Bättre sent än aldrig...

    Datum: 2008-11-02 Tid: 17:58:08

Har inte hunnit sätta mig här och skriva om matchen förrän nu, men bättre sent än aldrig.

De tre poängen fick vi med oss lättare än vad jag hade trott, Timrå hade inte mycket att säga till om. Ändå blev jag orolig när de gjorde sitt mål eftersom det kom just vid en tidpunkt då man hade haft allt spel (19-2 i skott i perioden säger en del...) men åkt på en utvisning. Såna mål kan vara jobbiga att få emot sig. Men oron blev inte långvarig eftersom Lubos Bartecko ganska omgående efter det målet smällde in 3-1.

Obsut hade en riktigt bra kväll igår, hans första mål var riktigt snyggt när han först fintade bort Backlund för att sedan lägga in pucken från minimal vinkel. Det andra målet, en pärla från blå var inte så tokigt det heller.

Fjärdekedjan med Lindqvist, Lidhammar och Lindgren ska också ha massor med beröm, på den begränsade speltiden de hade var de ett orosmoment för Timrå och kanske borde de också ha gjort ett mål.

Roligt att Daniel Olofsson fick toppa sin elitseriepremiär med ett mål. I övrigt hade han ingen framträdande roll, men mer än att han spelar enkelt och inte går bort sig allt för mycket förväntar jag mig faktiskt inte av en spelare som kommer rätt in från division 1 och ska anpassa sig till spelet och tempot i Elitserien. Dessutom borde han ha fått en straff med sig när Backlund rev ner honom när han kom fri. Hur domare Andersson kunde låta bli att döma straff och bara ta utvisning väntar jag fortfarande svar på.

Luleå vann alltså hyfsat enkelt och spelarna behövde inte slita ut sig totalt, såna vinster känns alltid bra. Det enda som är riktigt jobbigt är att det är så jämnt i tabellen att ett mål hit eller dit i några matcher i princip kan avgöra om man ligger sist eller om man ligger på slutspelsplats. Var det någon som sa serielunk?

Jo, drömmen var det ju också... Det var faktiskt inte så långt ifrån, där vann Luleå med 5-3.

* * *

Rögle leder Elitserien för tillfället... Det är faktiskt rätt häftigt. Men imorgon får de gärna bjuda på tre poäng när Luleå ändå har tagit sig genom hela landet för att hälsa på.

Kommentarer
Postat av: Homer Jay

Bjuda och bjuda. ;)

Vet jag inte om de vackra kommer att göra men ni får gärna bjuda upp till en virvlande dans.

Fortsätt med poängsnittet ni haft de senaste 3 matcherna så man slipper oroa sig för er.

Skrivet den 2008-11-02 kl. 18:40:25
URL: http://hograsitt.blogg.se/
Postat av: Gashen

Det blev inte straff därför att Olofsson inte blev fälld bakifrån, vilket är en förutsättning för att straffslag skall dömas. Konstig regel ja men rätt dömt.

Skrivet den 2008-11-03 kl. 00:16:58

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0