Kung Lubos levde upp till sitt namn...

    Skrivet den 2008-11-29 kl. 23:42:40

Han är fantastisk och ikväll gjorde han sitt tredje hattrick iförd den finaste tröjan av dem alla!

Dagens match började inte bra, Rögle var det bättre laget och tog också ledningen innan Lubos inte helt rättvist kvitterade en stund senare. Efter det spelade Luleå upp sig och när matchen var slut stod man där som välförtjänta vinnare trots allt. Dessutom fungerade äntligen kedjan med Chabada och Bartecko tillsammans, som vi har väntat!

Det är inte varje dag man får se två hattrick inom loppet av två matcher, och till råga på allt var ett tredje, även det signerat Johan Harju, inte långt borta idag. Tyvärr lär det vara sista säsongen på ett bra tag som vi får se Harju och hans Ötå-kompis Linus Omark trolla tillsammans...

November är över och det går väl bara att sammanfatta det på ett sätt för Luleå Hockeys del: Obesegrade i tio raka matcher! Man har vunnit jämna matcher, man har vunnit matcher där man har varit bättre, men också de där man har varit sämre. På något sätt har allting som inte fungerade i början bara ramlat på plats och rätt vad det var tog Luleå Hockey täten när det gällde Elitseriens formstarkaste lag.

Nu får vi vänta ända till på tisdag för att se Luleå spela igen och det känns som en evighet. För första gången någonsin hade jag inte klagat över en måndagsmatch.

Det ryktas om fullsatt...

    Skrivet den 2008-11-29 kl. 14:35:28

Rögle har tagit sig genom hela landet och är (får vi hoppas...) på plats i Luleå. Det ryktas också om att drygt 1000 personer har tagit sig hit från de övre delarna av länet och att eftermiddagens match kommer att spelas inför fulla läktare. Kul!

Luleå måste spela bättre än vad de gjorde i torsdags, det var egentligen helt otroligt att man faktiskt vann med fyra mål. Men det gläds vi över och konstaterar att sviten fortfarande är intakt.

Vilken jäkla förstakedja vi har just nu! Omark, Harju och Lavander spelar som i trans, trots att Omark påstår att han själv är i en formsvacka. Då undrar jag följande: Vad händer när Omark är i form om han har gjort poäng i nio raka matcher samt ett grymt snyggt mål förra matchen under en formsvacka?!

Kung Lubos vill stanna i Luleå. Länge. Det får han mer än gärna göra.

Modo imorgon...

    Skrivet den 2008-11-27 kl. 00:43:36

Måste säga att jag känner mig lite orolig inför imorgon. Modo spelade visst riktigt bra mot Linköping senast, Luleås spel har inte riktigt varit på topp och bortaplan är aldrig någon favorit. Men it ain't over ni vet och vill man så kan man...

Våran nya norsk sägs få sitta på bänken imorgon, inte helt överraskande. Men han lär nog få chansen vad det lider, än är det långt kvar.

Om man ska tro rapporterna från träningen idag så kommer laget inte att se likadant ut som i måndags, bland annat verkar Chabada och Bartecko ha återförenats och som det såg ut i förra matchen kanske det är lika bra. Men jag vill fortfarande se Almtorp med en annan omgivning än brunkargänget, snälla? Modigs ljumskar ska vara okej nu, så kanske blir det han som står imorgon om man inte väljer att fortsätta ge Gusten förtroendet av någon anledning. Är Modig frisk och kry så ser jag nog gärna honom i mål (det trodde jag inte att jag skulle få säga i år!), innan han blev skadad så hade han gjort det riktigt bra, självförtroendet lär vara på topp och puckarna har börjat studsa rätt. Jag tycker det är otroligt skönt att han har kommit tillbaka på det sätt han har gjort, inte bara för lagets skull utan även för hans egen. Förra året kan verkligen inte ha varit kul.

* * *

Tommi Miettinen
har börjat träna lite själv på is, nu inväntas ett knäskydd och sen kan han förhhoppningsvis börja köra igång med laget igen. Jag hade nästan räknat bort honom för säsongen, så varje eventuell match han spelar är bonus men dagens besked ger ju lite mer hopp i alla fall. Behöver jag säga hur viktigt det är att han kommer tillbaka? Han är saknad!


Vi har inte råd...

    Skrivet den 2008-11-24 kl. 23:32:33

Nu är jag så less så jag bara vill spy på alla dessa oavgjorda matcher! Det vill till att börja vinna lite igen.

Dagens match var den tråkigaste matchen jag har sett på länge. Det var två lag som var mer rädda för att förlora än vad de ville vinna ute på isen. Så kändes det.

