Vi ser framåt...

    Skrivet den 2009-02-27 kl. 16:13:32

När Mats Lavander kämpade in 2-3 trodde jag verkligen att en vändning var möjlig, men så blev det inte. Surt. Dessutom är nog platsen på topp 4 körd nu. Och jag är inte ens säker på att en fjärdeplats skulle vara det bästa för oss...

Det var faktiskt riktigt surt att vi inte vann igår. Kändes så onödigt att släppa in skitmål och låta SAIK gå ifrån till 3-0, det säger ju sig självt att det är svårt att hämta ikapp. Men Luleå gjorde ett riktigt bra försök, och en kvittering var inte alls långt borta. Efter Lidhammars 1-3 blev det en total förändring i hur laget uppträdde. Så jäkla synd att det inte blev någonting av powerplayet i slutet av andra perioden, det kändes så nära då. Men den här förlusten var nog en av de lättaste att släppa trots allt.

Sen var det ju det där med topp 4 och slutspelet också. Det var inte igår man spelade bort sin chans från en placering där uppe, det gjorde man redan i måndags. Eller spelade och spelade... Hur som helst så kan Luleå nu bli fyra som bäst då HV71 är det enda laget man kan gå om, men då krävs det att man vinner på lördag samtidigt som HV förlorar mot Rögle, vilket kanske inte är så troligt. Men om man ska se lite längre än till vilken plats i tabellen vi hamnar på och hur många hemmamatcher man får, så är nog femteplatsen kanske bättre än den fjärde. Av vilken anledning då? Jo, hamnar vi fyra kommer vi antagligen att få möta HV, för jag tror inte att varken LHC eller Frölunda väljer att möta dem. Och det laget som jag minst av allt vill möta av de tre, är just HV. Blir vi femma finns åtminstone större möjligheter att få någon annan motståndare. Frölunda skulle vara mitt val i kvarten, både på grund av statistiken mot dem, men också för att vi faktiskt har mött Linköping de två senaste slutspelen vi har varit med i och så roligt tycker jag inte det är att möta dem, lite omväxling kan man väl ändå få? Men å andra sidan, tredje gången gillt skulle ju smaka bra...

Äh, det kan fortfarande hända mycket trots att det bara är en omgång kvar. På måndag vet vi istället.

Fyra timmar kvar...

    Skrivet den 2009-02-26 kl. 15:10:21

Jag är så jäkla nervös!


Omark är tillbaka och Kalt är tillbaka. Pierre är snart tillbaka och Viktor Lindgren har blivit sjuk igen. Så ser det ut inför ikväll. Ganska bra alltså.

Förra matchen mot SAIK gick ju... Ja, käpprätt åt helvete. Ingen återupprepning av det tack. Men gärna motsatsen.

KÄMPA!


...

    Skrivet den 2009-02-23 kl. 21:14:34

14:10 5 + GM, roughing 20 Mikael Lidhammar

Det där är antagligen det bästa som har hänt på hela matchen. Och då har jag inte sett en enda sekund sen Modo gjorde 4-0. Eller ja, Anders Nilsson höll ju nollan i sin debut (rolig sådan förresten...) och det låter ju bra i alla fall...

Det är kört...

    Skrivet den 2009-02-23 kl. 20:08:44

Nu ger jag upp den här matchen. Fan vad dåligt! En förlust kan jag ta, men inte att man viker ner sig så totalt och låter motståndarna vinna utan kamp. Pinsamt!

KROSSA SKELLEFTE!

Modo - Luleå Hockey

    Skrivet den 2009-02-23 kl. 13:13:55

Det känns lite konstigt att sitta här med tre omgångar kvar av Elitserien och inte behöva skriva att Luleå kämpar med de andra lagen kring strecken... Nu handlar det istället om att spela till sig en så bra placering som möjligt inför slutspelet, alltså en plats bland de fyra bästa lagen. Vi har dessutom andraplatsen i våra egna händer nu, även om vi bara är före HV71 på målskillnad. Vill det sig illa kan vi ju faktiskt hamna utanför topp 4, Frölunda som just nu sitter på femteplatsen är bara två poäng efter oss... Men vi siktar högre än så!

