Han gör det igen!

    Skrivet den 2009-03-31 kl. 21:55:50

Det kan antagligen inte sägas nog många gånger, men Linus Omark är ju i en klass för sig. Man lägger inte en straff på det sättet som han gjorde för en liten stund sen, man gör bara inte det. Om man inte heter Linus Omark, förstås. Killen har absolut inga begränsningar för vad som är möjligt eller inte på en hockeyrink och det här var knappast sista gången vi satt med hakorna i golvet, frågan är snarare varför de hamnar där varje gång när vi vet hur det ligger till...


Silly, silly season...

    Skrivet den 2009-03-29 kl. 22:00:43

Hockeysäsongen är slut, men redan har en annan tagit vid. Silly season är här igen och det ena ryktet avlöser det andra. Jag tror att tidningarna här uppe snart har skrivit om varenda spelare som har utgående kontrakt efter den här säsongen som en intressant spelare för Luleå Hockey. Samtidigt ska både den ena och den andra spelaren från den senaste truppen vara nära att förlänga och det är ju inte utan att man börjar fundera över hur stor trupp tidningarna egentligen tror att Luleå ska ha till nästa säsong... Jag tror att jag precis som vanligt väljer att inte tro på ett enda rykte förrän de är officiella och bekräftade genom pressmeddelande eller nyhet på hemsidan.

Men faktum kvarstår, Luleå har endast nio kontrakterade spelare inför nästa säsong och man vill ju ganska snart börja se lite konturer över nästa års lagbygge. Helst skulle jag ju vilja se så gott som alla årets spelare även nästa år, men tyvärr lär det inte bli på det viset.

Följande spelare har inte kontrakt till nästa säsong:

Gusten Törnqvist - Ser inget jättestort behov av att förlänga kontraktet, men skulle inte heller klaga om det blev en fortsättning. Men jag skulle gärna se Anders Nilsson få ett kontrakt av Luleå. Blir intressant att se vilken målvaktslösning som man väljer till nästa säsong.

Jaroslav Obsut - Förläng! Jag älskar Obsut och kan offra min högra hand för att få ha honom kvar.
Radek Philipp - Radek har gjort en riktigt bra säsong och har varit en stabil pjäs på backsidan. Det som väger ganska tungt på det negativa är att han var här på artistkontrakt. Med ett vanligt kontrakt har jag inget emot att han stannar.
Pierre Johnsson - Jag gillar honom, och alla andra gillar honom. Förläng, helst igår!

Linus Omark - Alla vill vi väl behålla honom, men vi vet också att det inte blir så.
Johan Harju - Samma som ovan.
Mats Lavander - 28 poäng av en brunkare. Inte så illa pinkat. Och det går inte att skylla på att han spelade med ÖTC, förra säsongen blev det 21 pinnar från Lalalalavanders klubba. Givetvis ska han vara kvar.
Lubos Bartecko - Förlänga eller inte förlänga, det är fortfarande en jävligt bra fråga.
Tommi Miettinen - Är redan klar för 3+1 år i en annan klubb och det känns som att det var lika bra. Han var bra innan knäskadan, efter det hände det... ingenting.
Jonas Almtorp - Har inte varit någon framträdande spelare men har trots allt gjort ett bra jobb. Han och Burra var ett bra team och ett lag behöver också defensivt starka spelare. Om Almtorp ska få förlängt eller ej beror också lite på vilka alternativ till ersättare som finns tillgängliga.
Anders Burström - Här har vi en spelare som onekligen ryckte upp sig ordentligt från förra året då i stort sett ingen ville ha kvar honom. Men Burra skrev ett nytt kontrakt, tog nya tag och lyckades betydligt bättre. Har tydligen själv sagt att en förlängning är nära...
Viktor Lindgren - Knepigt läge. Jag har ju gått omkring i två säsonger och väntat och hoppats på Viktors genombrott, men det verkar inte riktigt som att det vill sig. Kanske skulle må bra av en säsong eller två i en lägre division.
Mikael Lidhammar - Jag vet faktiskt inte riktigt var Lidhammar står. Ska man förlänga med honom tycker jag att man ska ge honom mer förtroende än vad han tidigare har fått, för jag tror absolut att Micke är tillräckligt bra för att producera i Elitserien.
Dieter Kalt - Bortkastade pengar från dag ett.