Jag saknar det där spelet som vann en massa matcher åt oss tidigare, det fysiska spelet där man tacklades i varje situation och tog fighten framför mål. Dessutom verkar det vara himla svårt att överhuvudtaget få till något spel alls efter period två. Är spelarna redan så pass slitna att de inte orkar genomföra en hel match?

Poängsviten må vara intakt, men att bara fara runt och plocka en poäng varje match håller inte. Jag vill ha tre poäng på torsdag.

Luleå lånar...

    Skrivet den 2008-11-24 kl. 17:05:42

Elitserien har på senare dagar nästan blivit invaderad av norrmän. Och nu är det Luleås tur. Man lånar Mats Fröshaug från Linköping för resten av säsongen.

Ja, jag vet absolut ingenting om den här killen, men med tanke på hur tunn vår trupp är så borde det ändå vara en hyfsad spelare för att fylla på bredden. Att han inte tog plats i Linköping är nog ingenting att oroa sig över, de har ju lite att välja på... Sen nöjer jag mig givetvis inte med detta, utan jag hoppas på ytterligare en spelare som kan tillföra mer än jag förväntar mig att Fröshaug ska göra, nämnligen spets och rutin. Sen vet vi ju inte heller hur det blir med Miettinen, men det beskedet borde väl dyka upp om ett par veckor.

Lånet gäller från imorgon, så Mats gör väl sin första match på torsdag borta mot Modo.

Nu händer det grejer...

    Skrivet den 2008-11-24 kl. 15:52:14

HV71 kommer på besök ikväll, om de nu lyckas bättre än Brynäs med att ta sig hit i "snökaoset" (vilket snökaos?).

Lubos Bartecko är tillbaka efter sin hjärnskakning från förra mötet med HV, och Obsut är kvitt sin feber och spelar även han. Nu har dessutom Roger och Roger bestämt sig för att vaska om en hel del i laget redan från start vilket gör att kedjorna ser ut på detta viset:

Harju Omark Lavander
Lindqvist Bartecko Lindgren
Almtorp Burström Chabada
Lundberg Lidhammar Olofsson


Förstakedjan är det ju inget snack om, det skulle vara tjänstefel att sära på dem tre. Andrakedjan är mest intressant enligt mig, ska bli spännande att se vad speedkulan Lindgren kan göra tillsammans med Bartecko och brunkaren Lindqvist. Tredjekedjan har spelat lite med varandra tidigare, i och med att Chabada går in där kan de nog bli lite bättre offensivt vilket jag tidigare har önskat, mest för Almtorps skull. Fjärdekedjan... Tja, nån måste ju spela där också... Lidhammar och Olofsson är knappast några högoddsare i den kedjan, och Emil Lundberg har nog inte gjort många glada den här säsongen. Var är den Emil som tillhörde de bästa i laget på försäsongen?

Känns som en förlust...

    Skrivet den 2008-11-23 kl. 00:09:06

Först fick vi vänta och vänta och vänta lite till. Sen, nästan tre timmar försenad började matchen. Och det började bra. Och fortsatte bra. Tills Brynäs lyckades kvittera och bidra till Luleås tredje raka oavgjorda match. Vi börjar samla på oss en himla massa sviter nu...

Surt. Riktigt surt.

Man får inte tappa en ledning med 3-1 i årets Elitserie! Det känns som att vi förlorade.

Linus Omark och Viktor Lindgren var på riktigt skojhumör idag och snurrade upp Brynäsarna ordentligt några gånger - sånt gillar vi!

Domare Lahti hade inte många rätt idag...

Många gånger (kanske framförallt förra säsongen) har det gnällts på Roger och Roger om att de allt för sällan går ifrån den ordinarie laguppställningen och matchar de spelare som är heta, men de senaste matcherna är det just vad de har gjort och det uppskattar jag. Idag hade till exempel Emil Lundberg bara drygt nio minuters speltid, minst i laget bortsett från Daniel Olofsson.

En poäng är två poäng för lite, men vi kan inte göra annat än att se framåt. Match redan på måndag igen. Mot HV71. Igen.

Elva dagar - fem matcher...

    Skrivet den 2008-11-21 kl. 22:57:15

Imorgon går startskottet. De närmaste elva dagarna hoppas jag på att få se Luleås alla fem matcher på plats. Visserligen är hela fyra stycken av dem på hemmaplan, men på torsdag kanske jag befinner mig i Örnsköldvik. Men då måste förstås allting klaffa, för än finns det saker att lösa...

