Pajasligan!

    Datum: 2009-03-11 Tid: 23:01:20

Dra åt helvete så arg jag är! Nu kommer vi få det slutgiltiga beskedet på att varenda kotte som sitter och bestämmer någonting som har med hockeyn i Sverige är riktiga pajasar placerade på helt fel positioner.

Tommy Töpel, sportchef på Hockeyligan:
"Det finns nästan inga möjligheter (till omspel) med tanken på tidschemat. Domarna är de som är ansvariga. Det är en bedömingssport. Det här är samma som den målsituation (i Ängelholm mellan Rögle och HV 71) där det var frågan om spark eller inte."

Fråga: En bedömningsfråga?! Sparkmålets vara eller icke vara i Ängelholm var en bedömningsfråga, ja. Hur länge en spelare ska sitta utvisad är väl en helt annan värld jämfört med det?! Där finns det solklara regler om när en spelare ska få komma in igen. De reglerna kastades rakt ner i soptunnan ikväll om det inte blir någonting av detta. Då kan man ju lika gärna skita fullständigt i att ens ha domare på isen om det ska vara på det viset. Hur hade man gjort om en match av någon anledning hade blivit avbruten och tvingats spelas om därför? Någon plan borde väl ändå finnas?

Jag blir fan mörkrädd när spelare, ledare och supportrar har bättre koll än de tre personerna ute på isen som faktiskt har det som sitt arbete att se till att reglerna följs, och framförallt: att RÄTT regler följs.

Jhoppas att jag aldrig mer får se Patrik Sjöberg och hans linjemän döma en hockeymatch igen.

Jävligt tråkigt att det ska bli så här. Just nu skiter jag fullständigt i matchen imorgon, det är nästan så att jag hoppas att Luleå Hockey gör detsamma och sätter sig på flyget hem redan ikväll för det här är inte roligt längre. Någon rättvisa finns det ju tydligen inte ändå, så varför ska man då hålla på med det här? Ska det vara så här så vet jag inte ens om jag någonsin mer vill lägga ner så mycket tid och pengar på något som ändå inte avgörs på ett schysst sätt. Alternativ två inför imorgon är väl att Luleå går ut och totalkör över varenda en ute på isen som inte bär våra färger, så får vi se vilka regler som har dragits upp ur tombolan då...

Sista ordet lär inte vara skrivet...


Kommentarer
Postat av: po svensson

det är väl ingen som är så urbota korkad att han tror att det hade gjort någon skillnad ????? Luleå var ju utklassat igen.....

domare kan göra fel...det gör spelare och tränare o ledare varje dag....sluta gnäll.....surt sa räven om rönnbären

Skrivet den 2009-03-12 kl. 14:59:37
Postat av: M

Det handlar inte om att Luleå förlorade matchen, för det tror jag de hade gjort ändå så som det såg ut. Det handlar om att de som är ytterst ansvariga och egentligen är de enda som behöver kunna reglerna INTE kan dem, de klarar alltså inte av sin arbetsuppgift. Gnäll är det när man påpekar småfel i matcherna, och visst har jag gnällt, men det är är befogad kritik mot en skandal modell större. Eller tycker du att reglerna bara ska finnas där, men inte följas?

Skrivet den 2009-03-12 kl. 16:58:42
URL: http://hejalule.blogg.se/
Postat av: Therese Gustafsson

Sparkmålet i Ängelholm var inte en bedömningsfråga. En bedömningsfråga är exempelvis när man inte kan avgöra om det är en spark eller inte. Det i Ängelholm var en spark. Alla ansvariga har erkänt att det var ett felaktigt mål - domare, domarchefer, Hockeyligan och så vidare.



Det är precis lika illa att HV:s protest avslogs. Nu hände visserligen detta i ett slutspel vilket är ännu värre, men å andra sidan så var detta inte direkt avgörande för matchen, vilket sparkmålet i Ängelholm var.



Hur som helst, båda två är stora skandaler och domaren borde få sparken.

Skrivet den 2009-03-15 kl. 19:17:22
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0