Utöver Anders Nilsson som jag nämnde tidigare så finns det ju ytterligare några juniorer som står och knackar på dörren. Fredrik Styrman lär få ett kontrakt, Jonas Berglund, Kim Karlsson och Johannes Tornberg har fått några elitseriematcher på kontot och dessutom finns Johan Pettersson som har stora möjligheter att bli riktigt bra i framtiden samt Anders Grönlund som spenderade stora delar av säsongen i Allsvenskan. Jag hoppas att man tar in minst ett par av dessa spelare till A-laget, dels är det inte några jättepengar det rör sig om och dels så är det en stor fördel att ha en bred trupp ifall att man råkar ut för skador, det fick ju vi erfara under säsongens gång. Kan man inte garantera kontinuerlig speltid kan man kanske hitta en lösning som innefattar utlåning. Jag hoppas verkligen att Luleå Hockey tar tillvara på de duktiga spelare man har lyckats få fram och inte låter de spridas fritt för vinden ut till andra lag för att sen lyckas där istället för att de aldrig fick chansen här.

Nu vill jag bara att alla lag överallt ska ta och spela klart så att Osten kan ge oss lite tecken på vad han har tänkt sig. För varje dag som går så kommer vi närmare dagen D, men det är en olidlig väntan.


Semifinal!

    Skrivet den 2009-03-22 kl. 16:28:47

"Bulan boys" lyckades efter den förlorade matchen i fredags att resa sig igår och vinna över Modo med 3-1, vilket innebär att det spelas semifinal i B-hallen imorgon. Alla som har möjlighet borde släpa sig iväg dit till klockan 19.00, underhållning är nästan garanterad. Match två och den eventuella tredje matchen spelas på borta i Jönköping, så det gäller för killarna att få en bra start på hemmaplan.


Säsongen är inte slut...

    Skrivet den 2009-03-19 kl. 16:09:50

A-laget må ha spelat klart. Men igår klev J20 in i sin första slutspelsmatch för i år. Kvartsfinalen spelas mot Modo och man började med en bortamatch igår - som man vann! 3-0 blev det till slut och man tog ett litet, litet grepp om serien som spelas i bäst av tre, och Luleå har nu två hemmamatcher på sig att avgöra.

Och så det viktiga: Imorgon spelas match två mot Modo, och den spelas som sagt på hemmaplan. Tyvärr inte i Coop Arena p.g.a. ombyggnationerna, utan i B-Hallen klockan 19.00. Så jag tycker att alla som känner att säsongen tog slut lite för tidigt även i år tar sig dit och hjälper J20 att ta sig till semifinal. En eventuell tredje match spelas på lördag klockan 14.00, men då hoppas jag att man redan avgjort eftersom jag inte kommer att hinna dit.

Fortfarande...

    Skrivet den 2009-03-17 kl. 15:23:01

Snart har det gått en vecka sen vi förlorade och den där vidriga eftersmaken finns fortfarande kvar. Det blir dessutom inte bättre när man läser om andra lags lycka och supportrar som tjoar om att de är vidare. Igår satt jag och höll på Linköping, som jag inte ens tycker det minsta lilla bra om, för andra gången i mitt liv, men inte heller det slutade som det skulle. Det finns absolut ingenting som tilltalar mig i årets slutspel, det finns inte ens ett enda lag som jag tycker borde vinna. Tre av lagen avskyr jag och det fjärde bryr jag mig egentligen inte om, mer än att det hade varit kul att se dem bli utslagna av det åttonde och sista laget till slutspel. Skadeglädjen är den enda glädjen just nu.

Årets avslut på säsongen är det absolut värsta jag har varit med om hittills. Det som nästan känns tråkigast av allt är att vi aldrig fick chansen att tacka våra krigare för den i övrigt helt fantastiska säsongen...


Dagen efter...

    Skrivet den 2009-03-13 kl. 16:27:39

Jag är tom, men så jävla stolt.

Ge mig några dagar till eller en vecka så ska jag skriva mer...

Det är över nu...

    Skrivet den 2009-03-12 kl. 21:20:29

Fan...

Frölunda förtjänar inte en plats i semifinalen och jag hoppas de får fetspö mot vilket lag de än får möta.

Fy fan!

Match...

    Skrivet den 2009-03-12 kl. 18:22:21

Kan meddela att det känns sådär lagomt kul med match just nu. Men samtidigt så är jag så jävla taggad inför det här och jag önskar att jag befann mig i Göteborg. Luleå har världens chans att spela ut ikväll.

Idag ska det bli hårt som aldrig förr, vi har ingenting att förlora. Och fröknarna Mikaela Johansson och Fredrika Pettersson borde ju om de står upp för sina ord och handlingar inte vara sena att haka på. Har bara på känn att det kommer spåra ikväll, undrar varför?

