Inte den här gången heller...

    Skrivet den 2008-09-30 kl. 21:21:26

Känner mig på bättre humör än i lördags, men det är inte så svårt. Däremot är jag svårt less på att återigen förlora på det här sättet.

Hedersamma förluster finns inte längre och Timrå fortsätter vara min mardrömsmotståndare. Vi vinner både tekningar och skott, men inget av det hjälper när man inte sätter flest puckar bakom målvakten. Simple as that. Att dessutom ta två utvisningar under matchens sista tre och en halv minuter när man jagar kvittering är väl knappast det bästa beslutet att ta... Vetskapen om att vi imorgon antagligen kommer att få läsa kommentarer av R&R i stil med att "Vi gjorde en bra match men tyvärr yada yada yada"  är bara ett ytterligare bevis på att vi rakt av har återupptagit fjolårssäsongen, möjligvis kanske det har lagts till lite mer fysiskt spel, men inte mer än så. Allt är precis som det var då, och det vet vi hur det gick.

Modig verkar ha skött sig bra, men om Luleå Hockey inte vill riskera dödsfall på läktaren på torsdag gör de bäst i att återigen ställa Gusten i mål. Det skulle göra mig väldigt mycket lugnare, för hur bra Modig än spelar kommer jag nog vara orolig, förra säsongen sitter fortfarande i...

Nya tag...

    Skrivet den 2008-09-30 kl. 16:24:31

Luften gick ur mig efter matchen i lördags och jag har egentligen inte orkat bry mig om hockeyn alls sen dess... Men idag är det ny match trots att det inte känns så. Jag har nog aldrig haft så svårt att komma över en specifik match tidigare. En vinst idag skulle göra mig överlycklig.

I och med avstängningenChabada blir det förändringar i laget, och utöver det verkar inte heller Pierre Johnsson kunna vara med idag, riktigt tråkigt. Viktor Lindgren går in på Chabadas plats och då får jag skrota mina planer för åtminstone den här matchen, jag hade velat se Robin Lindqvist istället för Burra tillsammans med Viktor och Almtorp i tredjekedjan, men det får alltså bli en annan gång.

Sist, men inte minst så byter man målvakt och Modig får stå sin första match för i år. Fel, fel, fel tycker jag. Jag anser att det ger fel signaler till Gusten att tränarna väljer att sätta honom på bänken idag efter hans lite tveksamma insats i lördags. Att Modig behöver matcher även han håller jag med om, men jag tycker att man borde ha valt ett lämpligare tillfälle. Men nu är läget som det är och jag håller verkligen mina tummar för att det går bra för Modig.

Om ingenting oförutsett händer så blir det webbradion för första gången i år för mig ikväll. Inte kul, men alternativen är få.

Ytterligare en (uddamåls)förlust att lägga till samlingen...

    Skrivet den 2008-09-27 kl. 23:36:59

Varning för negativt inlägg!

Var ska jag börja? Jag har fortfarande inte så mycket av värde att skriva, men det brukar åtminstone vara en liten hjälp att lägga matcherna bakom sig, men den här gången blir det svårt. Det kommer svida till den dagen vi tar tre poäng igen...

För det första. Hur är det möjligt att Christer Lärking får fortsatt förtroende på högsta nivå i Sverige?! Helt fantastiskt hur dålig han är. Ibland undrar man ju om ens han vet vad han blåser för. Men lika många gånger som han "hittar på" utvisningar, blundar han för helt solklara saker. Det var faktiskt inte bara Luleå som drabbades idag, hur enögd jag gärna skulle vilja vara. Straffen orkar jag nästan inte ens diskutera, bedrövligt! Att domarnivån har varit ganska horribel i tidigare matcher också kan ha hjälpt bägaren att rinna över idag.

Ibland förstår jag mig inte på folk. De fyra första matcherna har Gusten varit riktigt bra i målet och "alla" har hyllat honom. Idag har han (precis som alla andra har ibland), en dålig dag, och då är folk direkt framme med motorsågen och anser att han inte ens är värd marken han står på och Modig är helt plötsligt den som borde ha stått - för att alla vet ju att förr eller senare kommer en dålig match och de visste självklart innan matchen att det skulle bli idag. Om Modig hade fått stå idag och gjort samma match som Gusten gjorde, ja då hade säkert samma människor skrikit och gormat om att det är fel att peta Gusten när han är så bra. Gusten gjorde sin största - och första - riktiga tavla för säsongen, men jag har väldigt svårt att lasta förlusten på enbart honom.

