Berglund i landslaget

    Skrivet den 2008-08-26 kl. 20:19:47

Idag tog Bengt-Åke ut sin första landslagstrupp för säsongen, en trupp som med all säkerhet kommer ändras en del på grund av att klubbarna som spelar NT inte vill släppa sina spelare på landslagsuppdrag när de själva ska spela matcher. Kristofer Berglund får dra på sig landslagströjan för att spela två matcher mot Finland nästa vecka. Kul för Kristofer, men man undrar ju lite om den där landslagsförbannelsen som drabbade Luleå förra säsongen har dragit vidare eller ej. Fler spelare på skadelistan är inte vad vi vill ha.

Känner ni igen det?

    Skrivet den 2008-08-26 kl. 16:04:59

Domarna ska bli hårdare på att ta utvisningar för hakningar, fasthållningar och interference.

Hur många år har vi hört det där nu? Hur många år har det fungerat? Aldrig. De nya nivåerna har uteblivit och istället har det blivit någon sorts hetsjakt på tufft spel. Jag hoppas verkligen att de "nya" nivåerna följs i år, men jag har svårt att tro det förrän det är bevisat.

* * *

Vi supportrar var inte de enda som blev imponerade av Thomas Raffl när han var här och tränade i en vecka - han lyckades även övertyga Luleå Hockey som är intresserade. Trots en outklausul i sitt kontrakt verkar det enligt Osten dock som att Raffl kommer att spela den här säsongen i Villacher SV, men vad som händer efter det vet nog ingen. Men hålla våra tummar kan vi ju göra i alla fall. Jag hoppas att vi får se honom i Luleås tröja igen.

Cupvinst i Leksand

    Skrivet den 2008-08-25 kl. 23:19:08

Följ min blogg med bloggkoll

Äntligen tillbaka efter min internetlösa tid. Kul att ni verkar tycka om det nya, jag trivs verkligen jättebra.

Så, vad har hänt när jag har varit utan internet? Jo, Luleå for till Leksand och kammade hem hela cupen efter vinst mot både Brynäs och Timrå, samt en förlust mot just Leksand. Dessutom fick vi en hel del goda svar där nerifrån.

- Lavanders målskytte håller i sig, och snart är han väl uppe i hela förra säsongens målskörd.
- Hela L-kedjan (Lavander, Lundberg och Lidhammar) skötte sig bra. Hoppas verkligen att alla håller sig hela och friska så att vi får se dessa tre spela ihop även när allvaret börjar, det verkar stämma riktigt bra mellan dem.
- Modig gjorde en stabil match mot Timrå, fler sådana tack.
- Gusten var också bra i målet, framförallt i slutminuterna mot Brynäs när de jagade en kvittering.
- Juniorerna (Karlsson, J Berglund, Styrman och Grönlund) gör ett bra jobb, och kanske framförallt Styrman. Jag hoppas att åtminstone ett par av dessa får chansen att känna av Elitserien redan i år.
- Almtorp kliver fram mer och mer ju längre tiden går.
- Sist men inte minst lär helgens vinster ha ökat självförtroendet i laget, vilket är minst lika viktigt som att individerna gör bra ifrån sig.

Men, som alltid när det gäller Luleå Hockey så finns det smolk i glädjebägaren.

- Som om det inte vore nog med en spricka i Obsuts finger fick han också kliva av i helgens andra match efter en smäll mot revbenen vilket gjorde att han inte spelade sista matchen.
- Hur är statusen på Lavanders ljumskar? Gusten beskriver det som att han inte ens kan åka skridskor, och han kom bara till spel i den första och sista matchen.
- Utvisningarna måste bli färre, från botbänken vinner man inga matcher!

* * *

Gissningarna på vilka spelare som döljer sig i headern har hittills Eveline klarat av bäst, hon slog två i samma smäll (Omark och Larose), dock utan att placera dem. Annars har några gissat Obsut både till höger och vänster, men bara den högra är rätt. En ledtråd: Utöver Larose är det en spelare till som inte tillhör årets lag. Fortsätt gärna gissa, det ska bli kul att se om ni kan lista ut vilka alla är :)

Välkomna

    Skrivet den 2008-08-20 kl. 01:42:01

Äntligen har även jag flytt Aftonbladet för något bättre och ingen kan vara gladare än jag. Tyvärr startar jag den här nya bloggen med ett uppehåll direkt, fram till början av nästa vecka kommer jag inte ha tillgång till någon dator så ni får stå ut med tystnad i några dagar. Under tiden kan ni ju roa er med att lista ut vilka spelare som döljer sig under silhuetternna i headern, stilpoäng till den/de som lyckas ;)

Att byta bloggportal är lite större än det kan låta, jag lämnar ju faktiskt ett och ett halvt års skrivande åt sitt öde. Vissa inlägg som skrivs har större betydelse än andra, och några av dem ville jag gärna ha kvar för att kunna gå tillbaka och läsa, så för att göra det ännu enklare för mig startade jag även en underblogg till denna, nämligen Tillbakablickar. Där finns de inläggen som på ett eller annat sätt betyder lite extra för mig och som jag inte ville tappa bort. Så är ni nyfikna kan ni alltid kika in där.

(Är det någonting som ser konstigt ut får ni gärna säga till så ska jag göra mitt bästa för att ordna det. Kommentarerna godkänns av mig innan de publiceras.)

RSS 2.0