Ingen Ledin...

    Skrivet den 2009-04-29 kl. 16:12:32

Per Ledin spelar inte i Luleå nästa säsong. Och inte de efterföljande fem heller. Tråkigt, men han vill tydligen inte spela här och då kan vi vara utan honom och istället ta in någon som verkligen vill det. Tror dessutom att man får lös en hel del pengar att lägga på annat i och med Ledins nej för billig lär han inte ha varit...

Tycker det är lite konstigt att Aftonbladet nämner Ledin som "en firad hjälte och näst intill legendar" i Luleå. Enligt mig är han ingen legendar - men han hade kunnat bli om han hade kommit. Nu förblir han en motståndare karriären ut och såna tycker vi inte om.

Bara att gå vidare alltså. I veckan ska också Jonte bestämma sig om det blir Luleå, Skellefteå eller någonting annat. Det lär bli nästa följetång efter detta...

Svaret...

    Skrivet den 2009-04-27 kl. 17:01:33

Som på beställning kom idag svaret på gårdagens fråga, och resten av spelschemat för säsongen 2009/10 också för den delen.

24 september möter Luleå Hockey Skellefteå AIK. I Skellefteå. Kul! Det börjar kännas mer som en regel än ett undantag att Luleå och SAIK möts i någon av de inledande omgångarna och det har jag ingenting emot.

Däremot fick vi ju tråkigast möjliga hemmastart. Södertälje, lika roliga som en mulen, regnig och kall dag i september... Hoppades på att de skulle ryka i Kvalserien, men icket. Men, antagligen kommer jag inte bry mig om motståndet när det väl kommer till kritan, efter ett halvårs uppehåll är nog vilket lag som helst roligt att möta, men för tillfället hade jag önskat mig mer.

På tal om regler och undantag, kolla detta:
2008-03-08 Omg. 55 - Luleå - Timrå
2009-02-28 Omg. 55 - Timrå - Luleå
2010-03-13 Omg. 55 - Luleå - Timrå

Dagens fråga...

    Skrivet den 2009-04-26 kl. 15:55:35

Är det någon som vet när Luleå Hockey spelar sin premiärmatch i Elitserien 09/10?

Om och om igen...

    Skrivet den 2009-04-26 kl. 00:34:35

Det går inte att konstatera det för många gånger.

Linus Omark är magiskt bra.

Radarpar nummer två komplett...

    Skrivet den 2009-04-25 kl. 17:36:46

Och så var även värvningen av Pär Arlbrandt i hamn. Alltså har både ettan och tvåan i Allsvenskans poängliga valt Luleå Hockey som sin nästa klubb. Riktigt kul, och det finns ju onekligen potential i dessa båda. Förhoppningsvis får de ut mer av sitt spel nu än vad de fått i sina tidigare turer till Elitserien. Snacka om att vi verkligen har skaffat oss möjligheten till två bra producerande kedjor med Abbotts i den ena och Arlbrandt/Olausson (nåt bra namn ska vi väl kunna hitta för de två också...) i den andra. Vill det sig riktigt väl kanske också tredjekedjan kan vara med på en kant, för vi lär ha bra spelare att stoppa in även där.

Även Fredrik Styrman kommer att spela för Luleå de två kommande åren, nu är också kontraktet påskrivet och inlåst.

* * *

Förstår ni att Luleå Hockey på bara ett några veckor i princip har fått ihop ett helt lag? För bara ett år sen satt vi vid den här tiden och väntade och väntade utan att någonting hände, nu rullar det in spelare på löpande band. En back och en forward till ska definitivt in, men Osten verkar ha öppnat för möjligheten att ta in ytterligare en forward och därmed ha fjorton kontrakterade. Inte helt fel om så skulle vara fallet. Oavsett hur det blir så är jag riktigt nöjd över att Luleå Hockey för en gångs skull ligger så pass långt fram i lagbygget att man faktiskt redan nu kan sitta och pussla ihop kedjor utan att behöva gissa på hälften av positionerna och undra vilka som egentligen ska stå för produktionen i laget... Hade ju t.ex. inte velat vara i Södertäljes kläder idag.


Mysteriet LHC...

    Skrivet den 2009-04-23 kl. 18:42:44

Hade jag varit en framgångsrik hockeyspelare på väg att byta klubb hade LHC varit den absolut sista utvägen. Hockeysveriges Bermudatriangel, typ...