Ikväll är det Modo som står för motståndet nere i Ö-vik, ett lag som krigar nere i botten för sin existens, ganska lik vår situation förra året. Kvalserien är inte långt borta och vinst ikväll är väl nästan ett måste. Luleå borde inte vara något önskemotstånd för Modo i det här läget, då man ännu inte har vunnit över Luleå efter full tid den här säsongen och har tre raka förluster mot oss. Modo kommer till matchen med tre raka förluster i ryggen, där man dessutom har släppt in hela arton mål, medan Luleå har en motsatt svit, fyra raka vinster. Förr eller senare bryts alla trender, men ikväll blir förhoppningsvis inte den kvällen.

Linus Omark saknades i förra matchen på grund av sjukdom och dessutom klev både Dieter Kalt (ljumske) och Emil Lundberg (rygg) av under matchen. Vem eller vilka av dem som är med ikväll återstår att se, än finns ingen laguppställning att hitta...

Uppdaterat:
Omark saknas fortfarande, precis som Dieter Kalt. Bartecko ersätter Omark.

Något mer oväntat, men inte mindre roligt för det, är att Johannes Tornberg är med i laget, han tar plats i fjärdekedjan tillsammans med Viktor Lindgren och Emil Lundberg. Jag har hela säsongen undrat varför man aldrig provat Tornberg i Elitserien, men nu är vi i alla fall ett steg närmare. Hur mycket han sen får spela är en annan fråga...

Det känns ju inte helt optimalt att det blir skador och sjukdomar i det här läget. Efter att ha kunnat spela med i princip samma kedjor ett tag nu tvingas man möblera om i alla kedjor utom en. Helst hade man ju velat att laget får spela ihop sig ordentligt inför slutspelet, framförallt när alla kedjor verkade ha börjat komma igång. Men å andra sidan så tar jag hellre den här skiten nu än i ett slutspel.


Vi är i slutspel!

    Skrivet den 2009-02-21 kl. 23:43:15

Nu är allt som det ska efter ett konstigt mellanår. Luleå Hockey spelar slutspel igen!

Dagen kunde ha börjat bättre än att få beskedet att Linus Omark var sjuk och inte skulle spela. Och värre blev det efter en tråkig första period. Det kändes förjävligt när HV71 gjorde sitt första (och enda!) mål, sånt flyt har man inte många gånger. Men förr eller senare hade det väl kommit ändå.

Lika förjävligt som det kändes då, lika bra kändes det när Miettinen kvitterade - och inte minst när Lavander satte det som skulle bli segermålet. Och trots att vi bara ledde med ett mål hann jag aldrig bli nervös på slutet, tiden rann ju bara iväg och helt plötsligt var matchen slut.

Hoppas att Kalt inte blir borta allt för länge.

Stefan Livs magplask: 10 poäng!

Tack vare att Linköping förlorade idag är vi nu uppe på andraplatsen och givetvis ska allt göras för att behålla den.

Vi är i slutspel...

Pierre Johnsson...

    Skrivet den 2009-02-20 kl. 21:53:10

Utöver slutspelssnacket och ÖC så är nog den största frågan bland alla som följer Luleå Hockey just nu vad tusan som är fel med Pierre Johnsson. Det började som en förkylning, till att vara någonting okänt, till att enligt Kurirens blogg vara ett virus på balansnerven, till att nu verka okänt igen då man har tagit till både skikt- och magnetröntgen för att hitta felet... Tänk att det kan vara så jäkla svårt att få reda på vad problemet är. Jag tycker så himla synd om Pierre som innan vad-det-nu-är hade gjort det riktigt, riktigt bra och blivit väldigt omtyckt bland fansen samt påbörjat diskussioner med LHF om en förlängning av kontraktet. Hoppas verkligen att man kan få en lösning på det här väldigt snart...