Anders Burström... Om problemet sitter i att det inte går att bänka en lagkapten så är lösningen ganska enkel. Byt kapten! Den mannen har inte haft många rätt den här säsongen (heller...) och det tar liksom udden ur en hel kedja. Jag är helt övertygad om att Viktor Lindgren och Jonas Almtorp skulle få så otroligt mycket mer uträttat med någon annan än Burra som tredjelänk. Viktor har gjort ett jättejobb de två senaste matcherna, och Almtorp har blivit bättre och bättre nästan i varje match, men om en länk brister så blir det genast ganska mycket svårare. Men vad som är mest fantastiskt av allt är ju att Rograrna verkar älska Burra när de till och med slänger in honom när man ska satsa på att göra mål!

Medgångarna har jag redan sågat i två inlägg, så där har jag sagt mitt för den här gången.

Laget verkar veta hur man skjuter nu i alla fall, men fortfarande är det förbannat svårt att få pucken att gå förbi målvakten och in i mål.

För att bara dra upp Lärking en gång till. Han lyckades med konststycket att skicka ut Martin Chabada på något sorts dubbelt matchstraff. Verkligen bra jobbat! Tacka vet jag NHL när det gäller slagsmål. Chabada avstängd i nästa match som det verkar... Kunde ha varit roligare...

Dags att avsluta mitt negativa inlägg - positivt.

Jag har varit beredd att kritisera Linus Omark efter de inledande matcherna, men så tänkte jag att jag väntar någon match till och håller lite extra koll på honom. Då går självklart killen och gör två mål på två matcher, och idag tillhörde han de piggare spelarna på isen. Lite till går det allt att slipa på formen, men det verkar vara på rätt väg!

Nu får det räcka för ikväll, det finns mycket mer att skriva om men för lite ork. Den här förlusten kommer som sagt svida ett bra tag.

Jag är mållös...

    Skrivet den 2008-09-27 kl. 19:20:38

Det är inte ofta jag inte har någonting att säga, men just nu känner jag mig bara tom.

Medgångarna fortsätter dessutom att visa sig från sin bästa sida. 3800 idag, vad blir det nästa match? 3000? 26 februari? 100 närmast sörjande?

Kanske återkommer senare, kanske inte...


Jag har gått vidare...

    Skrivet den 2008-09-26 kl. 18:52:11

Gårdagen är glömd och raderad ur minnet. Imorgon är det ny match igen och det är den jag har fokus på nu.

HV71 gör sitt första besök här uppe för säsongen. Sänkta, eller stärkta av att igår ha blivit nollade på hemmaplan av Skellefteå? Jag hoppas på det förstnämnda. Varför känns det som att alla lag vi möter kommer till matcherna mot oss med en förlust i ryggen?

Det är jobbigt att varje match redan nu börjar kännas så pass viktiga. Imorgon gäller det att ha ordning på spelet och inte stressa fram avslut när man kommer in i motståndarnas zon. Om motståndarna har tid att ställa upp ett spel har väl vi också det, inte sant? Sen återstår det att se om spelarna har lärt sig något efter att ha slarvat bort matcher på grund av alldeles för mycket utvisningar. Ska de börja åka skridskor istället imorgon? Och precis som alltid så måste spelarna ta vara på chanserna de får. Vi har gjort sju mål på fyra matcher, inte speciellt skrämmande.

Det finns en bunt med spelare som måste upp flera nivåer, och det är dags att börja klättra nu. Det går inte att vänta på att Bartecko ska komma som någon messias, han måste ju ha kvalificerade spelare vid sin sida också.

Tur att det är lördag imorgon, det kanske räddar publiksiffran från att gå under 4000...

Dagens publiksiffra...

    Skrivet den 2008-09-25 kl. 23:50:19

4012 personer... Pinsamt!

Det finns väldigt mycket folk med åsikter, men sitter man hemma och gnäller för att det går åt helvete gör man ingen nytta.