Men som sagt, det börjar imorgon med Brynäs. Spelarna får äntligen komma hem igen efter en liten bortaturné där man lyckades knipa en poäng i båda matcherna. På hemmaplan är man obesegrade de senaste fyra matcherna, och den sviten ska vi se till att förlänga.

De här närmaste fyra hemmamatcherna känns riktigt viktiga att göra bra ifrån sig i eftersom det efter detta blir ett motsatt scenario med fyra av fem matcher på bortaplan, varav tre av dem i rad just innan juluppehållet.
 
Nu jäklar ger vi allt vi har för att vara det där lilla som är skillnaden mellan vinst och förlust!

Uppmuntring...

    Skrivet den 2008-11-21 kl. 00:22:35

Känner att det har varit lite buttert här de senaste dagarna, men det kan Youtube få råda bot på för en stund åtminstone. Vet inte hur många gånger jag har kollat på det här, men det är faktiskt lika kul varje gång.



(skapligt besöksrekord idag, var kom alla ifrån?)

Och där kom förlusten...

    Skrivet den 2008-11-20 kl. 23:09:30

Nej, mycket bättre från förra matchen blev det inte. Men ändå lyckas man återigen kriga till sig en poäng och man får väl återigen vara nöjd över det lilla... För poängen och de första minuterna i tredje perioden (innan Timrås time out) är det enda jag är någorlunda glad över. Och Jannes tackling. Och att man faktiskt hämtade upp till 2-2, det är ändå starkt, trots att det var i grevens tid.

Men mycket av allt det andra kan man nog ta och kasta någonstans långt bort. Eller helt enkelt lämna kvar det nere i Timrå eftersom man nu äntligen får komma hem och spela igen.

Sen skulle jag gärna vilja höra Patrik Sjöbergs resonemang om varför han inte kunde åtminstone ringa upp och höra med måldomaren på den där situationen där Luleåspelarna verkade väldigt angelägsna om att få till en granskning. Det hade väl inte skadat, eller? Jag tror inte de hade tryckt på så mycket för ingenting, och var det inte mål hade det ju inte blivit det bara för att man kollar det.

Powerplay har varit en mindre katastrof de senaste matcherna, varför?

Nå, vi får väl sammanfatta den här lilla bortaturnen med ett svagt godkänt, för det är starkt att få med sig poängen trots att inte spelet riktigt stämmer och hade det här varit för en dryg månad sen hade det knappast gått. Men nu hoppas vi väl på att vi förlänger det som istället för segersviten blev poängsviten på lördag. Gärna med en trea.


Hugg och slå!

    Skrivet den 2008-11-20 kl. 20:29:48

Matchen i sig är inget som gör mig glad, Timråfansen står faktiskt för den största underhållningen när de i vild förtvivlan skanderar "Hugg och slå, Luleå!" så fort de blir lite ledsna på någon Luleåspelare. Det roliga i det hela är att det är en ramsa som faktiskt används av Luleås egna fans, gissar att Luleåspelarna får känna sig som hemma för en stund varje gång de kör igång med den ;)

En olycka kommer sällan ensam...

    Skrivet den 2008-11-20 kl. 16:51:26

Både Bartecko och Pierre Johnsson får se matchen ikväll från sidan. Bartecko fick tydligen en hjärnskakning efter den fula tacklingen av Nichlas Torp förra matchen, och Pierre Johnssons revben som höll honom från träning under uppehållet spökar igen. Tråkigt. Dock är Robin Olsson äntligen tillbaka efter sin hjärnskakning och tur är väl det.

På grund av skadorna blir det ändringar i alla kedjor utom den med Harju, Omark och Lavander. Viktor Lindgren tar Barteckos plats i första, Lidhammar tar över Olofssons plats i tredjekedjan och Olofsson tillsammans med Robin Lindqvist bildar ett fjärde ytterforwardspar. Jag hoppas verkligen vi får förstärkning snart.

Timrå verkar ha vaknat till lite efter Jonathan Hedströms uttåg ur laget. Hur mycket det har med saken att göra vet inte jag, men innan förra matchen vann de två raka innan de förlorade mot Färjestad. Luleå å andra sidan har fortfarande inte förlorat på hela november, men förra matchen övertygade inte och jag hoppas att det som inte fungerade förra matchen är åtgärdat till idag, annars blir det tungt.


En poäng är bättre än noll...

    Skrivet den 2008-11-18 kl. 21:47:56

Det var inte helt oväntat att en dålig match skulle komma förr eller senare, och jag är inte förvånad över att den kom idag heller. Därför känns det bra att vi ändå fick med oss en poäng, trots att jag är nästan lika besviken som efter en förlust.

