säga, bara att bryta ihop och komma igen.

Just nu är det inte förlusten som känns värst. Vi fick ju oss ett inte så litet skadehelvete. Janne borta en vecka med hjärnskakning, Omark(!) borta minst lika länge, kanske upp mot en månad med axeln paj, och Chabada med trasig fot. Det är när sånt händer som Luleås tunna trupp avslöjas. Vi har varit ganska förskonade från skador tidigare, men nu kom alla på en gång och som om det inte var nog var det på tre av våra nyckelspelare. Roger och Roger har någonting att bita i när det gäller morgondagens laguppställning. Bland annat är ju vår bästa kedja ingen kedja längre.

Det är också när skadorna kommer över oss som man verkligen förstår att vi måste värva innan fönstret stänger, går vi till slutspel måste vi ha en trupp som kan stå emot en eller två skador.

Djurgården imorgon alltså... Höll på att säga att jag nästan är nöjd bara man gör en bättre match imorgon. Men jag vet inte om det stämmer. Jag vill ha tre poäng, och efter magplasket igår är det upp till spelarna att visa att det var en sån sak som händer alla lag ibland men inte upprepas. Så jävla tafatt som det var hade jag inte trott att Luleå kunde spela, och allra minst i en match mot Skellefteå. Nej, en ordentlig uppryckning krävs, men det är jag egentligen inte orolig över...

Sverige till final!

    Skrivet den 2009-01-04 kl. 16:49:18

Med lite möda, en del otur och en domare med bara ett öga så gick det ändå vägen till slut. 5-3 och Sverige spelar final. Mot Kanada. Men det var på håret att det inte blev något av "drömfinalen". Fem sekunder återstod av matchen när Kanada kvitterade! Samtidigt som det hade känts lite snopet att spela final mot Ryssland kan jag lova att jag hade varit skadeglad.

Mattias Tedenbys förarbete till 4-2... Inte så dåligt. Titta och njut.

...

    Skrivet den 2009-01-03 kl. 21:18:06

Pinsamt!

Hoppas Jyri Marttinen är okej, såg riktigt otäckt ut.

Slovakien skrällde...

    Skrivet den 2009-01-03 kl. 00:42:35

Imorgon spelar Sverige semifinal i JVM, och tidigare ikväll avgjordes kvartsfinalen som skulle ge Sverige en motståndare. USA mötte Slovakien och de flesta hade nog räknat med en amerikansk seger. Men slovakerna ville annat och ledde med 3-1 efter första perioden. USA lyckades reducera till 3-2 innan slovakerna avgjorde matchen som slutade 5-3 till sist. Alltså blir semifinalen en repris på Sveriges andra match i turneringen, där man vann med 3-1.

Bortsett från själva spelet som jag tycker är roligare än seniorhockey, så finns det ytterligare en sak jag gillar med JVM. För äntligen får man se alla dessa talanger som det skrivs om ur ett lite annat perspektiv. När jag ser dem i Elitserien är de bara motståndare, och jag håller inte sån stor koll på vilken spelare som gör vad i motståndarlaget om det nu inte är någon som dominerar matchen totalt vilket juniorerna sällan gör. Det är ju en sak att läsa om en spelares talang men en annan sak att se den. Nu spelar alla tillsammans och man får lite större chans att hålla koll på enskilda spelare och efter att ha sett dem i några matcher nu finns det några som, som vanligt, har gjort lite större avtryck än andra men även dem som jag hade hoppats att se mer av.

Imorgon klockan 21.30 börjar matchen mellan Sverige och Slovakien i SVT2. Sändningen startar 21.10.

Årets första match...

    Skrivet den 2009-01-02 kl. 18:40:19

Så var också nyårsfirandet klart och det är dags för slutspurten av Elitserien. Ska bli riktigt spännande och roligt.

Imorgon är det dags för 2009 års första match. Och vad passar då bättre än att börja med ett derby? Visserligen på bortaplan, men 14-15 mil är ju inget avstånd. Dessutom börjar det bli dags att vinna i Skellefteå.

Det spelar ingen roll hur bra form Luleå har varit i tidigare och inte heller har Skellefteås tre raka förluster någon betydelse i en sån här match. Det står en del prestige på spel och då brukar tidigare resultat inte betyda så mycket. Men jag kan ändå inte påstå att Skellefteå Kraft Arena är min favoritplats på jorden...

Gusten får fortsatt förtroende i målet trots att Modig är kvitt sin hjärnskakning, och varför inte? Han gjorde en bra match mot Färjestad och någon gång ska väl han också få chansen. Utöver det verkar Pierre Johnsson vara tillbaka i laget, samt att Ejdepalm tar den sjätte backplatsen bredvid honom...

RSS 2.0