Dagens hockey styrs av pengar, och pengar får man bland annat genom att folk kommer till matcherna. Om det bara kommer 4000 personer till en arena som tar 5600 kan vem som helst räkna ut att ganska mycket pengar går förlorade... Det finns de som verkar tro att andra ska göra jobbet och dra in pengarna, men lyfter inte ett finger själv utan bara säger hur andra ska göra. Men då kan jag berätta en sak. Köp en biljett och kom på matcherna. Ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting.

Går du på hockey för framgångens skull, eller gör du det för laget?

Det gick inget vidare...

    Skrivet den 2008-09-25 kl. 23:21:25

Jag ska erkänna en sak. Jag kan nog klassa mig som en dålig förlorare. En väldigt dålig förlorare. Egentligen borde jag inte ens skriva någonting efter en förlustmatch eftersom i mina ögon är det mesta värdelöst efteråt och jag har väldigt svårt att se några ljusglimtar.

Det känns förjävligt att bara få en poäng med oss från dagens match.

Jag tycker så synd om Gusten som kan kliva av isen efter varje match med hedern i behåll, men likförbannat tvingas kolla upp på resultattavlan och se att han har släppt in mer mål än motståndarna. Han har varit vår bäste spelare hittills.

Jag hoppas att jag har någonting att säga på lördag kväll.


Nykomlingar på besök

    Skrivet den 2008-09-25 kl. 16:02:52

Myllyniemi verkar vara namnet på allas läppar idag. Målvakten som kom till oss i sista stund förra året och som alla trodde var vår räddare efter hans första match... Fram till hans andra match i klubben, typ. Idag är han tillbaka i Luleå, men tack och lov(?) som motståndare. Tillsammans med Kenny, ett par tvillingar och ett gäng andra spelare ska han försöka göra livet surt för sin gamla klubb. Och endast för att det är Luleå de möter kommer han väl att spika igen...

Jag unnar verkligen Kenny Jönsson att spela i Elitserien, för det han har gjort de senaste åren är det nog tyvärr inte många som skulle göra längre.

Rögle har ju, inte helt oväntat kanske, gjort bättre ifrån sig hittills än vad många hade trott, men ikväll ska sprattlandet få ett slut. Jag är lite orolig för de där tvillingarna, och alla vet väl vad Kenny kan, men Luleås försvar, och inte minst Gusten, är ju det som har varit bäst hittills. Om man fortsätter så och dessutom skjuter, skjuter och skjuter igen så måste väl Myllyniemi börja sila?

Lavanders ljumske sätter stopp för ytterligare en match. Finns det något jävligare än såna skador? Skulle inte tro det... I och med det så ser laget ut som mot Färjestad, det vill säga att man kör på med tre centrar och fyra ytterforwardspar. Det enda jag vet från den matchen är att det var alldeles för mycket utvisningar. Idag gäller det att man håller sig borta från utvisningsbåset och istället tvinga Rögle att ta utvisningar genom att spela med rörelse och fart i anfallszon. Sist men inte minst så gäller det att ta fram krigarinställningen som man hade mot Skellefteå. Sånt spel lönar sig i längden.

Jag säger som Burra (som i intervjun också stod för veckans citat): "I den här arenan ska de inte ha några poäng med sig i alla fall."


Årets första...

    Skrivet den 2008-09-22 kl. 00:26:44

Idag drar den igång, vargjakten i de Värmländska skogarna. Och först ut att jaga är Luleå Hockey.

Måndagsmatch alltså. Av någon anledning tycker jag inte om sådana, tur att det inte är jag som ska spela då. Det lär bli en hård match mot ett Färjestad som spelar sin premiärmatch på hemmaplan, och som dessutom har två förluster i bagaget hem efter deras roadtrip som inledde säsongen. En tredje förlust vill de garanterat inte ha med sig och Luleå kommer att få kämpa för att vinna, men det är ingen omöjlig uppgift man ställs inför så länge alla ser till att prestera sitt bästa.