Olausson ÄR klar...

    Skrivet den 2009-04-20 kl. 21:45:51

Det har varit så gott som bekräftat i en veckas tid och i mitt senaste inlägg räknade jag lite halv in honom i laget. Men nu är kontraktet underskrivet och inlåst och Niklas Olausson är 100 % klar för Luleå Hockey.

Intressant värvning. Olausson har ju varit uppe i Elitserien tidigare (LHC), men inte producerat speciellt mycket. Dock var han under förra säsongen den forwarden med näst minst speltid hos dem, och jag tror inte att situationen kommer att vara likadan i Luleå. Men som sagt, intressant...

Det börjar likna någonting...

    Skrivet den 2009-04-19 kl. 00:08:11

Inom loppet av en vecka har fem nya spelare och två förlängningar presenterats och vi börjar närma oss en full trupp inför nästa säsong. Tankar och åsikter finns det ett helt lager av, så jag tömmer lite för att få plats med nytt.

I nuläget har följande spelare kontrakt:

Mattias Modig
Anders Nilsson
(ny från J20)

Målvaktssidan är spikad. Inte helt oväntat fick Anders Nilsson ett kontrakt med A-laget, något annat hade varit ett stort misstag. Kan Modig dessutom hålla den nivån han hade i år och ytterligare fortsätta sin utveckling så blir det här riktigt bra. Dessutom sparar man antagligen en del pengar, kanske inte mycket, men varje krona räknas just nu, på att byta ut Gusten. Till sist förstår jag absolut inte de som kunde tänka sig att ta hem Hento igen...

Pierre Johnsson
Janne Sandström
Kristofer Berglund
Johan Ejdepalm
Robin Jonsson
(ny från Timrå)
Robin Olsson

Ytterligare två backar ska in, varav den ena borde vara Fredrik Styrman. Vem den andra blir är lite mer osäkert, det har pratats både om Frallan och Mattias Karlsson, men jag vill ha Obsut kvar. Har egentligen ingen bra känsla angående honom, men jag kommer hoppas in i det sista. Helt klart är däremot att vad som behövs är inte någon defensivspecialist, utan snarare någon som kan bidra offensivt. Pierre Johnsson blir kvar i ytterligare två år och efter Obsut var han den spelaren jag helst ville se en förlängning med så jag är nöjd. Robin Jonsson är hittills det enda nya på backsidan och ersätter då antagligen Radek Philipp rakt av. Radek gjorde nog ingen i Luleå besviken, men kostade säkert en hel del pengar med tanke på att han var här på artistkontrakt så att han rök kändes inte speciellt oväntat. När åtta backar kommer att ha kontrakt tycker jag att en borde lånas ut för att inte få en situation då någon hela tiden blir ställd åt sidan, utan alltid är igång och spelar matcher. De två som borde vara aktuella för detta skulle då vara Olsson eller Styrman.

Chris Abbott (ny från Rögle)
Cam Abbott (ny från Rögle)
Anders Burström
Martin Chabada
Mats Lavander
Mikael Lidhammar
Robin Lindqvist
Emil Lundberg
Thomas Raffl
(ny från Villacher SV)
Johannes Tornberg (ny från J20)

Enligt tidigare uttalanden från Osten ska tretton forwards ingå i truppen, alltså är vi i dagsläget tre spelare kort på den sidan. Ska man tro alla rykten och vad agenten har sagt så verkar en av de platserna fyllas ut av Niklas Olausson. Jag gillar att man valde att ge Johannes Tornberg chansen, han har sprutat in mål i juniorlaget och har dessutom storleken på sin sida.

Sen har vi den stora frågan bland Luleåfansen just nu, Jonte eller Ledin - eller rent av båda två? Är ju extremt tveksam till att båda två kommer, i stort sett helt säker på det. Och som några kanske redan har räknat ut så föredrar jag Ledin. Tror tyvärr inte att det blir så, men inom två veckor borde vi också veta. Jonte känns mer som en chansning. Han har haft några mindre bra år och ingen verkar riktigt veta var han egentligen ligger. Kan han spela som han en gång i tiden gjorde är han helt klart en tillgång, men hur mycket vågar man chansa? Tycker inte man ska lägga några överdrivet stora summor på honom.