Tror Luleå har fått en hel ocean med bensin i tanken inför ikväll, efter vad som hände igår tror jag inte att någon viker ner sig. Eller rättare sagt, jag FÖRUTSÄTTER att ingen viker ner sig. Det är nu det gäller på riktigt.

Vi mot världen!

Protesten avslagen...

    Skrivet den 2009-03-12 kl. 17:07:58

Jävligt oväntat. En nyfödd hade ju kunnat räkna ut vad som skulle bli av detta med lillfingret. Svensk hockey är så jävla patetisk så jag skäms.

Varför finns det regler om de inte ska följas?
Varför finns det möjlighet till att protestera när man sedan hänvisar till att ett domslut inte kan hävas när pucken är släppt? Då är det ju helt meningslöst med allt och man kan lika gärna ta bort den möjligheten eftersom det ändå aldrig kommer bli någonting av en protest. För är det någon gång en protest ska gå igenom så är det nu. Domaren klarade ju inte av sin enda uppgift - att ha koll på regelboken och döma därefter. Och att det är en bedömningsfråga när en spelare ska komma ut ur utvisningsbåset köper jag fortfarande inte, det gör bara att jag dumförklarar skiten ännu mer.

Enda följden av detta blev att en "regelkunnig" ska finnas i anslutning till sekretariatet. Min fråga blir då: Hur kan vi lita på att denna personen verkligen kan reglerna, när den som har som uppgift att göra det annars inte kan det?

Nej, svensk hockey kan lika gärna lägga ner på en gång. Alternativt att vi bränner regelboken och spelar helt regellösa matcher, för som det är nu hade ju inte det gjort någon skillnad.

Igår var dagen då svensk hockey dog.

Pajasligan!

    Skrivet den 2009-03-11 kl. 23:01:20

Dra åt helvete så arg jag är! Nu kommer vi få det slutgiltiga beskedet på att varenda kotte som sitter och bestämmer någonting som har med hockeyn i Sverige är riktiga pajasar placerade på helt fel positioner.

Tommy Töpel, sportchef på Hockeyligan:
"Det finns nästan inga möjligheter (till omspel) med tanken på tidschemat. Domarna är de som är ansvariga. Det är en bedömingssport. Det här är samma som den målsituation (i Ängelholm mellan Rögle och HV 71) där det var frågan om spark eller inte."

Fråga: En bedömningsfråga?! Sparkmålets vara eller icke vara i Ängelholm var en bedömningsfråga, ja. Hur länge en spelare ska sitta utvisad är väl en helt annan värld jämfört med det?! Där finns det solklara regler om när en spelare ska få komma in igen. De reglerna kastades rakt ner i soptunnan ikväll om det inte blir någonting av detta. Då kan man ju lika gärna skita fullständigt i att ens ha domare på isen om det ska vara på det viset. Hur hade man gjort om en match av någon anledning hade blivit avbruten och tvingats spelas om därför? Någon plan borde väl ändå finnas?

Jag blir fan mörkrädd när spelare, ledare och supportrar har bättre koll än de tre personerna ute på isen som faktiskt har det som sitt arbete att se till att reglerna följs, och framförallt: att RÄTT regler följs.

Jhoppas att jag aldrig mer får se Patrik Sjöberg och hans linjemän döma en hockeymatch igen.

Jävligt tråkigt att det ska bli så här. Just nu skiter jag fullständigt i matchen imorgon, det är nästan så att jag hoppas att Luleå Hockey gör detsamma och sätter sig på flyget hem redan ikväll för det här är inte roligt längre. Någon rättvisa finns det ju tydligen inte ändå, så varför ska man då hålla på med det här? Ska det vara så här så vet jag inte ens om jag någonsin mer vill lägga ner så mycket tid och pengar på något som ändå inte avgörs på ett schysst sätt. Alternativ två inför imorgon är väl att Luleå går ut och totalkör över varenda en ute på isen som inte bär våra färger, så får vi se vilka regler som har dragits upp ur tombolan då...

Sista ordet lär inte vara skrivet...


Skandal!