Det finns ingen laguppställning att ta del av just nu, men jag skulle gissa på att laget ser ut som det gjorde mot Skellefteå, trots att jag väldigt, väldigt gärna vill återse L-kedjan som var så framgångsrik på försäsongen. Dessutom förutsätter jag att det är Gusten som fortsätter stå, enligt mig är det han som är etta och som ska stå majoriteten av matcherna.

Tre poäng smakar bra

    Skrivet den 2008-09-20 kl. 21:29:25

Den segern satt där den skulle! Så fruktansvärt skönt att jag inte kan beskriva det.

I inledningen av matchen kunde man nästan misstänka skottlossning inne i Coopen, inte av spelarna, men av klacken som släppte lös ett gäng ballonger. Och mer skulle komma... Men då från spelarna på isen.

Först var det Radek Philipp som smällde in pucken på volley i mål, framför mål och i powerplay - men det målet godkändes inte. Sen var det Radek Philipp som smällde in pucken i mål, framför mål och i powerplay - det målet godkändes och 1-0 var ett faktum. Äntligen har vi en spelare som gör jobbet framför mål, skitsamma om han är back, att han står där är vad som räknas!

Sen gjorde Skellefteå två mål.

I mitten av andra fick Obsut ett pass från Miettinen som han inte kunde göra annat än mål på. 2-2 inför sista.

Efter 12.44 i tredje perioden inledde Johan Harju sitt målskytte för i år när han gjorde 3-2 på något som från början var ett felpass från samme Harju. Men som han själv sa - det var mål och det är vad som räknas.

Det var ingen välspelad match, men vem hade trott det? Det var hett, grinigt och en massa kamp. Och som Luleå kämpade, tacklingarna avlöste varandra och spelarna brann. Mer sånt tack! En stor skillnad från förra året då man bytte ut tacklingarna mot pet med klubborna. Det får inte återupprepas.

Jag tror faktiskt att jag ska sträcka mig så långt som till att vi har ytterligare ett nyförvärv i laget. Jaroslav Obsut ser ut som en helt annan spelare jämfört med förra säsongen! Idag fick vi nog se lika många tacklingar som på hela förra säsongen. Jag hoppas verkligen han kan hålla sig skadefri i år, då kommer Obie att vara grym! Jag håller med lilla Kristian, Obsuts son - målet var snyggt!

Vi vann och det ska vi fortsätta med, för i år ska vi till slutspel!

* * *

Rögle snodde åt sig alla tre poäng av Färjestad i deras första hemmamatch i Elitserien på många, många år. Lär ha varit bra drag i Ängelholm. På måndag är det vi som ser till att Färjestad åker på sin tredje raka förlust.

Hemmapremiär!

    Skrivet den 2008-09-19 kl. 20:20:49

Imorgon är allvaret äntligen tillbaka i Coop igen.

Skellefteå kommer på besök, och vi har dubbel revansch att hämta. Dels från alla förluster mot dem från förra säsongen och försäsongen, och dels från premiären. Det är dessutom extra roligt att det är just Skellefteå vi möter i första hemmamatchen, man tänder alltid till lite extra i de matcherna när det finns en motståndarklack i hallen.

Jag fortsätter tjata på att jag vill se ett fungerande powerplay och högre effektivitet, för med ett mål per match vinner man inte mycket... Jag är positiv till att man ställer Philipp framför mål i PP, och lyckas man bara med att få in puckarna dit också kommer de nog att ramla in förr eller senare. Återstår att se om det betyder redan imorgon.

Ytterligare en detalj - spelarna måste hålla sig från utvisningsbåset! Det finns bara ett sätt att göra det och det är att åka skridskor. Det går inte att haka i motståndaren med klubban och sen tro att man ska få snålskjuts, domaren ser sånt.

Jag hoppas att publiken är på topp och gör sitt yttersta för att heja fram Luleå, för som sagt så vet vi ju nu att de kan bara de vill.

Sist men inte minst så är det upplagt för kaos vid ingången imorgon när alla besökare ska visiteras innan match, så se till att vara i tid om du vill vara säker på att få se matchen från start!

Lite som vanligt...

    Skrivet den 2008-09-18 kl. 22:29:33

Det börjar bli  väldigt sällsynt med ojämna matcher mellan Luleå och Djurgården. Idag var inget undantag. De hedersamma förlusterna är de värsta förlusterna och så även idag.