Krya på dig Pierre!

Underbart!

    Skrivet den 2009-02-19 kl. 21:27:33

Dra åt h... vad jobbigt det var att sitta och lyssna på radion i slutet av andra och början av tredje. Tur att gångerna man följer matcherna på det sättet kan räknas på en hand.

Men nervöst eller ej, så var det jävligt skönt att vinna mot Linköping, på bortaplan! Tre underbara poäng!

Fyra...

LHC - Luleå Hockey...

    Skrivet den 2009-02-19 kl. 18:11:07

Kom på mig själv att sitta här och vara grymt nervös. Det var länge sedan kan jag berätta, och varför jag helt plötsligt blev det nu har jag ingen förklaring till...

Linköping ikväll då... Ett lag som har förlorat tre raka matcher är väl kanske inte till vår fördel, men tre raka förluster sätter sig antagligen också i huvudet, och kan man få LHC's spelare att börja fundera lite och lägga energi på fel saker så går det kanske att vända det till en fördel.

Omark var ett frågetecken inför matchen då även han drabbats av något sjukdomsliknande, men han ska tydligen vara klar för spel. Skönt det, hade känts lite jobbigt att spräcka den kedjan.

Pierre Johnsson är fortfarande borta. Återkommer i det fallet...

Lite mindre än en timme till matchstart. Får väl se om jag lyckas lugna nerverna något till dess.

Första strecket ur sikte!

    Skrivet den 2009-02-17 kl. 19:10:32

Härlig seger igår! Vem hade för fyra månader sedan trott att Luleå Hockey skulle vara klara för Elitserien i ytterligare ett år? Nu är siktet bara inställt uppåt!

Det ska väl för ärlighetens skull sägas att Rögle inte var så bra som jag hade trott att de kunde vara. Bensinen verkar ha tagit slut och inte blev det bättre när Robin Lindqvist smällde in 1-0 i box play efter bara dryga sju minuter. Och med det målet gick Luleå Hockey också upp i topp vad gäller mål i box play.

Rögle hamnar med stor sannolikhet i Kvalserien, men jag hoppas att de spelar i Elitserien även nästa säsong.

Det är nästan lite lustigt... När jag skrev inlägget inför matchen igår så hade jag tänkt ta med mina funderingar kring tredjekedjan, och kanske framförallt Burras vara eller inte vara i densamma. Var lite tveksam på att han var rätt man på rätt plats, men den delen glömdes visst bort när jag väl satte mig och skrev. Men vad gör Burra då? Jo, han går in och serverar Martin Chabada till två snygga mål. Ja... Vad ska jag säga nu då?

Omark.

Är det fler än jag som önskar att Fredrik Styrman får spräcka sin målnolla i Elitseriestatistiken?

H-läktaren gjorde det igen. Ramsan om Harju-Omark-Lavander fick fler än en person att dra på smilbanden igår, och givetvis är det slutklämmen om Lavanders vackra hår som lyfter ramsan till höga höjder ;)

Fem.

Inte mycket kvar nu...

    Skrivet den 2009-02-16 kl. 17:32:15

Äntligen hemmamatch igen, sexton dagar har det gått sen sist!

Luleå gjorde ju en riktig plattmatch mot Djurgården i torsdags, men lyckades resa sig och ta en skön trepoängare mot Södertälje, men det var mer eller mindre ett krav på seger där. Södertälje är ett lag som man ska slå åtta dagar i veckan.

Ikväll kommer Rögle på besök, och de måste verkligen gå bra de sista matcherna för att undvika kvalserien som det ser ut nu. De kommer garanterat att kriga för varje millimeter på isen och här tänker jag inte ta ut någonting i förskott. Rögle kan vinna mot alla lag, och lag som spelar med kniven på strupen kan vara rätt otäcka att möta.