Jag kommer inte ihåg när Luleå spelade lika dåligt senast och man ska vara ordentligt glad för att det inte blev noll poäng. I övrigt är jag nöjd med Omark och Harju som skapade chanser titt som tätt, samt att det faktiskt var första gången på fem försök den här säsongen som vi inte förlorade i förlängningen. Och sist men inte minst: Mattias Modig!

Nej usch, det här glömmer vi. Ny match mot Timrå på torsdag.


Puh...

    Skrivet den 2008-11-18 kl. 20:33:01

Luleå ska vara jävligt glada över att de leder med 1-0.

KÄMPA!

Första bortamatchen på länge...

    Skrivet den 2008-11-18 kl. 16:48:09

Det känns lite som att det är ett kritiskt läge för Luleå Hockey nu. Man har vunnit fyra raka matcher och är bäst i Sverige över ett ganska stort antal matcher, men trots det är man långt ifrån någon säker plats i tabellen. På bara ett par matcher kan man både klättra högt och sjunka djupt, och därför betyder egentligen inte de fyra vunna matcherna mer än tolv poäng och givetvis ett stärkt självförtroende.
 
Nu gäller det att inte låta självförtroendet gå över i bekvämlighet och tro att nya vinster kommer av sig självt. Då är man snabbt körd i den här världen. Jag tror inte vi har spelare som tänker på det här sättet, men det är lätt hänt att man undermedvetet tror att det krävs mindre för att vinna bara för att man har gjort det några gånger tidigare. Därför är de kommande matcherna viktiga. Jag kan acceptera en förlust, men jag kommer aldrig acceptera att man inte kämpar. Och det är faktiskt inte vinsterna som har gjort mig allra gladast den här säsongen, det är de matcherna där laget har slitit som djur, tacklat allt som rört sig och offrat sig för varandra. Vinsterna är bara beviset.

HV71 borta idag alltså. Ingen match jag drömmer om precis, men de måste ju också spelas. Och varför inte bryta förlusttrenden där nere idag? Möjligheterna är åtminstone större än på länge.

Inga ändringar i laget från förra matchen, Miettinen och Olsson är fortfarande skadade.

HV är grymt effektiva i powerplay, så drar vi inte på oss för mycket utvisningar samt spelar som vi ska i box play när vi väl hamnar i den situationen så är mycket vunnet där. Sen kan man förstås inte bara lita på det, utan som vanligt är det hårda jobbet som personifierar Luleå Hockey det allra viktigaste, ihop med effektiviteten.

Inte speciellt oväntat...

    Skrivet den 2008-11-17 kl. 22:50:08

"Om jag spelar med något lag så blir det inte med Luleå. Det är omöjligt så länge vi ligger i tvist med varandra"

Skönt.

Vidskeplighet...

    Skrivet den 2008-11-16 kl. 18:43:11

Jag ska "avslöja" en sak som jag inte tror att jag har skrivit om tidigare. Jag är fruktansvärt vidskeplig!

Detta gäller allt från kläder till agerande under matcherna till vad jag säger/skriver. Jag har vetat om det länge, men det har bara blivit värre och värre när det har gått bra, för det är efter vinstmatcher det är som värst. Jag tror inte att ni har tänkt på det, men jag undviker att skriva någonting positivt om laget i sig just nu. Enskilda spelare går hur bra som helst, men när det gäller någonting som alla får ta åt sig av är jag livrädd för att skriva för mycket.

Det allra heligaste är box play. Ingen kommer någonsin höra mig självmant berömma spelet i box play mitt under en match, och ytterst sällan efteråt också. Det går att prata om det spelet i allmänhet lite löst bara om det kommer på tal, men inte endast om en specifik match. Aldrig! Här är det samma sak när det gäller enskilda spelare, då går det bra, även om det tar emot lite mer när det gäller BP än någonting annat. Jag vet inte varför det har blivit så här, men det är något jag har hållt på med så länge jag kan minnas.

Ibland har jag suttit och tyckt att vissa spelares ritualer är konstiga, men jag är ju faktiskt likadan själv...

Tung helg för J20...

    Skrivet den 2008-11-16 kl. 15:38:59

I skuggan av A-laget har J20 också spelat matcher i helgen efter ett längre uppehåll. Man spelade mot Djurgården i fredags och idag, samt mot AIK igår. Tyvärr blev det förlust i alla tre matcher, dessutom lagets tre första förluster på hela säsongen och i och med det tog den fina segersviten på tretton matcher slut. Tungt, men nu gäller det för killarna att komma igen redan på onsdag då man möter Björklöven. Sedan väntar ytterligare två hemmamatcher till helgen mot Timrå och Brynäs.