Kan inte säga mycket om matchen, då det mest var stillbildshockey som C+ bjöd på, dessutom visades fel match de första 6-7 minuterna. Den nya webbsändningen var absolut inte värd sitt pris, som dessutom har höjts ytterligare till den här säsongen. Idag var priset 99 kr, och när den kampanjen går ut kommer det kosta vansinniga 109 kr för att se en match. Blir det ingen bättring får det helt enkelt bli webbradion resten av säsongen, hur mycket jag än hatar det. Hellre gratis ljud från en hel match än att betala överpris för stillbildshockey.

Nu blickar jag framåt, på lördag kommer lillebror på besök.


Det här med en bra början...

    Skrivet den 2008-09-18 kl. 17:49:06

Så här i premiärtider är det alltid ett evigt prat om hur viktigt det är att få en bra start för att inte tappa allt självförtroende på en gång. Visst är det viktigt, och än viktigare kanske det är för de lag som kommer att få kämpa ända in på mållinjen. Vid det här laget vet nog alla att Luleå mest troligt kommer vara ett av de lagen, och förutsättningarna för att få en bra start kunde ha varit sämre.

I de första fyra omgångarna möter vi Djurgården, Skellefteå, Färjestad och Rögle. Ganska goda möjligheter till att plocka en del poäng redan i början alltså. Till råga på allt är tre av lagen såna som vi måste slå, för varje tappad poäng mot bottenkollegorna kan vara avgörande. Förra säsongen var inte bra ur den synvinkeln då vi endast lyckades vinna nio av 25 matcher mot de fem lagen närmast oss, det måste det bli ändring på i år! Tänk att vi endast vann med ett mål mot Mora i näst sista omgången - ett mål var vad som räddade oss från Kvalserien. En hemsk tanke.

Men nu är förra säsongen historia och vi börjar om från början igen. Gärna med en seger.

Äntligen!

    Skrivet den 2008-09-18 kl. 16:48:06

Bara drygt två timmar kvar nu. Två timmar av ett halvt år, förstår ni hur lite det är? Det här halvåret har åtminstone fått mig att glömma bort hur den där känslan på matchdag känns, men nu är jag påmind. Det blir många dagar med lite middag det här året...

Laget är intakt och det är nu pusslet ska vara klart. Eller nästan i alla fall, en pusselbit vet vi ju saknas, men de där som heter powerplay och effektivitet måste vara hittade.

Vad skriver man en sån här dag egentligen? Jag slutar nog här. Förhoppningsvis vill C+-webben mig väl och låter mig se annat än stillbildshockey, och så hörs vi ikväll.

Gott nytt år hockeyfolk!
ÄNTLIGEN!

Imorgon!

    Skrivet den 2008-09-17 kl. 16:43:11

Det känns nästan overkligt att det börjar imorgon. Vart tog sommaren som aldrig kom vägen? Samtidigt som det känns långt borta så känns det ändå inte som att det redan gått ett halvår sen sist. Men det ska bli så otroligt skönt att det drar igång igen, hockeyn är en del av rutinerna, precis som skola och jobb.

Radek Philipp har landat, men han får nöja sig med att bo i vårt östra grannland några veckor och bara spendera dagarna i Luleå. Jag blev lite förvånad när jag läste om det, vet att Plannja kör med samma lösning men hade för mig att man inte fick göra så i hockeyn längre, men det är ju givetvis en bra lösning eftersom det innebär att vi kan använda oss av honom längre än ett halvår utan att behöva betala mer. Nu är det bara Bartecko som saknas... Och när han kommer verkar ingen veta.


Och så var vi igång!

    Skrivet den 2008-09-16 kl. 00:09:57

Om någon hade sagt till mig att första perioden skulle se ut som den gjorde med det tempot hade jag tagit det som ett skämt. Gick det fort eller är jag bara inte van vid elitseriehockey efter ett halvårs uppehåll?

Oavsett hur fort det gick så var det HV som hade lyckats toppa formen bäst. Frölunda... Hade inte lyckats lika bra. Man må ha en hel drös med namnkunniga spelare i laget, men inte ens de kan vinna matcher likt dagens på halvfart. Om man dessutom drar på sig utvisningar i tid och otid mot ett lag med ett fungerande powerplay, då är matchen körd ganska fort.

