Luleå lånar...

    Skrivet den 2008-10-31 kl. 14:34:50

Igår var en dålig dag för Luleå Hockey som tappade tre forwards under dagens gång. Nu lånar man in Daniel Olofsson från Piteå till de två matcherna som spelas innan uppehållet. Med tanke på att det med all säkerhet inte är så lätt att skaffa fram nya spelare med bara ett par dagars varsel så är det åtminstone bra att man gör någonting, för spelare måste vi ju ha och Luleå har ju lite koll på Olofsson då han har tränat med Luleå vid några tillfällen i höst. Själv har jag noll koll på denna "Ragge", så är det någon som vet mer om vad han är för en spelare får ni gärna berätta det för mig. Är det en bra korttidslösning?


Tillbaka på ruta ett...

    Skrivet den 2008-10-30 kl. 21:28:04

Det svänger fort och nu är vi under strecket igen...

Nu kräver jag att Osten jobbar dygnet runt fram tills dess att han kan presentera någon ny spelare. Finns det inga pengar får man väl börja sälja jultidningar eller någonting, för spelare måste vi ha. Bara idag försvann en hel kedja med skador, okänt hur illa det är med Bartecko och Viktor, men Miettinen lär väl bli borta ett tag.

Vilken skitdag, nu glömmer jag den och tar sikte på lördag. Om det var viktigt med tre poäng innan dagens match är det ingenting mot vad det är nu.


Skadehelvetet, del 2...

    Skrivet den 2008-10-30 kl. 20:49:47

Nu Viktor Lindgren också...

Skadehelvetet är igång...

    Skrivet den 2008-10-30 kl. 20:34:42

Först Berglund, sen Bartecko och nu Miettinen. Rolig skadelista.

(Webbradiostatus: Avstängd efter två perioder)

Hemma på bortaplan...

    Skrivet den 2008-10-30 kl. 16:42:39

Så kan man väl beskriva dagens match om man vill. Luleå Kommun har tagit över Göteborg och Scandinavium för en dag och kommer att vara dagens matchsponsor. Ett hundratal potentiella hemvändare kommer att befinna sig på kvällens match för att förhoppningsvis få se Luleå ta hem tre väldigt viktiga poäng. I nuläget har vi faktiskt 9-0 på de två senaste bortamatcherna och har fyra raka segrar totalt mot Frölunda, det vore väl onödigt att spräcka de sviterna?

Det är viktiga dagar nu. Frölunda ligger på en elfteplats på samma poäng som vi, och Timrå som vi möter på lördag, ligger en plats ovanför oss, två poäng före. Detta är alltså matcher vi måste vinna eller åtminstone ta poäng i för att fortsätta på vägen som leder oss uppåt i tabellen.

Kristofer Berglund blir borta minst två matcher efter en hjärnskakning som han fick förra matchen. Detta göra att Johan Ejdepalm får chansen att visa att han kan bättre än det han har presterat hittills.

Om drygt två timmar slår jag på webradion och jag är väldigt tacksam om jag slipper slå av den.

Kolla...

    Skrivet den 2008-10-28 kl. 16:58:31

7 HV 71 17 5 5 7 +1 23   
8 Färjestads BK 16 7 2 7 -2 23   
9 Luleå HF 16 5 4 7 -4 19   
10 Timrå IK 15 4 4 7 -5 19   
11 Frölunda HC 16 4 5 7 -6 19   
12 Södertälje SK 15 2 5 8 -14 12   

* * *

Ikväll håller jag tummarna för Skellefteå.

En grisvinst...

    Skrivet den 2008-10-28 kl. 01:23:37

Det var inte snyggt, men det blev tre poäng. Och vad är ett par tänder värda i jämförelse med ett mål?

1-0 kanske inte är något jätteimponerande resultat och vittnar ofta om en ganska tråkig tillställning. Men tråkigare matcher har jag sett. Det var framförallt två duktiga målvakter som såg till att målen uteblev. Vad skönt att Modig fick göra en bra match på hemmaplan!

Som Luleå kämpade idag! Jag tror att spelarna sover ganska gott i natt, och den extra dagen som kommer i och med måndagsmatchen sitter nog fint. För andra matchen i rad är det inte stjärnorna som ska hyllas, utan de som gör "skitjobbet". Det finns just nu ingen spelare som jag unnar ett mål lika mycket som Robin Lindqvist. Han har fått chans efter chans, men alltid är det någonting som gör att pucken inte sitter där den ska. Men deppar han ihop för det? Icket.

Emil Lundberg har verkligen spelat upp sig den sista tiden, och idag fick han till och med hoppa upp i förstakedjan när tränarna valde att sätta Harju åt sidan. Det gav också utdelning - Emil fick ett assist på matchens enda mål.

Robin Olsson och Kristofer Berglund. De må vara små, men kan det finnas någonting värre än att ha en liten ettrig motståndare i ryggen när man samtidigt ska försöka göra någonting vettigt med pucken?

Jag måste säga det. Burra blir bättre och bättre.

Håkan Loob kan ta sitt Färjestad och fara och spela i nåt annat land om han så gärna vill det, jag tycker ändå inte om dem. Därför är de vinsterna alltid extra sköna.

Det känns väldigt bra just nu.


Måndagsmatch...