Underbart räcker inte...

    Skrivet den 2008-11-15 kl. 23:39:16

Jag vet inte vad jag ska säga längre. Eller vad jag vågar säga.

Innan matchen fick Surovy en liten hyllning från ståplats - och den skulle han ha.

Matchen idag var nog den roligaste hittills och Linköping är ett jäkligt bra lag, inget snack om saken. Jag är glad att spelarna lyckades hålla sig utanför utvisningsbåset, för de gånger LHC fick spela PP skapade de chanser.

Men, ursäkta ordvalet, fan vad stolt jag är!

Linus Omark har ögon i nacken.

Äntligen fick Robin Lindqvist spräcka den där jäkla målnollan! Om jag skulle be en liten kille i början av sin karriär ta efter någon skulle jag utan att tveka säga Robin Lindqvist. För honom är varje byte likt ett krig på liv och död och han ger inte upp förrän han har vunnit, om ens då. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, skulle han behöva stoppa en puck med munnen för att rädda ett mål skulle han göra det. Sånt vinner hjärtan, och jag lovar, han har redan vunnit många.

Linköping som förövrigt blev av med en pajas till den här säsongen, men nu har fått en ny. Ska man säga grattis, eller?

Mer har jag nog inte att säga. Det var jäkligt roligt ikväll och jag hoppas att det kan fortsätta så.

Gamla bekanta på besök...

    Skrivet den 2008-11-15 kl. 13:52:16

Linköping idag, eller som Lasse brukar säga, Luleå Södra. För Linköping kryllar ju nästan av gamla Lulingar. Pekka, Frallan, Surovy, Hento och Lener återser idag det som en gång var deras hemmaplan. Och två av dem känner jag lite extra för. Surovy av alla räddade oss från Kvalserien trots att han inte ens spelade i Luleå, tack vare ett mål i förlängningen mot Mora, och det är någonting jag antagligen aldrig glömmer och kommer vara evigt tacksam för. Dâkujem vám!
 
Pekka Saravo var en av våra bästa backar de senaste säsongerna, och det känns jäkligt konstigt att han kommer att befinna sig i motståndarbåset ikväll. Pekka var en av mina favoriter, så det är klart att jag saknar honom.

Lite om matchen kanske? Jag hoppas att försvarsspelet håller i sig, men anfallsspelet måste bli några snäpp vassare jämfört med förra matchen. Samtidigt gäller det gamla vanliga, att hålla sig borta från utvisningsbåset då Linköping har seriens näst bästa powerplay.

I övrigt hoppas jag som vanligt att stämningen är på topp och att vi kan fira en seger ikväll.


Jag har mått sämre...

    Skrivet den 2008-11-14 kl. 17:20:34

5 Färjestads BK 20 9 3 8 +1 30   
6 Brynäs IF 20 8 3 9 -10 29   
7 Luleå HF 20 8 4 8 +1 28   
8 Djurgårdens IF 21 6 7 8 -1 28   
9 Frölunda HC 20 7 5 8 -1 28   

Men samtidigt gör den äckligt jämna tabellen mig nästan illamående...


Sjätte raka...

    Skrivet den 2008-11-14 kl. 01:58:26

När hände det sist att Luleå tog minst en poäng i sex raka hemmamatcher? Som om inte det vore nog har vi vunnit de tre senaste matcherna, samt de tre senaste hemmamatcherna. Man kan väl säga att det går bra nu?

Sett över hela matchen vann Luleå rättvist, Modo var inte alls bra. Jag är inte rätt person att avgöra hur nära Modo egentligen var att komma ikapp, då jag inte kan undvika att bli hypernervös så länge Luleå bara leder med ett mål och därför också uppfattar varje litet försök till anfall som en farlig chans. Men vi fixade det och det är det viktiga.

Det var rätt otäckt att se hur Robin Olsson knappt lyckades ta sig till båset efter tacklingen av Skröder. Hoppas att han inte behöver vila mer än en vecka, det här kom verkligen vid fel tidpunkt då Robin den senaste tiden har fått mer och mer speltid och gjort det riktigt bra.

Radek Philipp! En av de bästa spelarna på isen idag, verkligen en klippa i försvaret med sitt stabila och lugna spel.

Kristofer Berglund idag är en helt annan spelare än han var för två månader sedan.

Det finns ett gäng spelare som måste börja hitta sig själva igen. Och dessutom är jag fortfarande inte övertygad om att Bartecko och Chabada ska spela tillsammans. Frågan är ju bara hur man ska lösa det... Harju och Bartecko har väl fungerat tillsammans förut och så även Chabada och Omark, men ska man gå tillbaka till det?