Torsdag är nästa station, men innan jag släcker för idag så konstaterar jag att kategorin årets målvaktstavla inte blir utan segrare det här året heller.


Är ni beredda?

    Skrivet den 2008-09-15 kl. 19:18:00

Jag är det inte... Tur att jag har ytterligare tre dagar att förbereda mig på då. Dagens match blir alltså början på uppvärmningen. Men kan man egentligen vara helt beredd? Tveksamt.

Jag kan inte låta bli att redan nu känna mig nervös.

Så här slutar det...

    Skrivet den 2008-09-15 kl. 15:16:20

Bara för att göra det tänkte jag slänga ihop en tabell lite snabbt så här i sista minuten.

1. Frölunda
2. Linköping
3. HV71
4. Färjestad
5. Södertälje
6. Modo
7.Timrå
8. Luleå
- - -
9. Skellefteå
10. Djurgården
- - -
11. Brynäs
12. Rögle

Inte så mycket känsla, mest en gissning. Tror att de fyra-fem översta kör ett eget race och att det blir sådär jobbigt jämnt bland resten av platserna, som vanligt alltså.

Vi kan bli Sveriges bästa hemmapublik

    Skrivet den 2008-09-14 kl. 18:10:43

(Varning för långt inlägg. Skippa pladdret i början om du vill, men läs åtminstone slutet.)

Kolla på klippet här under.



Att se det klippet från den åttonde mars i år ger mig fortfarande rysningar och jag blir nästan tårögd. När Luleå Hockey tog sitt hittills enda SM-guld var jag för liten för att förstå, men jag har svårt att tro att känslan efter ett guld skiljer sig så mycket från det jag upplevde den där lördagen för ganska precis ett halvår sedan. Vad jag vet är att jag aldrig någonsin har upplevt en liknande glädje någon gång i mitt liv, och jag kommer nog inte få uppleva det så många gånger till heller. Det var fullständigt galet och tårarna gick inte att stoppa när Tomas Surovy slog in Linköpings segermål i matchen mot Mora.

MEN!

Glädjen över att fortfarande vara kvar i Elitserien utan att behöva kvala var inte det enda som gjorde den där kvällen till någonting jag kommer att minnas så länge jag lever.

Jag trodde inte att jag någonsin skulle få se sittplatspubliken i Luleå dras med på det sätt som de gjorde. Aldrig förr (på "min tid") har sittplatspubliken (som jag faktiskt kallat bland de sämre i Sverige) varit lika högljudda som när de svarade på klackens "Hela hallen är ni klara?!" och när de självmant drog igång "Kämpa - Luleå". Jag har varit på matcher där de i slutet har stått upp och klappat när Luleå har varit på väg mot seger, men ingenting har varit i närheten av det som skedde mot Timrå. Jag kan inte hitta ord för att beskriva den stämningen som infann sig i Coop Arena. Det var som att varje person där inne tog de sista krafterna som fanns och gav dem till de cirka tjugo spelarna som krigade där på isen. Om Luleå någonsin har haft en sjätte spelare på isen var det då.

Den här säsongen kommer kanske inte bli lätt, men vi ska klara av det. Tillsammans. När 55 omgångar är spelade ska vi veta att vi står inför klubbens 26:e raka elitseriesäsong utan att ha behövt kvala en enda gång.

Sittplatspubliken har visat vad de kan om de vill, och jag hoppas att de gör det fler än en gång det kommande halvåret. Haka på klacken och be personen bredvid göra samma sak, gör vad ni vill så länge ni också är delaktiga i att skapa stämning i Coop den här säsongen. Gör ni bara det kommer ingen någonsin att ranka Luleåpubliken sist på någon lista igen och jag är övertygad om att våra krigare på isen kommer att kamma hem några fler poäng bara tack vare stämningen. För några år sedan hatade motståndarna att komma upp hit och spela, mycket på grund av publiken. Vi kan se till att det blir så igen, om alla bara hjälps åt. Vi kan bli Sveriges bästa hemmapublik igen, det visade alla som var på plats den åttonde mars.