    Skrivet den 2008-10-27 kl. 16:06:22

Nej, måndagsmatcher är fortfarande ingenting för mig. Men på plats kommer jag ändå vara, självklart.

Färjestad står för motståndet, kanske ingen dröm, men det känns okej ändå. Tre poäng ska vi bara ha.

Laget ser ut som tidigare och Johan Ejdepalm finns på bänken igen som sjundeback efter att han fick stanna hemma och spela med juniorerna i helgen.

Tre timmar kvar till nedsläpp och jag är nervös. Det har inte hänt många gånger i år kan jag lova.


Janne och Harju i landslaget...

    Skrivet den 2008-10-27 kl. 15:37:25

Så var det då snart dags igen, ett långt och tråkigt landslagsuppehåll. Två Luleåspelare får den här gången packa väskorna och resa till Ryssland/Finland för att spela Karjala Cup, Janne Sandström och Johan Harju. Men det är något som saknas...

Linus Omark. Han har kanske Elitseriens bästa form just nu, poängen ramlar in och spelglädjen bara lyser om honom. Därför hoppades jag att han skulle finnas med i truppen, jag vill se vad han går för mot lite bättre motstånd. Men men, man kan inte få allt och fortsätter Omark spela som han har gjort de senaste veckorna så kommer chansen, förr eller senare.

Tack för festen!

    Skrivet den 2008-10-25 kl. 19:35:54

Äntligen, äntligen, äntligen kom första bortasegern!

Modig verkar ha gjort en riktigt bra match, jättekul!

13 utvisningar är åt h...... för mycket, där krävs bättring!

Kul att höra kommentatorerna på min (o)vän för kvällen, webradion, berömma spelarna som annars brukar stå lite i skymundan, Robin Lindqvist och Emil Lundberg som ju faktiskt gjorde två mål ikväll vilket också var hans två första för säsongen.

Jag undrar...

    Skrivet den 2008-10-25 kl. 13:21:46

Hur tänker Roger&Roger i valet av målvakt? Jag gillar inte taktiken de verkar köra på just nu, att så fort en av målvakterna släpper in lite för många mål så petas han. Jag tror att jag var inne på detta förra gången man gjorde samma sak också. Ska inte en målvakt kunna veta att han också får göra misstag, likväl som utespelarna får det? Hade man kört på samma taktik när det gäller utespelare så finns det några spelare i laget som knappt skulle ha någon speltid alls just nu. Nej, ska man byta målvakt tycker faktiskt jag att man kan göra det vid lämpligare tillfällen.

Modig står alltså idag och det är ytterligare en i raden av måstematcher. Inte bara en måste-vinna-för-att-vara-med-match, utan också en måste-börja-vinna-på-bortaplan-match.

Imorgon...

    Skrivet den 2008-10-24 kl. 23:02:20

Det är inte bara A-laget som spelar imorgon, även J20 har match, mot Leksand på hemmaplan dessutom. Så passa på att ta er till Coop imorgon kl. 14.00 och kolla på det enda obesegrade laget i J20 SuperElit om ni har möjlighet.


Dagen efter och kvällen före...

    Skrivet den 2008-10-24 kl. 19:39:39

Förlusten igår sved ganska rejält, men ny match imorgon vilket betyder att gårdagen är historia.

Omark bojkottar tydligen journalister nu för tiden, säga vad man vill om det, men så länge han presterar på isen bryr jag mig faktiskt inte om han pratar med murvlarna eller inte. De brukar ju ha en förmåga att blåsa upp saker och ting så nog förstår jag honom ändå.

Brynäs imorgon då. Inga matcher som brukar gå till historian som speciellt roliga i alla fall.

Funderar över hur man gör med kedjorna imorgon. Andrakedjan som jag tvivlade lite på fungerade ju, men då hackade istället förstakedjan. Vet inte om det är så klokt att behålla laget som det såg ut igår faktiskt om det är på bekostnad av förstakedjans kvalitet. Tur man inte är tränare...

Imorgon kan vi passa på och skänka ett bidrag till Brynäs påbörjade förlustsvit. Det låter bra, va?


Två förlorade poäng...

    Skrivet den 2008-10-23 kl. 22:48:27

När man släpper in en kvittering med 16 sekunder kvar av matchen och sedan förlorar i förlängningen - då är det inte en vunnen poäng utan snarare två förlorade. Och som vi hade behövt de där poängen idag när resten av resultaten (som vanligt) inte alls gick vår väg. Men finns det en enda sanning i den här världen så lyder den: "Luleå Hockey kan inte vinna i förlängning." Därför kändes det nattsvart när den lilla svarta gick in i mål i slutet av tredje. Är det sekunder kvar av matchen och man bara leder med ett mål, då ska spelarna f-n rädda pucken med munnen om det så behövs! Jag ställer högre krav på försvarsspelet!

Över till något roligare.

Linus Omark är helt fantastisk! Första målet var av hög klass och det andra var iskallt när han väntade ut både back och målvakt innan han satte pucken. Det hade nästan kunnat bli fler mål än så, för oavsett resultatet så var det Omark som lyste lite starkare än alla andra ikväll.