LH(F)C nästa!

Nu kör vi igen...

    Skrivet den 2008-11-13 kl. 17:03:55

Äntligen är det dags igen efter alldeles för många dagar med uppehåll. Allt verkar frid och fröjd och förhoppningsvis är Modo helt under isen efter överkörningen de åkte på i tisdags.

Jag hoppas att det blir mycket folk ikväll, så pallra er dit och hjälp Luleå till en bra nystart.


Olofsson blir kvar...

    Skrivet den 2008-11-12 kl. 16:44:05

Luleå Hockey förlänger lånet av Daniel Olofsson fram till den 13 december. Bra tycker vissa, dåligt tycker andra.

Det verkar finnas två tydliga läger i den här frågan, och jag sällar mig till dem som tycker det är bra. Den främsta orsaken till det är inte att Olofsson kommer att vara någon stjärna som öser in poäng eller ens kommer bli det i framtiden, utan det är vad som händer åt andra hållet. För att Luleå ska få nyttja Olofsson får två spelare från juniorlaget ta steget till Piteå och division 1.

Jag vet att detta redan har tagits upp på många andra ställen, men jag håller fullständigt med i det som skrivs. Skulle Luleå Hockey plocka upp en junior för att fylla upp laget skulle den spelaren högst få kring två-tre minuters speltid/match i en fjärdekedja utan att kunna uträtta speciellt mycket. Jag tycker det har bevisats i de matcherna vi faktiskt har haft med Kim Karlsson/Jonas Berglund att de inte är riktigt redo än även om de givetvis har potential. Av den anledningen är det ju helt perfekt att såna som de ändå får chansen att spela seniorhockey, om än på en lite lägre nivå men förhoppningsvis med mer speltid än vad Luleå kan erbjuda i Elitserien. Att det dessutom kan lösas på ett sätt som innebär att de stannar i Norrbotten är ju även det bättre än att de ska behöva dra iväg en massa mil söderut.

Det är givetvis oerhört viktigt att klubbarna i Norrbotten kan jobba tillsammans för att så småningom få upp en eller ett par klubbar i Allsvenskan, och att då Luleå som är den största klubben är mittpunkten i detta ser jag som en självklarhet. Det känns ju onekligen som att man är någonting på spåret i och med detta, och initiativ som det vi kunde läsa om i NSD idag är riktigt bra. Just nu är det Piteå som gäller, men om en månad kan det lika gärna vara Kiruna eller Asplöven.

På sikt kan ju faktiskt detta leda till mer än bara ett utbyte av spelare, bland annat ökade sponsorintäkter från företagare ute i länet. Den delen får kanske bli ett senare inlägg, men ni kan ju kanske själva räkna ut vad jag menar.

Nu blev det lite utsvävningar här, men för att gå tillbaka till vad det handlade om från början så tycker jag som sagt att det är helt okej att man behåller Olofsson - men det betyder inte att jag inte förväntar mig ytterligare en spelare, någon som kan bidra med mer än bara bredd till laget. Å andra sidan vill jag inte heller att man tar första bästa spelaren bara för att man måste, utan att det är någon som verkligen passar in. Förlängningen av lånet av Olofsson förbättrar inte läget på lång sikt, vi har fortfarande för lite forwards och måste värva, men vad det gör är att det ger Luleå Hockey tid vilket förhoppningsvis leder till någonting annat än en medelmåtta som man sett göra mål på Youtube.


Äntligen Elitserien...

    Skrivet den 2008-11-10 kl. 18:41:19

De tråkigaste dagarna den här hösten är över. Eller ja, för Skellefteå och Linköping i alla fall. Här uppe får vi vänta ända till på torsdag, men att då få två raka hemmamatcher är ju inte så tråkigt. Men jag ska i alla fall slå mig ner och kolla på den där enda matchen som spelas ikväll. Hur gärna man än vill att landslaget ska vara roligt så går det inte att komma ifrån, en match mellan Linköping och Skellefteå är mer intressant än valfri match i EHT, trots att Luleå Hockey har två spelare representerade. Kort och gott kan man säga att jag tycker att fyra "träningsturneringar" och ett VM varje år är alldeles för mycket. Tyvärr har landslagsspel blivit någonting som "alla" får uppleva någon gång i sin karriär och då förlorar det sin charm.

Rükten...

    Skrivet den 2008-11-08 kl. 16:54:56

Jag vet inte när det ryktades så mycket som det har gjort de senaste veckorna, det är Jonte hit och Ledin dit och nu dyker det upp en schweizisk målvakt. För det första är väl knappast en målvakt något man behöver prioritera just nu. Och för det andra så hör ni väl själva hur det låter; Simon Züger.