    Skrivet den 2009-03-11 kl. 20:30:14

Vad är meningen att ha domare i en match när de inte ens vet reglerna?! I första perioden åkte Chabada och en Frölundaspelare ut för roughing. En stund senare åkte Obsut ut på 2+2 och bara sekunder efter det gjorde Frölunda mål. Efter en lång stund med oklarheter valde domarteamet att ta in Chabada på isen igen. Märkligt tyckte jag då han satt på en dubbelutvisning tillsammans med Frölundaspelaren, men jag antog att de hade koll. Sen gjorde Frölunda 2-0 innan två minuter hunnit gå av Obsuts utvisning och man tog bort det som återstod på den ena tvåan men Luleå fick ingen ytterligare spelare in på isen. Efter det gjorde Frölunda 3-0 och då först fick Obsut komma in igen.

Nu visar det sig att jag kanske inte var helt ute och cyklade, utan att det istället var de som verkligen ska ha koll på det som var någon annanstans. Obsuts ena tvåa skulle ha tagits bort redan vid det första målet och vid det andra skulle han fått komma ut igen och Luleå vara lika många spelare som Frölunda på isen. Detta skedde inte och det är ett sånt jävla fiasko av domarna. Tydligen verkar alla vara på det klara med att det inte har gått rätt till och jag hoppas verkligen att Luleå lämnar in en protest omgående efter matchen samt att den går igenom och matchen spelas om. Annars är ju säsongens största skandal total. Det är stor skillnad på 2-0 och 3-0 och det ska fan inte få hända att ett lag blir bestulet på en match (när det dessutom är slutspel) bara för att domarna inte har koll på reglerna. Men omspel är väl någonting som inte existerar i det här landet, och det här kommer säkert sopas under mattan och "glömmas bort" precis som allt annat. Är det konstigt att man inte litar det minsta lilla på Sveriges hockeydomare? Fy fan!

Nu är det kört...

    Skrivet den 2009-03-11 kl. 19:47:14

Det fanns en möjlighet. Seger idag och då hade det kanske, kanske gått. Men Luleå Hockey tog den inte.

Spel mot ett mål och 3-0 efter första perioden och jag kollar inte en sekund till på förnedringen. Tråkigt, men sant.

Jag hatar det här!


Det måste bli bättre...

    Skrivet den 2009-03-10 kl. 20:31:14

Var sitter felet? Varför kan man inte plocka fram samma spel som i torsdags ytterligare en gång? Var är de "svarta ögonen" som Roger Rönnberg pratar om? Körde man sig slut redan i första matchen? Den som ändå hade svaret på alla de frågorna...

Frölunda var bättre och de ville mer igår. Därför vann de. Luleå var steget efter och inte alls lika hårda i sitt spel. Sätter en motståndare upp både klubba och händer i ansiktet på lagets bästa spelare eller sätter in tacklingar i ryggen på honom ska han tamejfan ha resten av motståndarna på sig sekunden efteråt. Kör de på den hårda vägen får väl vi också göra det, sätt hårt mot hårt. Åker inte de ut så ska inte vi heller åka ut för det. En bild har fastnat i mitt huvud från den första matchen, då man spelade precis som jag önskar att man hade gjort igår. Modig räddar en puck, och direkt efter står det fyra röda spelare som en mur runt honom och låter inte motståndarna komma i närheten. Bara en sån liten sak... Gör någonting och stå inte bara och titta på!

Luleå har några stora problem utöver det jag nämnde ovanför.
1. Spelet 5-5. 1 (ETT!) av Luleås åtta gjorda mål på de här tre matcherna har kommit när man varit lika många spelare på isen. Resten har man gjort i power play. Kanonbra att PP fungerar, det är givetvis jätteviktigt. Men man kan ju inte räkna med att motståndarna ska dra på sig utvisningar i tid och otid för att man därmed ska få tillfälle att spela PP, därför måste man också kunna producera när man har lika många spelare på isen.

2. Poäng- och målfördelningen. Johan Harju har gjort fyra mål, Obsut två, Lavander ett och Robin Lindqvist ett (det enda icke-PP-målet). De tre förstnämnda spelar i samma femma. Alltså har ett endaste litet mål producerats av någon annan formation. Givetvis håller det inte i längden. Framförallt inte när motståndarna till 99% koncentrerar sig på att plocka bort just kedjan med Harju och Omark, och ändå är det bara de som producerar. Riktigt oroande.

Förövrigt anser jag att "förstakedjan" (som absolut inte gör skäl för sitt namn) borde få betydligt mindre speltid. Trots att det kanske inte blir något finlir (som att vi ändå får se något sånt från dem...) ser jag hellre fjärdekedjan på isen, sättet de spelar på är betydligt mer underhållande än att se så kallade stjärnor traggla och inte få någonting uträttat. Hellre en fet tackling än en snygg dragning som ändå inte leder någon vart...