Jag måste ge Thomas Andersson lite cred idag. Mats Lavander och okänd fjollis tjafsade lite med varandra i andra(?) perioden, det var någon handske upp i ansiktet och lite sånt. Lavander var stensäker på utvisning, men istället släpper Andersson den händelsen utan påföljder. Jag tycker det är helt rätt, hockey är en tuff sport och att det uppstår lite småslagsmål får man faktiskt räkna med, oftast är ju dessutom båda spelarna med på noterna. Tyvärr är reglerna i Sverige när det gäller sådant oerhört mesiga. Vilken annan domare som helst hade gett spelarna två minuter vardera i utvisningsbåset, men Andersson lät spelarna göra upp och sen var det inte mer med det. Det borde resten av domarna ta efter!

Fick dessutom höra två ganska trevliga rykten under matchen idag. Jag håller mina tummar att något av dem stämmer, att hoppas på båda är nog att vänta sig för mycket.

Nej, den här kvällen var inte rolig. Hoppas på en bättre helg där Luleå spelar rolig hockey och kör över Brynäs tråkhockey. De kan också behöva känna hur det känns att förlora tre raka matcher.


Äntligen match igen!

    Skrivet den 2008-10-23 kl. 14:01:27

Det är bara en vecka sedan sista matchen men ändå känns det som mycket längre. Men nu är det äntligen dags.

Djurgården som vi förlorade premiären mot med 2-1 står för motståndet, och den här gången hoppas vi väl att Ridderwall behåller masken på. Ska vi gissa på att någon spelare kommer få sin beskärda del av Luleåfans ramsor också?

Nu var det ett tag sen man rörde om lite i laget, men imorgon får Chabada och Miettinen byta plats med varandra. De två första kedjorna blir alltså:
Harju - Chabada - Bartecko
Omark - Miettinen - Lavander

Jag vet inte riktigt vad jag tycker, är lite delad. Även om det på ett sätt känns lite som att bränna allt krut på förstakedjan så är det ändå inte det som bekymrar mig mest, det är något med andrakedjan och framförallt kombinationen Omark - Miettinen som inte stämmer för mig. Jag kan inte komma på vad det är som inte klickar, men jag hoppas att jag kan gå hem efter matchen imkväll med svar. Fast helst av allt vill jag ha helt fel med mina tvivel.

På backsidan är Robin Olsson tillbaka efter sin skada, och han går direkt in i tredje backpar tillsammans med Pierre Johnsson och Ejdepalm blir därmed sjundeback vilket efter omständigheterna är helt rätt. Jag hoppas verkligen att Palmen snart hittar tillbaka till det spel som han presterade förra säsongen, men just nu är det som det är och då ska de bästa spela.

Om någon ber mig beskriva Luleå Hockeys matcher mot Djurgården så räcker det med ett ord: Jämnt. Det är inte ofta siffrorna brukar dra iväg, och oftast skiljer det bara ett eller två mål när matchen är slut. Om det håller i sig även idag är däremot osagt.

Kör så det ryker!
(Gäller både spelare och publik!)

Segertåget rullar vidare...

    Skrivet den 2008-10-19 kl. 23:22:59

Tolv matcher, tolv segrar. Så ser facit ut för J20 efter att de i helgen tog emot AIK på fredag och lördag (6-2, 6-0), för att idag ställas mot serieledarna Djurgården. Men dagens match kunde ha börjat bättre.

I slutet på den första perioden tog Djurgården ledningen, och efter bara 15 sekunder av den andra perioden kom mål nummer två. Ytterligare 32 sekunder senare kom trean. Uppförsbacke, alltså. Men gav killarna upp? Knappast. Med dryga minuten kvar av andra perioden kom det första reduceringsmålet efter att P-A Bamberg fått öppet mål efter bra förarbete av Daniel Mannberg och Jonas Berglund. I början av den tredje perioden kom också det andra målet, den här gången genom Joakim Högberg.

När tolv minuter återstod av perioden drog Djurgården på sig två utvisningar med bara tio sekunders mellanrum och Luleå valde då att chansa och ta ut målvakten för att spela sex mot tre och med tretton sekunder kvar av den första utvisningen kom också kvitteringen genom Johan Pettersson. Resten av perioden, och även de fem förlängningsminuterna blev mållösa och straffar väntade. En efter en missade spelarna sina straffar mot de två duktiga målvakterna Anders Nilsson och Alexander Jirhage. Men i den sjunde straffrundan kunde Johan Pettersson äntligen sätta pucken i mål, och när DIF's Alexander Deilert missade sin så var segern säkrad.

Luleå ligger fortfarande kvar på andraplatsen trots dagens seger, men bara en poäng efter Djurgården som dessutom har två matcher mer spelade.

I kategorin övrigt kan det meddelas att Robin Olsson och Fredrik Styrman spelade med juniorerna i helgen, Robin verkar alltså vara tillbaka efter sin skada. Tyvärr gick det åt andra hållet för Styrman som utgick i dagens match efter en smäll mot handen(?). Förhoppningsvis är det ingenting allvarligt.

Det är kul att se Bulan agera i båset, han skriker och gormar på domaren och fäller en del roliga kommentarer. Spelarna får veta när de har gjort någonting mindre bra, men han verkar också förklara hur de ska agera istället. Och inte minst verkar han, tillsammans med Petter Nilsson, fått till ett spel som laget klarar av att genomföra. Jag undrar bara hur långt de kan gå, utan att egentligen veta någonting om de andra lagen.