Lubos Bartecko försvinner, det är jag 98% säker på. Både Jonas Almtorp och Viktor Lindgren verkar ha kontraktsförslag liggandes framför sig. Lite märkligt kan jag känna om det nu är så att man bara har två (vi säger så...) platser kvar att fylla. För båda två får inte plats. Vi behöver ha in mer kraft i laget, och säg då att en av platserna går till Ledin eller Jonte så finns det en plats kvar. Lindgren eller Almtorp? Jag tror fortfarande på Lindgren, men måste säga att jag ändå skulle ta Almtorp. Hans roll känns betydligt klarare än Lindgrens, och vad Lindgren behöver är inte att harva runt i någon fjärdekedja, utan speltid och förtroende. Först då tror jag att han kan ta det där steget och för hans egen skull så är nog det lättare att få någon annanstans.

Mycket är klart, men än saknas det några tunga pjäser. Förhoppningsvis ska vi inte behöva vänta ända in i det sista som förra säsongen innan vi vet vilket lag vi ställer på isen i premiären, men oavsett vad så känns allting jäkligt spännande inför nästa säsong.

Kom hem...

    Skrivet den 2009-04-17 kl. 23:05:28

Det är dags att bege sig hemåt nu, det är jag varken först eller sist att tycka...



Någonstans där borta i horisonten börjar man faktiskt skymta ett lag nu.
Men det tar vi imorgon.

Ser man på...

    Skrivet den 2009-04-13 kl. 21:33:26

Just som man trodde att påsken var slut och godiset uppätet så dök det visst upp en sista bit där i botten av ägget. Till och med så mycket som en landslagsback.

Jag trodde att vi skulle få vänta en eller ett par dagar till på detta, men tackar vänligt för att det kom redan idag. Resten av laget får gärna trilla in på löpande band nu så vi får klart det här så fort som möjligt. Att vänta är inte min starka sida...

Osten fortsätter att göra sitt jobb och jag hälsar Robin Jonsson välkommen till Luleå!

Abbottarna klara!

    Skrivet den 2009-04-10 kl. 16:00:56

I ett par månader har det spekulerats i var Rögles kanadicktvillingar Abbott ska spela nästa säsong och Luleå har varit ett av alternativen. Efter Ostens avslöjande förra veckan om att man redan hade gjort klart med Omarks och Harjus ersättare men ville vänta med att berätta vilka på grund av deras situation exploderade bokstavligen talat ryktena om att de skulle hit och från alla håll och kanter kom det uppgifter om att de var klara - utom från de som faktiskt satt på svaret.

Efter att ha matats med detta börjar man ju till slut att vilja tro på det, samtidigt som det där lilla, lilla tvivlet finns någonstans längst inne. Jag menar, tänk om jag hade blivit mött av en bild på typ Ahlströmmarna istället för Abbottarna iklädda Luleåtröjorna när jag slog på datorn i morse... Nu var det ju inte så och nu kan vi sluta spekulera och lägga till två pusselbitar i nästa års lagbygge.

Osten har rott i land en riktig prestigevärvning och det är bara att gratulera. Rimligtvis så bör ju inte Luleå ha varit det enda laget som ryckte i tvillingarna, och man lär inte heller haft den största plånboken att handla med, men ändå lyckades man få dem att välja just Luleå Hockey. Bra jobbat!



* * *

En detalj som jag gillar när det gäller lagbygget är att man verkar sikta på att skriva kontrakt som går längre än ett år. Både Abbottarna, Raffl och Burra har skrivit tvåårskontrakt, samt att Lavander förlängde med tre. Samtidigt ska också Robin Jonsson blivit erbjuden ett kontrakt på "minst två år". Kontinuitet är att föredra framför att tappa mer än halva laget och tvingas bygga nytt inför varje säsong.

Nu hoppas jag på ett par förlängningar med gamla spelare, ett gäng juniorkontrakt och några nya lirare och sen borde det här börja likna ett lag igen...

GLAD PÅSK!

ÖTC lever vidare...

    Skrivet den 2009-04-08 kl. 23:08:10

Linus Omark och Johan Harju la barndomsdrömmarna om NHL åt sidan i minst ett år till och väljer istället att prova lyckan i KHL, Dynamo Moskva närmare bestämt.

Lycka till, och tack för underhållningen!



RSS 2.0