Luleå å andra sidan sitter i en lite bekvämare sits, dock är det onödigt och farligt att slå sig till ro än och inte minst ska man ju göra allt för att försöka knipa fjärdeplatsen när man väl har den i sikte. Därför förväntar jag mig att Luleå vill minst lika mycket som Rögle ikväll.

Dieter Kalt gör hemmadebut ikväll så det ska självklart bli kul att se honom spela.


Tänk att det bara återstår tre hemmamatcher med kvällens match inräknad... Var tog säsongen vägen?


Gårdagens match...

    Skrivet den 2009-02-13 kl. 16:22:46

Herregud vilken urusel match! Försvarsspelet har ju varit Luleå Hockeys grund den här säsongen, och när det är så uruselt som igår så ska det till mirakel för att inte förlora. En bättre start efter uppehållet hade man ju önskat sig...

Ska man hänga med i slutspurten så krävs det bra mycket mer än vad som visades upp igår, och det finns inte längre något utrymme för en formsvacka.

Dieter Kalt levererade omedelbart, skönt. Nu gör ju inte en match en hel säsong, men en bra start är alltid en början. Känns som att den där kedjan har mer att bjuda på.

Nej, imorgon är det ny match och det är bara att glömma gårdagen och sikta på tre poäng. Eller snarare känns tre poäng skitviktigt.

Nej...

    Skrivet den 2009-02-12 kl. 22:12:08

Det var inte det här jag längtade efter...

Äntligen Elitserien!

    Skrivet den 2009-02-12 kl. 17:12:08

Som jag har väntat och längtat på att det här uppehållet skulle ta slut - och nu är vi där!

Åtta matcher återstår av Elitserien 08/09 och den första matchen spelas för Luleå Hockeys del i Stockholm på Hovet, mot Djurgården. Ett lag som vi ännu inte har vunnit mot i år. Och som vi inte har slagit på över fyra år(!) på bortaplan. Det börjar alltså bli dags nu. Dessutom har kampanjen Flytt hem tagit sig till huvudstaden vilket förhoppningsvis innebär lite extra bra support på läktaren.

Dieter Kalt debuterar ikväll, och som jag skrev tidigare spelar han tillsammans med Bartecko och Almtorp.
Viktor Lindgren är sjuk, och Pierre Johnsson är f o r t f a r a n d e inte i matchform. Hur länge till ska vi, och framförallt han själv, behöva vänta?
Modig i målet.

Den stora frågan inför kvällens match är alltså hur vi ska lyckas att en gång för alla krossa Stockholmsspöket. I matcherna mot Djurgården har vi varit det bättre laget i vissa matcher, vi har haft ledningen på mållinjen men ändå ramlat och det enda vi egentligen inte har lyckats med är att ta tre poäng. Och det går ju inte att göra så mycket annat än att försöka spela sitt eget spel så bra man bara kan och hoppas på det bästa. Båda lagen lär vara lite rostiga efter ett så pass långt uppehåll, jag håller tummarna för att Luleå är minst rostiga.

Kalt är på plats...

    Skrivet den 2009-02-10 kl. 18:08:35

I natt landade Dieter Kalt på Kallax och i förmiddags gjorde han sitt första ispass med laget. Och som många nog har hoppats på så verkade det på träningen som att man nu kommer att splittra på Bartecko och Chabada och låta Kalt ta Chabi's plats tillsammans med Bartecko och Almtorp. Helt okej för mig. Förhoppningsvis kan den nya kedjan komma igång med produktionen, samtidigt som vi får en tredjekedja som spetsas till lite. Win-win.

Bara två dagar kvar nu innan det drar igång igen, och jag längtar riktigt mycket! Men fortfarande lääänge kvar till nästa hemmamatch.

Landslagshelgen över...