Inte den här gången heller...

    Skrivet den 2008-10-18 kl. 22:54:58

Det känns ju nästan som att Luleå Hockey lika gärna kan skita i att spela bortamatcherna i Skellefteå, för vinna där verkar vara omöjligt. Idag var man inte ens värda segern. Luleå Hockeys bästa spelare var idag Luleåfans.

- Inte tillräckligt heta framför mål = missade målchanser
- Individuella misstag
- Idiotutvisningar...

Inte för att matchen på något sätt avgjordes av domaren, men är det så att Niklas Persson ursäktade utvisningen på Omark (ja, den var tveksam) med orden att han "inte skulle komma levande från Skellefteå" om han inte tog den så ska han aldrig någonsin döma hockey på elitnivå igen. Pinsamt!


Det är dags nu...

    Skrivet den 2008-10-18 kl. 15:13:54

Luleå Hockey har inte vunnit en enda av de sex matcher som har spelats i Skellefteå sen de tog steget upp i Elitserien. Det börjar vara tid för ett trendbrott.

Jag kommer att sitta bänkad, tyvärr inte i Skellefteå Kraft Arena den här gången, men väl hemma i soffan. Och jag vill se ett lika energifyllt lag som vi fick se i den första matchen mot Skellefteå i år. Det ska smälla i varje närkamp. Jag tror att det finns goda chanser till tre poäng ikväll om man bara kan fortsätta på den väg man nu har kommit in på.

Jag tycker det är kul att tredjekedjan har börjat komma igång de senaste matcherna. Framförallt Burra har fått mycket skit, men det tar sig. Viktor Lindgren jobbar alltid kopiöst och på de tre senaste matcherna har han också gjort två mål. Jonas Almtorp fortsätter att visa att han ska vara kvar efter att den här månaden tar slut.

Det lär bli en jämn match precis som vanligt när Luleå och Skellefteå möts, med en uddamålsvinst åt något av hållen.

Jag gillar torsdagar...

    Skrivet den 2008-10-16 kl. 23:33:27

6-2! SEX - TVÅ!

De två senaste hemmamatcherna har varit helt osannolika. Och vi har inte förlorat efter full tid på tre raka matcher. Vem trodde det för två veckor sedan?

Det är ett helt nytt Luleå där ute på isen, med bättre självförtroende och bättre spel. Idag var det Södertälje som inte fick fram passen och som fick skitmålen emot sig. Där vill inte jag att vi hamnar igen...

Äntligen kom då Krisses första elitseriemål och som om inte det räckte stod han även för två assist.

Jäklar vad jobbigt det var i andra perioden då Södertälje tog över spelet och gjorde både ett och två mål. Luleås fjärde mål var riktigt viktigt att få så pass nära inpå Södertäljes två mål. Luleå hade fler mål i rätt lägen, 1-0 kom efter att Södertälje hade börjat matchen bäst, men efter det tog Luleå över. Dessutom kändes det skönt att få 3-0 tidigt i andra.

Efter de nio första matcherna hade Luleå gjort 16 mål - på de tre senaste har man gjort lika många.

Omark, Omark, Omark... Han snurrade och snurrade och snurrade och gjorde ett försök till en zorro bakom mål, det gick inte vägen men Södertäljespelarna var helt skräckslagna och grötade ihop sig framför mål och lät Linus stå och ta det lugnt med pucken bakom målet i säkert 20 sekunder.

Bartecko... Det är en fröjd för ögat när den mannen har pucken.

Vi är inte längre sist i tabellen, och om någon där uppe vill vara så snäll att vara med oss på lördag kan det faktiskt vara så att vi ligger nia på lördag kväll.

* * *

Om rätt ska vara rätt så bör vi se ytterligare en avstängning på ett par matcher efter kvällens omgång... Ribban är lagd, som sagt.

* * *

Jag sover bra i natt...

Viktigt, viktigt...

    Skrivet den 2008-10-16 kl. 16:05:11

Luleå mot Södertälje. Tolvan mot elvan. Två poäng skiljer lagen åt och det är upp till Luleå om de ska ligga sist eller näst sist efter ikväll. Många matcher har varit viktiga den här säsongen, men jag skulle vilja säga att den här matchen är viktigast hittills. Vinner Luleå ikväll kliver de som sagt om SSK och tar poäng för tredje matchen i rad vilket måste kännas bra mycket bättre än att vara fem poäng bakom SSK om man förlorar. Blir det lika, ja, då måste Luleå lita på att andra lag ska göra jobbet i de kommande omgångarna.

Laget ser i stort sett ut som det har gjort de senaste matcherna, enda skillnaden från i tisdags är att Pierre Johnsson verkar vara på benen igen.

Höjdhopparen dömer. Jippi!

...och så tar vi tre poäng!

En femtedel...

    Skrivet den 2008-10-15 kl. 15:46:03

Elva omgångar har spelats. En femtedel av säsongen 08/09 är redan historia och det är bara fyra såna här korta perioder kvar. Ska det fortsätta gå så här fort så är det snart sommar igen, trots att träden just har tappat sina löv...