Tomas Andersson har varit under all kritik i de här matcherna, hoppas vi slipper honom i framtiden. (Även om vi inte kan förvänta oss något bättre av någon annan...)

Jag hoppas och ber om att gårdagens match inte var den sista på fem månader för min del, men för att det ska bli verklighet krävs det en ordentlig uppryckning. Det är absolut inte kört, men raksträckan blev till en ganska brant uppförsbacke...

Det är nog bäst att lämna det så här, det finns några saker till som jag hade kunnat ta upp men som jag lämnar just nu, kanske får anledning att återkomma med det senare...

KÄMPA!

Helt ofattbart!

    Skrivet den 2009-03-09 kl. 22:01:26

Jag är arg, less, förbannad, besviken...

Resten tar jag nog imorgon istället.


Nya tag...

    Skrivet den 2009-03-09 kl. 17:38:47

Ikväll släpps pucken i kvartsfinal tre. Jag hoppas att Luleå återigen har ställt in huvudet på slutspel, och inte på vad det nu var man var inställda på i lördags. Men jag är inte speciellt orolig över den delen, tror nog de själva kände att det inte var tillräckligt bra i lördags och att man nu vet vad som krävs i varje match. Gör mig lika stolt som jag var i torsdags!

Nu är vi här, men varför nöja sig med det? Vi ska vidare, till varje pris!

Rond 2 till Frölunda...

    Skrivet den 2009-03-07 kl. 22:33:36

Det där gick ju inte så bra...

Frölunda var väldigt mycket bättre än Luleå stora delar av matchen och att Luleå ledde med 1-0 efter den första perioden var långt ifrån rättvist om jag får lov att vara ärlig. Därför kom inte heller Frölundas kvittering och ledningsmål som några överraskningar, men det var surt ändå. Sen var det ju ändå på håret att vi hade kunnat kvittera till 3-3 bara en kort stund efter att Harju gjort 3-2. Tänk om Omark hade satt det där läget... Istället vände Frölunda spelet och satte 4-2 i tom kasse.

Jag saknade det Luleå jag såg i torsdags. Det var inte alls lika mycket fysiskt spel och det kändes faktiskt rätt tråkigt att se den här matchen efter torsdagsmatchen som var riktigt rolig, inte bara för att vi vann, utan för att det var så mycket mer slutspel över den matchen. Men sen är det ju ganska stor skillnad mellan att vara på plats och sitta och kolla på matchen på en skärm också...

Rograrna gjorde ett Lener-drag i slutet av matchen, man bytte ut Modig mot Gusten. Kyrös förklaring? "Vi hade väl använt vår time out?" Och ja, jag har egentligen ingenting emot på att man vinner lite tid på det, trots att jag blev ganska livrädd när Gusten ställdes på prov bara en kort stund efter att han kommit in. Jag kommer fortfarande ihåg gången då Jim Karlsson fick ta plats i målet när Lener tränade, ett skott fick han på sig och han har fortfarande 0% i räddningar i Elitserien...

Nu är det alltså kvitterat i den här serien, och istället för att ytterligare öka pressen på Frölunda antar jag att den nu åker över på Luleå igen till matchen på måndag. Men då hoppas jag att jag får se samma spel som i torsdags och inte det som jag såg idag. Då ska det gå vägen.

Femettan gav oss 1-0!

    Skrivet den 2009-03-05 kl. 23:03:19

Vilken underbar match. Vilken underbar publik. Vilket underbart lag!

Redan från första bytet märktes det att det var allvar nu. Frölunda må ha haft ett litet, litet övertag de första minuterna, men sen visade Luleå vilka det var som bestämde. Och alla var med på det, precis alla! Jag är så glad över hur Luleå spelade idag, verkligen alla gav järnet, satsade 100% i närkamperna och stod upp för varandra. Då kan man inte göra annat än att njuta. Nu är det slutspel i Luleå!

Hur viktig var inte den här segern? Precis vad vi behövde inför fortsättningen. Hade varit tungt med förlust.

Robin Lindqvist - Luleåhjärta! Så jäkla skönt att han fick göra mål idag.

Obsut var bra idag, vet inte hur många riktigt sköna tacklingar han fick till idag men de var många - och till råga på det ett mål.

Jag har nog aldrig sett spelarna reagera på ett liknande sätt när de gjort mål tidigare, det var vild glädje varje gång. Fortsätt så!

Den andra perioden var nog bland det värsta jag skådat, tillsammans med tredje perioden tidigare i höstas mot... Frölunda.

