Modo - Luleå Hockey

    Datum: 2009-02-23 Tid: 13:13:55

Det känns lite konstigt att sitta här med tre omgångar kvar av Elitserien och inte behöva skriva att Luleå kämpar med de andra lagen kring strecken... Nu handlar det istället om att spela till sig en så bra placering som möjligt inför slutspelet, alltså en plats bland de fyra bästa lagen. Vi har dessutom andraplatsen i våra egna händer nu, även om vi bara är före HV71 på målskillnad. Vill det sig illa kan vi ju faktiskt hamna utanför topp 4, Frölunda som just nu sitter på femteplatsen är bara två poäng efter oss... Men vi siktar högre än så!

Ikväll är det Modo som står för motståndet nere i Ö-vik, ett lag som krigar nere i botten för sin existens, ganska lik vår situation förra året. Kvalserien är inte långt borta och vinst ikväll är väl nästan ett måste. Luleå borde inte vara något önskemotstånd för Modo i det här läget, då man ännu inte har vunnit över Luleå efter full tid den här säsongen och har tre raka förluster mot oss. Modo kommer till matchen med tre raka förluster i ryggen, där man dessutom har släppt in hela arton mål, medan Luleå har en motsatt svit, fyra raka vinster. Förr eller senare bryts alla trender, men ikväll blir förhoppningsvis inte den kvällen.

Linus Omark saknades i förra matchen på grund av sjukdom och dessutom klev både Dieter Kalt (ljumske) och Emil Lundberg (rygg) av under matchen. Vem eller vilka av dem som är med ikväll återstår att se, än finns ingen laguppställning att hitta...

Uppdaterat:
Omark saknas fortfarande, precis som Dieter Kalt. Bartecko ersätter Omark.

Något mer oväntat, men inte mindre roligt för det, är att Johannes Tornberg är med i laget, han tar plats i fjärdekedjan tillsammans med Viktor Lindgren och Emil Lundberg. Jag har hela säsongen undrat varför man aldrig provat Tornberg i Elitserien, men nu är vi i alla fall ett steg närmare. Hur mycket han sen får spela är en annan fråga...

Det känns ju inte helt optimalt att det blir skador och sjukdomar i det här läget. Efter att ha kunnat spela med i princip samma kedjor ett tag nu tvingas man möblera om i alla kedjor utom en. Helst hade man ju velat att laget får spela ihop sig ordentligt inför slutspelet, framförallt när alla kedjor verkade ha börjat komma igång. Men å andra sidan så tar jag hellre den här skiten nu än i ett slutspel.


Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0