Hittills är det inte mycket som har blivit som jag trodde. Brynäs som många skickade till kvalserien bara vinner och vinner och leder serien, Frölunda floppar och sparkar dyra spelare, HV hackar lite, nykomlingarna Rögle sprattlar vidare... Och Luleå ligger ungefär där de flesta tippade dem, men med en kapacitet som inte alls hör hemma där - om man bara hade haft någon spelare som ser luckan på målvakten som de andra missar.

Men å andra sidan så är det ganska kul när allt inte går som det "ska". Och ännu roligare skulle det vara om Luleå Hockey kan börja göra fler mål än motståndarna lite oftare.

En poäng in på kontot...

    Skrivet den 2008-10-14 kl. 22:49:11

Tråkig match och hockeyn har fortfarande inte blivit rättvis.

Cred till den tappra skaran Luleåfans som befann sig på plats.

Sexpoängsmatch på torsdag, då är tre poäng ett måste och rent av livsviktiga.

Modo...

    Skrivet den 2008-10-14 kl. 16:22:44

Laget åkte söderut i morse och ställs ikväll mot Modo i Swedbank Arena. Själv sitter jag bänkad hemma när klockan slår 19.

Jag hoppas att laget behåller känslan från matchen i torsdags, men samtidigt har insett att det är en ny dag och ny match nu och att det inte går att spela på gamla meriter. Men de är ju proffs så det ska väl inte vara något problem tycker man.

Wernblom kommer antagligen att precis som vanligt göra mål ikväll, men Luleå får helt enkelt se till att göra fler. Skulle kännas skönt att möta SSK på torsdag med två raka segrar i ryggen. För att inte tala om att vi möter Skellefteå borta på lördag...

Pierre Johnsson har blivit sjuk och kommer inte vara med ikväll, vilket innebär att Styrman får spela. Robin Olssons höft/ljumskskada verkar vara efterhängsen och han är inte tillbaka än. I övrigt ställer man upp på samma sätt som förra matchen.

Jag har några önskemål om förändringar när det gäller just laguppställningen, men alla verkade vara riktigt på gång i torsdags och fortsätter det fungera känns det ju ganska onödigt att ropa efter förändring, så jag ger det lite mer tid.

Hemskt...

    Skrivet den 2008-10-14 kl. 00:53:56

Alexei Cherepanov spåddes en lysande framtid, men ingen kommer få veta hur bra den verkligen hade blivit. Han blev bara 19 år efter att han ikväll kollapsade och avled mitt under en match.

Vila i frid!


Kvällens roligaste

    Skrivet den 2008-10-10 kl. 01:26:53

HAHAHA!

Det blir nästan för mycket på en och samma gång. Det är svårt att välja vad som får priset för dagens bästa - segern eller bilden? Delad förstaplats kanske...

Vilken härlig kväll!

    Skrivet den 2008-10-10 kl. 01:09:12

Han kom, han sågs och han segrade. Och någonstans hann han också med att göra ett mål och passade fram till ytterligare tre. Kungen är tillbaka!

Matcherna mot Frölunda har ju en tendens att bli ganska målrika och idag var verkligen inget undantag och det är alltid lika kul - när vi vinner.

Innan den här matchen hade inte Luleå gjort mer än tre mål på en och samma match. Islossning, ketchupeffekt, kalla det vad ni vill.

Janne Sandström betade av ytterligare två mål på sin väg mot de där hundratusen, vem har sagt att man måste skjuta slagskott?

Sju Luleåmål i powerplay. S-J-U!
Sex olika målskyttar.
Fem assist av Obsut!
Fyra spelare gjorde sina första mål för säsongen. (Janne, Viktor Lindgren, Mats Lavander, Kungen)
Kristofer Berglund såg ut att ha gjort sitt första elitseriemål, men det verkar ha ändrats i efterhand... Men det kommer, var så säkra.

Frölunda förstörde matchen för sig själva i tredje perioden då Luleå fick spela med en eller två spelare mer konstant i sju minuter och sjutton sekunder.

Stora framsteg på utvisningsfronten - bara tre utvisningar idag.

Härlig stämning i hallen. Hoppas det fortsätter så resten av säsongen, även de perioder då det går tungt och då laget ligger under.

Roger sa efter matchen att idag hade alla bestämt sig för att spela match i 60 minuter - det ser jag gärna att de fortsätter med.

Kungen är tillbaka, Luleå Hockey vinner och min magkänsla slog rätt igen. Otroligt underbart skönt!

Gameday

    Skrivet den 2008-10-09 kl. 17:22:09

Jag längtar verkligen till ikväll! Allt känns bra och det var länge sen jag kände så här inför en match. Jag hoppas på en riktigt bra match, och inte minst en seger.

KÄMPA!


Kung Lubos är tillbaka!

    Skrivet den 2008-10-08 kl. 16:02:01

Så gör han då äntligen debut. Men kom ihåg vem det är som påstår att han är en frälsare.

Det är ingen tvekan om att Lubos är otroligt viktig för Luleå Hockey, men att han ensam kommer att plocka upp laget på sina axlar och ta dem över strecket är att hoppas på för mycket. Det krävs fortfarande att de övriga spelarna gör sitt jobb de med. Däremot tror jag att Lubos kan ha en positiv påverkan på resten av laget som den ledande spelaren han ska vara och på så sätt få igång sina lagkamrater. Och vem vill inte spela tillsammans med Lubos?