Fast å andra sidan så är väl den där Läck ganska bra har jag hört...

Bogg valde inte Luleå...

    Skrivet den 2008-11-06 kl. 22:00:07

"Vi la ett bra bud men han fick ett bättre av Timrå."
Så kommenterar Osten Bogg-affären och jag tycker det var helt rätt att man inte gav sig in i nån budgivning med Timrå bara för att spänna musklerna. Tycker man inte att en spelare är värd mer än en viss summa, då får det vara. Speciellt i det här fallet. Visst hade Bogg platsat i laget och kunnat fylla upp luckan i kedjan med Burra och Almtorp, men det finns det andra spelare som kan göra också. Bland annat i juniorlaget. Jag hoppas givetvis på en värvning, men jag hoppas på någonting mer än Håkan Bogg.

Ska det värvas vill jag att det i första hand värvas spetskompetens, sen om det fortfarande behövs (p.g.a. skadeläge t.ex.) och finns pengar så kan man värva breddspelare. Jag kan inte riktigt bestämma mig för exakt vad jag vill ha, om jag vill ha en spelare som värvas för sin poängproduktion eller om jag vill ha en riktigt tuff powerforward som med de egenskaperna kan spetsa till anfallet ytterligare. Jag kan nog bli nöjd med vilket som, bara det tillför någonting.

De gjorde det!

    Skrivet den 2008-11-03 kl. 23:36:44

Luleå spelade smart, hårt och med ett tätt försvarsspel lät man inte Rögle skapa särskilt många farliga chanser. Tack vare det vann man helt rättvist med 5-3.

Jag fullkomligt älskar när Luleå spelar fysiskt! Det är en sån stor skillnad mot till exempel förra året, då man istället för att smälla på en motståndare vid sargen petade lite med klubban för att få lös pucken. Då vann man inte heller mycket närkamper, det gör man nu.

Stundtals var det lite slarvigt i försvaret, så jag är inte helt nöjd. Ändå kändes inte segern direkt hotad, trots att det blev onödigt nervöst när Rögle fick gå ikapp till 4-3. Men återigen gjorde man ett sånt där riktigt viktigt mål bara några sekunder senare.

Äntligen fick fjärdekedjan utdelning, och två gånger dessutom! Viktor Lindgrens snurrfintsmål kan man kolla på igen och igen och igen och Lidhammars åktur runt målet innan han sköt in pucken bakom Myllyniemi var inte så pjåkig heller.

Robin Olsson övertygar bara mer och mer. Förra matchen var han riktigt bra, och så även idag. Jag tycker det är otroligt kul att se honom spela PP, han rör sig och försöker hitta ytor hela tiden. Förr eller senare så tror jag även att målen kan börja trilla in om han får fortsatt förtroende.

Det enda smolket i bägaren skulle väl vara att Obsut fick utgå i den andra perioden med vad jag tror kan vara en hjärnskakning. Tur i oturen då att det inte är match förrän om tio dagar igen.

Som sagt så är det alltså ett tio dagar långt och tråkigt uppehåll nu. Det känns ännu tråkigare i och med att det har gått så bra den senaste tiden och Luleå brukar vara lite trögstartade efter uppehållen. Men jag hoppas att man kan ta och konservera både formen, spelet och självförtroendet för att plocka fram det igen när det drar igång nästa vecka med två raka hemmamatcher. Dessutom hoppas jag så klart att vi tills dess kan få ett nytt namn att bekanta oss med.

Serieledarna på bortaplan...

    Skrivet den 2008-11-03 kl. 16:14:01

Jag hade aldrig trott att jag i den nittonde omgången skulle sitta och säga att vi möter serieledarna Rögle. Det är utan tvekan årets största överraskning hittills.

Förra matchen mot Rögle slutade med en riktigt sur förlust efter förlängning, men då var vi också mitt i den där perioden då ingenting gick vår väg och stolpe ut och uddamålsförluster var vardagsmat. Nu har Luleå äntligen börjat hitta sitt sätt att spela på och ingen kan väl säga att det inte har gått bra de senaste nio matcherna... Alla spelare tar ett större ansvar även i det defensiva spelet och bryr sig inte bara om att göra saker framåt och framförallt jobbar de tillsammans för varandra. Behöver man spela grishockey, då gör man det helt enkelt.

En spelare som har lyft sig de senaste matcherna är Emil Lundberg, för honom innebar Tommi Miettinens tråkiga skada att han fick en chans till att spela i förstakedjan och den chansen har han tagit.