    Skrivet den 2009-02-08 kl. 19:31:29

Det var riktigt kul att se Linus Omark i helgens matcher. Trots att han får ta på sig en roll som inte alls stämmer överens med den han har i Luleå så gör han det bästa av situationen, och han fick ju faktiskt också möjlighet att visa upp det spel som har tagit honom till landslaget lite då och då. Dessutom skrapade han ihop fyra poäng via två mål och två assist.  Som sagt, Linus Omark är underhållning, och jag skulle inte alls bli förvånad om han spelar VM i vår.

Johan Harju fick i helgen stå i skuggan av Omark och tillbringade sin tid i fjärdekedjan. Tycker han skötte sig helt okej och det känns som att det går åt rätt håll vad gäller Harjus insatser i landslaget. Ett mål blev det den här gången.

Förhoppningsvis kan killarna nu komma hem med ännu mer självförtroende och sprida lite magi i Luleå i deras sista åtta matcher (och förhoppningsvis några till) innan nya äventyr väntar. Det känns inte bra alls att tänka på att det nu närmar sig slutet...

* * *

Jag skrattade ganska gott för mig själv då Kaj Kunnas stod och skanderade "inga pengar, bara hjärta!" i studion igår... Anledningen får ni lista ut själva ;)


LGHG...

    Skrivet den 2009-02-06 kl. 17:42:42

Hur tråkigt är det inte med ett uppehåll på två veckor för en landslagsturnering som egentligen inte betyder någonting mitt i slutspurten av Elitserien som fortsätter att vara olidligt jämn trots att det bara återstår åtta matcher?

Hur mycket jag än ogillar de här turneringarna så kollar jag den här gången också. Och anledningarna nu stavas Omark och Harju, även om Harju bara fick några byten igår. Men Omark. Han snurrade lite, hade några bra chanser att göra mål, assisterade till ett av målen och fixade ett antal ryska utvisningar. Och självförtroendet kunde ju varit sämre, att han körde mellan-benen-finten igen är bara ett av bevisen... Jag vågar nog lova er att det inte finns en enda spelare i Elitserien som är mer underhållande än Omark och får ni chansen att se honom i någon av de matcher som återstår, ta den. Vi var nog många som höll andan när Omark åkte ut till båset dubbelvikt efter att ha fått en smäll i gårdagens match, tack och lov verkade det inte vara allvarligt eftersom han var tillbaka bara en stund senare. Lite lustigt var det att se Omark stå framför mål och försöka skymma målvakten, samt spela box play...

Harju fick som sagt några byten i den tredje perioden och då blir det ju lite svårt att säga någonting om honom, men om jag inte är helt fel ute så var han inblandad både i en målchans och i situationen som senare ledde till en straff för Sverige.

Imorgon väntar match mot Tjeckien och på söndag avslutas turneringen med finskt motstånd. Jag hoppas på mer framgång för våra spelare, men mest av allt vill jag ha hem dem i samma skick som när de åkte iväg.

Raffl klar!

    Skrivet den 2009-02-05 kl. 16:48:06

Inte helt oväntat heter Luleå Hockeys första värvning inför nästa säsong Thomas Raffl. Det har varit på gång länge, men nu har Raffl skrivit på ett kontrakt som gäller i två år. Ska bli kul att se Raffl under en längre period, han gjorde ju bra ifrån sig under de matcher han spelade på försäsongen.

Välkommen till Luleå!

Harju också uttagen...

    Skrivet den 2009-02-02 kl. 16:30:45

Trots allt så fick också Johan Harju en plats i det landslag som ska spela turneringen i huvudstaden i helgen... Är fortfarande inte vän med den tanken, men som sagt, för spelarna själva är det antagligen roligt så det är bara att önska honom lycka till. Och håll dig hel för guds skull!

Uttagningarna av Övertorneå Connection gör ju också att man nu kommer att kolla på de där matcherna. Men pauserna låter jag bli om SVT fortfarande håller kvar vid sin pajasstudio med publik.

RSS 2.0