Det här var så bra... Men det farligaste som finns nu är att slappna av. Det gjorde man i början av tredje och då tog Frölunda över, sen tog man time out och då såg det genast bättre ut igen. Det får inte hända på lördag, vi må ha vunnit den här matchen med 5-1, men det betyder inte att det kommer gå så lätt i alla matcher. Jag tror Frölunda fick sig en tankeställare och de lär knappast spela så dåligt på lördag. Men som Luleå spelade framförallt i de första två perioderna vill jag se dem spela varje match.

Värdelöst att det bara kommer 5100 personer på en kvartsfinal, det ska vara fullt varje gång!

Tack för att jag kan gå och sova med ett stort leende på läpparna!

Ja tack!

    Skrivet den 2009-03-05 kl. 17:33:39


Kvartsfinal 1!

    Skrivet den 2009-03-05 kl. 17:16:26

Nu är det äntligen dags! Trots att vi var klara för slutspel flera omgångar innan Elitserien var färdigspelad så gick det inte upp för mig att det verkligen var så förrän efter lottningen i måndags. Då först blev det verklighet. Och nu är vi där. Underbart!

Vad skriver man inför detta egentligen? Jag är så nervös, uppspelt och laddad att jag snart spricker. Det ska bli så kul och jag ska njuta av varje sekund! Eller så kanske det inte blir... När jag kliver innanför dörrarna i Coop är det vinna till varje pris som gäller, men jag ska försöka.

Pierre Johnsson är tyvärr inte med, det såg hoppfullt ut men vi får vänta ytterligare några dagar.

Snart dags att bege sig...

KÄMPA!

Dan före dan...

    Skrivet den 2009-03-04 kl. 16:56:39

Imorgon börjar det. Hjälp!

Måste bara passa på att tipsa om ett par bloggar vars livslängd ännu inte är speciellt lång, men som ständigt står under bevakning av mig nu.

Först av allt, veckans bloggare på Kuriren. Robert Nordberg, en av få hittills som kan titulera sig Svensk Mästare med Luleå Hockey. Där har Kuriren lyckats i sitt val av bloggare. Underbart att läsa om gamla händelser från guldåret bland annat.

Kapten Burra. I kategorin spelarbloggar är det NSD som har lyckats bäst. Kul att läsa hur spelarna tänker om matcherna både inför och efter, ett blogginlägg säger mer än en mening i tidningen dagen efter. Det tillsammans med lite små inblickar i laget som man oftast inte vet någonting om annars gör att Burras blogg är välläst av mig.

Om jag är så här nervös nu, hur ska det inte vara imorgon?


Där ser man!

    Skrivet den 2009-03-02 kl. 22:09:18

Frölunda valde att möta oss. Jag får väl erkänna att jag var fel ute, men det tar jag gärna. Om det beror på de senaste resultaten eller inte kan jag inte svara på, men jag tycker att det ska bli mycket roligare att möta Frölunda än HV71 och det blev ett spontant JA! från mig när Ulf Dahlén sa Luleå och inte Timrå.

Åh vad jag längtar till torsdag!


Nu är de mina!

    Skrivet den 2009-03-02 kl. 18:05:46


Nu börjar det roliga!

    Skrivet den 2009-03-02 kl. 15:54:49

55 omgångar är spelade och Elitserien 2008/09 är över. Vid den här tiden förra året var allting fortfarande en mardröm. I år är inte säsongen slut efter 55 omgångar. I år tog Luleå 87 poäng, 21 mer än förra säsongen, och istället för att slippa Kvalserien med minsta möjliga marginal hade man häng på "de fyra stora" in i det sista och slutade femma. Bara det är så otroligt bra gjort.

Nu börjar Del 2 - Slutspelet.

Ikväll är det lottning i Hockeykväll, men jag tror inte att någon kommer bli förvånad. Färjestad väljer Brynäs, Linköping tar Skellefteå, Frölunda får välja mellan Luleå och Timrå och jag tvivlar starkt på att de väljer oss. Alltså blir HV71 tvugna att spela mot oss, men jag tror inte att de klagar.

Jag håller med tränarna att det är lite märkligt att det måste dröja två dagar innan slutspelsvalen görs. Lottning eller kval - för mig kvittar det, men nog går det väl lika bra att reda ut vilka lag som möter varandra redan samma dag som Elitserien avslutas? Absolut senast dagen efter.

Det är två år sen sist - på torsdag spelas det äntligen slutspel i Coop Arena igen!

RSS 2.0