En spelare jag vill ha ut mer av är Martin Chabada. Jag tror fortfarande inte att det är helt rätt att spela honom och Bartecko tillsammans, de har spelat ihop några gånger nu men det har aldrig lyckats fullt ut. Varför inte byta plats på Chabada och Harju?

Kristofer Berglund är tillbaka efter sin hjärnskakning vilket gör att Ejdepalm återigen får finna sig i att vara sjundeback.

Jag har inte sett mycket av Rögle i år så jag vet egentligen inte hur de spelar, men jag är övertygad om att vi har goda möjligheter att få med oss poäng därifrån om vi bara kan hålla oss från uvisningsbåset och ta vara på de chanser vi får.

Bättre sent än aldrig...

    Skrivet den 2008-11-02 kl. 17:58:08

Har inte hunnit sätta mig här och skriva om matchen förrän nu, men bättre sent än aldrig.

De tre poängen fick vi med oss lättare än vad jag hade trott, Timrå hade inte mycket att säga till om. Ändå blev jag orolig när de gjorde sitt mål eftersom det kom just vid en tidpunkt då man hade haft allt spel (19-2 i skott i perioden säger en del...) men åkt på en utvisning. Såna mål kan vara jobbiga att få emot sig. Men oron blev inte långvarig eftersom Lubos Bartecko ganska omgående efter det målet smällde in 3-1.

Obsut hade en riktigt bra kväll igår, hans första mål var riktigt snyggt när han först fintade bort Backlund för att sedan lägga in pucken från minimal vinkel. Det andra målet, en pärla från blå var inte så tokigt det heller.

Fjärdekedjan med Lindqvist, Lidhammar och Lindgren ska också ha massor med beröm, på den begränsade speltiden de hade var de ett orosmoment för Timrå och kanske borde de också ha gjort ett mål.

Roligt att Daniel Olofsson fick toppa sin elitseriepremiär med ett mål. I övrigt hade han ingen framträdande roll, men mer än att han spelar enkelt och inte går bort sig allt för mycket förväntar jag mig faktiskt inte av en spelare som kommer rätt in från division 1 och ska anpassa sig till spelet och tempot i Elitserien. Dessutom borde han ha fått en straff med sig när Backlund rev ner honom när han kom fri. Hur domare Andersson kunde låta bli att döma straff och bara ta utvisning väntar jag fortfarande svar på.

Luleå vann alltså hyfsat enkelt och spelarna behövde inte slita ut sig totalt, såna vinster känns alltid bra. Det enda som är riktigt jobbigt är att det är så jämnt i tabellen att ett mål hit eller dit i några matcher i princip kan avgöra om man ligger sist eller om man ligger på slutspelsplats. Var det någon som sa serielunk?

Jo, drömmen var det ju också... Det var faktiskt inte så långt ifrån, där vann Luleå med 5-3.

* * *

Rögle leder Elitserien för tillfället... Det är faktiskt rätt häftigt. Men imorgon får de gärna bjuda på tre poäng när Luleå ändå har tagit sig genom hela landet för att hälsa på.

Luleå-Timrå

    Skrivet den 2008-11-01 kl. 14:32:32

Det känns lite som att oavsett hur den här matchen går så är det svårt att överträffa torsdagens match sett till motgångar.

Jag drömde faktiskt om matchen i natt, men med risk för att det förstör allting om jag berättar hur det gick så håller jag det för mig själv tills matchen är färdigspelad.

Tommi Miettinen som varit en av våra bästa spelare hittills och faktiskt förtjänar mer beröm och uppmärksamhet än han får, är som bekant borta från dagens match, sen får vi väl se om samma mirakelkur som fick tillbaka både Lidhammar och Harju fortare än någon kunde tro fungerar även på Tommi. Det får vi hoppas.

Kristofer Berglunds hjärnskakning håller även honom borta från spel.

Däremot verkar både Lubos och Viktor Lindgren vara tillbaka och förhoppningsvis håller de hela matchen.

Timrå är ju precis som vi ett lag som det har gått tungt för och lär säkert vara lika desperata för de tre poängen som vi är och det är antagligen det lag som vill mest som kommer att gå segrande ur det här. Luleå har ju faktiskt, även om det tyvärr inte märks i tabellen, haft en bra period nu och den får väldigt gärna fortsätta. Vi på läktaren har också ett ansvar, klarar vi av att vara den sjätte spelaren kan vi göra det ännu jobbigare för Timrå.

Challe Berglund är avstängd efter sin lilla utskällning av domaren förra matchen och jag läste någonstans att han hade tänkt se matchen på Olearys. Vad Challe inte verkar veta är att de stängde för flera månader sedan.

RSS 2.0