Segertåget rullar vidare...

Datum: 2008-10-19 Tid: 23:22:59

Tolv matcher, tolv segrar. Så ser facit ut för J20 efter att de i helgen tog emot AIK på fredag och lördag (6-2, 6-0), för att idag ställas mot serieledarna Djurgården. Men dagens match kunde ha börjat bättre.

I slutet på den första perioden tog Djurgården ledningen, och efter bara 15 sekunder av den andra perioden kom mål nummer två. Ytterligare 32 sekunder senare kom trean. Uppförsbacke, alltså. Men gav killarna upp? Knappast. Med dryga minuten kvar av andra perioden kom det första reduceringsmålet efter att P-A Bamberg fått öppet mål efter bra förarbete av Daniel Mannberg och Jonas Berglund. I början av den tredje perioden kom också det andra målet, den här gången genom Joakim Högberg.

När tolv minuter återstod av perioden drog Djurgården på sig två utvisningar med bara tio sekunders mellanrum och Luleå valde då att chansa och ta ut målvakten för att spela sex mot tre och med tretton sekunder kvar av den första utvisningen kom också kvitteringen genom Johan Pettersson. Resten av perioden, och även de fem förlängningsminuterna blev mållösa och straffar väntade. En efter en missade spelarna sina straffar mot de två duktiga målvakterna Anders Nilsson och Alexander Jirhage. Men i den sjunde straffrundan kunde Johan Pettersson äntligen sätta pucken i mål, och när DIF's Alexander Deilert missade sin så var segern säkrad.

Luleå ligger fortfarande kvar på andraplatsen trots dagens seger, men bara en poäng efter Djurgården som dessutom har två matcher mer spelade.

I kategorin övrigt kan det meddelas att Robin Olsson och Fredrik Styrman spelade med juniorerna i helgen, Robin verkar alltså vara tillbaka efter sin skada. Tyvärr gick det åt andra hållet för Styrman som utgick i dagens match efter en smäll mot handen(?). Förhoppningsvis är det ingenting allvarligt.

Det är kul att se Bulan agera i båset, han skriker och gormar på domaren och fäller en del roliga kommentarer. Spelarna får veta när de har gjort någonting mindre bra, men han verkar också förklara hur de ska agera istället. Och inte minst verkar han, tillsammans med Petter Nilsson, fått till ett spel som laget klarar av att genomföra. Jag undrar bara hur långt de kan gå, utan att egentligen veta någonting om de andra lagen.