Tyvärr har jag en tråkig magkänsla angående Lubos fortsättning i Luleå Hockey efter i år, trots det han tidigare har sagt. Jag hoppas jag har fel.

Imorgon ger vi järnet och ger Lubos det välkomnande han är värd och sen ger vi laget det stöd de behöver hela matchen, oavsett resultat!

KÄMPA LULEÅ!

Jag ger mig...

    Skrivet den 2008-10-07 kl. 23:52:59

Eftersom det inte ger någonting alls att bara gnälla så lägger jag ner det ett tag och gör som många andra: Omvandlar den negativa energin och gnället till att stötta Luleå Hockey med hela mitt hjärta. För om sanningen ska fram så är det nog faktiskt så att stödet på läktaren är det enda vi just nu kan påverka, och varför då inte göra det? Jag tror faktiskt inte att Osten läser min blogg, ser att jag har skrivit "Sparka Roger och Roger" och tänker att "Det gör vi!". Därför känns det ju ganska meningslöst att sitta här och gnälla varje dag. I och för sig har jag inte gjort någonting annat än att stötta laget när jag väl varit på matcherna, men ingen kan väl fullt ärligt säga att min blogg varit särskilt rolig den sista tiden? Jag tycker det inte, men lika tungt som det går för laget just nu, lika tungt är det att blogga efter varje match när man helst av allt bara vill gå och gräva ner sig. Jag har fortfarande åsikter, men jag tänker inte sitta och upprepa mig efter varje match. Då låter jag istället bli att skriva helt och hållet.

Nej, nu blir det omstart. Nu sluter vi upp kring laget och visar att vi inte tänker ge oss i första taget, sen är det upp till varje enskild spelare att bestämma sig för hur han ska göra. Men mer än att helhjärtat stötta laget kan nog inte vi på läktaren göra.

KOM IGEN LULEÅ!

0, 3, 0, 1, 0, 0, 0, 1, 0

    Skrivet den 2008-10-06 kl. 23:03:06

Det började bra... Och slutade precis som vanligt. Men det är klart, tokrusar man likt en junior mot puckförande spelare i boxplay som Emil Lundberg eller serverar motståndarna mitt i slottet som Tommi Miettinen, då vinner man inga matcher mot Linköping.

Finns det inte en enda människa som kan påverka som inser vad som håller på att hända?! Förra säsongen lyckades Roger och Roger bryta en svit. Händer ingenting väldigt snart kommer de antagligen att bryta ytterligare minst en till. Och inne på kansliet sitter Osten och pratar om att historien visar att det inte går bättre bara för att man sparkar tränarna. Men bryr vi oss om hur det har gått för Brynäs efter ett tränarbyte? För Mora? Skulle inte tro det. Och historia är, precis som det låter, historia. Nutid är nutid och Luleå Hockey är Luleå Hockey. Någon gång måste väl vara den första för allting, inte sant?

Lämna av Roger och Roger på Bangårdsgatan 12 när laget kommer hem imorgon och önska dem lycka till. Ta in en ny tränare och rädda det som räddas kan.

Period 1: Släkten är värst

    Skrivet den 2008-10-06 kl. 19:47:10

- Matchen började i princip med ett powerplay, dock utan utdelning, men med nr. 21 på isen
- Släkten är värst 1: Johan Fransson öppnar målskyttet för Linköping i powerplay
- Efter målet känns Luleå ängsliga och virriga
- Släkten är värst 2: Linus Omark sätter kvitteringen bakom kusinen Daniel Henriksson
- Linköping har bjudits på både ett och två frilägen för många och 1-1 är kanske inte helt rättvist
- Andrakedjan känns fortfarande spännande
- Två perioder kvar och som jag sa tidigare - jag skiter i hur de gör det, bara vi vinner!


Linköping - Luleå

    Skrivet den 2008-10-06 kl. 16:25:03

VINN!

Jag struntar fullständigt i hur man gör det för det blir ändå aldrig som man vill, men jag tänker inte sitta och se ytterligare tre poäng försvinna ut i ingenting.

Till kvällens match har Roger och Roger vaskat om i kedjorna vilket bland annat innebär att Emil Lundberg ikväll är petad till fjärdekedjan. Inte helt fel med tanke på att Emil just nu är långt ifrån den spelaren många hade trott och hoppats på. Annars tycker jag fortfarande att Jonas Almtorp förtjänar en annan kedjekompis än Burra. Jag tycker att andrakedjan med Chabada, Omark och Lavander ser spännande ut, hoppas att de kan få det att stämma.

De bara vinner och vinner och vinner...

    Skrivet den 2008-10-05 kl. 22:34:41

I helgen tog Bulan Boys sin fjärde, femte och sjätte vinst för i år genom att besegra Mora (3-1, 3-0) samt Leksand (4-3) och fortfarande har man inte på sex matcher förlorat. Visserligen har två av vinsterna kommit efter förlängning, men det är i vilket fall som helst imponerande! Hoppas verkligen att det fortsätter gå bra för grabbarna och att vi återigen får uppleva ett juniorslutspel med ett par tusen åskådare på läktarna i Coop. Jag ska också försöka pallra mig in till hallen några gånger den här säsongen eftersom juniorhockey oftast är väldigt roligt att kolla på.

* I dagens match hade laget förstärkning av Martin Chabada, som stod för ett assist.

Att man aldrig får bli helt nöjd...

    Skrivet den 2008-10-04 kl. 18:39:15

3-2 med minuter kvar av matchen... Oundvikligt att börja hoppas på att vi kanske äntligen kan få de där tre poängen som verkar så förtvivlat långt borta. 4-2 målet var inte långt bort, men så lyckas SSK sno åt sig pucken och där försvann två poäng och förlängningen var ett faktum och längre än så lyckades vi inte. Det verkar helt omöjligt för Luleå Hockey att göra fler än tre mål i samma match, än har man inte lyckats trots att man spelat ett femtontal matcher... En poäng är mer än vad vi tagit i de senaste fem matcherna och det är väl det vi får ta med oss.

Då är det bara att bita ihop återigen och vänta två dagar...

Reagera - agera!

    Skrivet den 2008-10-03 kl. 23:59:25

Sju matcher har gått och Luleå har aldrig inlett Elitserien sämre än vad man gjort i år. Det mesta i spelet är en ren återupprepning av förra säsongen och vi vet var det slutade.

Någonting måste hända och det måste hända snart. Helst skulle vi behöva få in både en och två spelare som kan spetsa till vårt spel, för det är i grund och botten där spelet brister, det i samband med att det inte finns något riktigt ordentligt grundspel. Vi skjuter oftast mer än motståndarna, men de är effektivare och sätter chanserna de får plus lite till, dvs. skitmålen som vi inte heller får. Men kontot gapar tomt och då är det svårt att värva spetskompetens då den har en tendens att kosta. Tänk om jag hade fått vinna några miljoner... Man kan väl inte sakna pengar man aldrig haft? Finns det inga pengar till spelare tror jag faktiskt att vi kan klara oss även utan värvningar.

Jag har trott på laget man ställer upp med i år, och jag gör det fortfarande. Jag tror helt enkelt som många andra att det även på andra ställen än i spelartruppen behövs nya styrkor. Roger och Roger har nu lett laget i 62 elitseriematcher och vad har hänt? Inte mycket. De bra besluten av Roger och Roger tror jag nästan går att räkna på ena handen, och ett av dem besluten togs igår när Ejdepalm bänkades och ersattes med Styrman.

Ett tränarbyte känns ju verkligen som en absolut sista utväg, men jag tror att det är dags för den nu. Eller, det ÄR dags för den nu. Roger och Roger står och stampar tillsammans med laget men man lyckas aldrig komma iväg. Någon måste komma in och ge laget den sparken som behövs för att komma iväg. Hur långt den sparken räcker får vi väl se den 28 februari. Först när någon annan har fått en chans att jobba med det här laget och eventuellt inte lyckats kan jag om det är så erkänna att vi inte räckte längre. Kandidater till tränarposten finns faktiskt redan inom klubben. På sportchefsstolen sitter en, den andra är redan tränare. Bulan leder just nu J20 med bravur, förra året tog de sig mot allas odds till slutspel och årets säsong har de inlett utan att förlora en enda match. Jag tror faktiskt inte att man behöver leta längre än så.

MEN! Det är inte bara upp till Luleå Hockey att reda upp det här läget. Alla som har ett intresse av att ha ett elitserielag i Luleå/Norrbotten måste sluta samman och bevisa det. I nuläget verkar inte så vara fallet. Jag skrev i ett tidigare inlägg om de sjunkande publiksiffrorna i takt med motgångarna. Rent ut sagt är 3800 personer på en elitseriematch i en arena som slukar ytterligare 1800 personer förjävla dåligt. Visst, folk vill se ett lag som vinner, men hur ska en förening som inte får in några pengar kunna sätta ihop ett lag med ett gäng klasspelare som slukar pengar? Tåls att tänka på, man drar in ganska mycket pengar på att fylla arenan. Luleå Hockey har givetvis ett ansvar att skapa ett arrangemang runt matcherna, men det hör inte till det här inlägget.

När jag ändå är inne på publiken så var jag inne på Luleåfans forum och läste lite och hittade en sak skrivet av Zelo. Jag gör en liten fuling och klistrar in det här, hoppas det är ok. Så här skrev han alltså tidigare idag:

"Rönnberg ringde mig nyss och ville framföra en hälsning från spelarna. Laget hälsar att det var tack vare klacken som dem orkade komma igen såpass och inte falla ihop som ett korthus i 3e. Det är alltså från laget det kommer."

Publikens stöd kan vara viktigare än vissa verkar tro och jag tror faktiskt inte att Roger hade sagt detta om det inte betyder någonting.

För att knyta ihop det här så tror jag att laget behöver en ny röst att lyssna på, som kan komma med lite fräscha idéer och starta upp den här maskinen, men det är också nu vi som står utanför laget måste tro att det går att fixa.

KÄMPA!


Fortsatt mörker...

    Skrivet den 2008-10-03 kl. 00:33:29

Det är så fruktansvärt jobbigt att bara tryckas längre och längre ner utan att någon som kan göra skillnad verkar reagera.


Dagens match kändes precis som alla andra. Luleå börjar piggt och bra, snurrar på och lyckas trycka in ett mål. Sen dör man och motståndarna tar över matchen - vilket mot Brynäs innebär att matchen blir dötrist.


Mattias Modig måste lära sig sina begränsningar samt lära sig hur man stoppar en puck utan att den studsar iväg en halvmeter  och blir en livsfarlig chans för motståndarna innan han får stå fler matcher. Oavsett vad tränarna säger så måste Gusten vara etta nu, något annat finns inte.

Johan Harjus formkurva fortsätter att stiga...

Fredrik Styrman spelade sin första match i Elitserien - det märktes inte! Han stod för kvällens underhållning när han höll på att dribbla sig igenom hela Brynäsförsvaret, inte många som skulle göra det i sin första match. Låt honom fortsätta!

Det kommer mera... Imorgon.


Brynäs ikväll

    Skrivet den 2008-10-02 kl. 16:54:55

Toppen mot botten, som egentligen borde ha varit botten mot botten? Hur som helst så kommer Brynäs till Coop ikväll, och nu är det dags att vinna.

Återigen är det ändringar i laget. Chabada är som bekant fortsatt avstängd och Viktor Lindgren behåller sin plats i kedjan med Miettinen och Harju. Robin Olsson är skadad och av någon anledning står även Jonas Berglund över ikväll. Dessutom är Johan Ejdepalm sjundeback, vilket innebär att vi äntligen får se Fredrik Styrman göra sin debut i Elitserien, riktigt kul och dessutom helt rätt av tränarna att peta Ejdepalm efter hans dåliga inledning. Konkurrens är bra och jag hoppas att Ejdepalm tar det här på rätt sätt.

I och med att laget är en forward kort kör man på tre centrar och fyra ytterforwardspar, men jag gissar att Robin Lindqvist och Kim Karlsson inte kommer få spela speciellt mycket tyvärr.

Som vanligt så gäller det att skjuta och att framförallt komma in med spelare på mål för att även ta hand om returerna, på så sätt kan man få de där skitmålen man behöver.

Powerplay måste komma igång ordentligt nu!

Ligger vi under i slutet av matchen är det verkligen upp till bevis för tränarna. Ska de återigen rulla runt på pojklagsvis och till och med låta de sämsta spelarna spela även då eller gör man det enda rätta och sätter in de killar som har varit heta och skapat chanser?

Ikväll är det vår tur att vinna och det kommer vi att göra!

Vansinnigt!

    Skrivet den 2008-10-01 kl. 16:48:59

Nu är måttet rågat!

Efter sin tackling i lördags (där han inte ens orsakade någon skada på spelaren i fråga (eller magskada?)) är Martin Chabada avstängd TRE MATCHER och får 17 000 KRONOR I BÖTER (motsvarande en match). Jag har knappt ord för att beskriva hur arg jag är just nu! Alltså anser disciplinnämnden att Chabada gjort sig skyldig till en förseelse som är värd fyra matchers avstängning.

Jag kan ju ta ett exempel för att jämföra. Förra säsongen mötte Luleå Linköping, i den matchen hopptacklade den allmänt Luleåhatade Patric Blomdahl Viktor Lindgren så pass illa att han tuppade av och var borta från hockeyn i ett par veckor om jag inte minns helt fel. För den tacklingen fick Blomdahl TVÅ matcher.

Om jag ens hade det tidigare så kan jag nu med gott samvete säga att jag har inte längre någon tillit till varken domare eller disciplinnämd - ett jävla skämt är vad det är! Om de mot förmodan har tänkt att ligga på samma nivå för alla lagen den här säsongen så kommer vi få se många långa avstängningar i år.

Stå upp för Luleå!

Gentlemän eller ej?

    Skrivet den 2008-10-01 kl. 13:48:48

Jag har nästan väntat på det här läget för att få göra en jämförelse.

Scenario ett: Luleå Hockey tar in/planerar att ta in sina artistspelare före det överenskomna datumet som gör att spelarna är tillgängliga hela säsongen. Det blir ett himla liv om gentlemans agreement hit och dit och att Luleå är dumma som inte gör som de andra lagen vill.

Scenario två: Frölunda, som tillhör de stora lagen och ska tillhöra toppskiktet i Elitserien, krisar och väljer att ta in sin artistspelare innan det överenskomna datumet. Är det någon som har någonting att gnälla om nu? Nej, jag trodde väl det.

Är jag förvånad? Inte ett dugg.

Jag tycker den där överenskommelsen är rätt löjlig om jag ska vara ärlig. Låt varje lag använda sina spelare som de själva vill, det är väl ganska självklart att ingen annan än klubben själv ska bestämma över det. Vill ett lag ta in en spelare redan från första matchen och sen låta honom lämna laget efter sex månader - låt dem göra det. Vill de ta in en spelare från början och låta honom vara med laget hela säsongen även fast det är längre än sex månader - då är det ju upp till den inblandade klubben att lösa de extra kostnaderna som tillkommer och ingen annan behöver lägga sig i. Anser den inblandade klubben att de har tillräckligt med pengar för att lösa en situation som skulle kunna uppstå efter sex månader är det ju upp till dem att avgöra om de tycker det är värt att betala extra och gör de det finns det ju inga hinder för att inte köra på.

Det hade varit en annan sak om det hade funnits en lag som styr det hela, men nu gör det inte det.


RSS 2.0