Så, vad säger ni? Är det inte dags att sluta samman och få taket i Coop att lyfta i vinter? Att visa de där murvlarna som sitter på något kontor nere i huvudstaden att vi faktiskt kan, att skrämma skiten ur motståndarna? Och viktigast av allt: Att ge Luleå Hockey allt stöd vi kan? Mot slutspelet.

Oj...

    Skrivet den 2008-09-11 kl. 22:40:22

7-1 var ingenting jag varken räknade med eller ville se... Svårt att analysera något man inte sett så jag skippar det.

Man kanske får se det från den ljusa sidan - nu kan det ju inte bli så mycket sämre i alla fall... Den som lever får se.


Dags för genrep

    Skrivet den 2008-09-11 kl. 18:00:25

Det drar ihop sig till elitseriepremiär. Nu är det bara en endaste vecka kvar tills Luleå står öga mot öga mot Djurgården på Hovet. Idag är motståndet ett annat, närmare bestämt Modo. Det är sista matchen på försäsongen, och matchen då helst allt ska stämma. Jag har väldigt dålig koll på hur Modos lag ser ut i år, men det borde vara en hyfsat bra värdemätare i alla fall.

Det som jag mest av allt vill ha ett positivt svar på är powerplay, som inte alls har fungerat bra tidigare. Jag hoppas att man har bestämt sig för vilka som ska spela när motståndarna får en utvisning, för man kan inte rulla runt på alla kedjor som man gjort i andra matcher.

En annan sak som inte heller har fungerat som man önskat sig är ju målskyttet, så därför hoppas jag på islossning ikväll och en vinst på det skulle inte heller sitta fel.

Till den här matchen har man faktiskt nästan hela laget intakt, den enda som fortfarande inte spelar är Janne, och Jonas Berglund tar platsen som Mäkinen lämnade efter sig.


Luleå dumpar Mäkinen

    Skrivet den 2008-09-09 kl. 18:29:30

Det blev inget kontrakt för Marko Mäkinen i Luleå Hockey - helt rätt. Efter tidigare misslyckade importvärvningar verkar man nu ha rätt inställning till importerna. Som Osten säger:
- Marko har varit väl omtyckt i laget och jobbat hårt på träningar och matcher, men för att erbjuda en så pass erfaren importspelare en fortsättning i Luleå Hockey så ville vi vara säkra på att han skulle ha en tongivande roll i laget.

På ett sätt är det synd att Mäkinen inte kunde bidra med mer, eftersom en spelare med hans fysik kan uträtta så mycket för ett lag. Men å andra sidan utnyttjade han inte den fysiken fullt ut, och när han sen inte visade mer på andra håll så tycker jag att beslutet att inte ge honom ett kontrakt är rätt.

Berglund avgjorde landskampen

    Skrivet den 2008-09-08 kl. 00:12:39

Landskamper i hockeyn brukar inte locka mig speciellt mycket, för ärligt talat brukar det inte vara särskilt kul. Men som princip brukar jag ändå hålla ett öga på matchen när Luleå Hockey finns representerat. Och ja, han gjorde då inte bort sig Kristofer Berglund. För att sätta punkt på helgens roligheter går han dessutom och avgör matchen med en straff som han sätter som om han aldrig har gjort något annat. Coolt.

Det var faktiskt inte bara Berglund som var intressant, jag tyckte det var kul att se Fabbe och Frallan också och längta lite om att de en dag återigen bär den finaste tröjan av dem alla. De gjorde onekligen rätt i att byta klubb, men nu tycker jag det börjar vara dags att komma hem igen. Det finns faktiskt ingenting som är bättre än den här staden och det här laget.

Hur slutar det i vinter?

    Skrivet den 2008-09-05 kl. 13:27:02

Tabeller hit och tabeller dit... Ska man verkligen sälla sig till den tippande skaran själv? Känslan för hur det kommer att gå är svagare i år än den var förra året, då kändes HV71 så klockrena där i toppen, men nu vet jag inte riktigt... Man kan väl säga som så att jag är ganska säker på vilka lag som kommer på den övre halvan av tabellen och vilka som hamnar på den undre, men kampen de lagen emellan tror jag faktiskt kommer vara riktigt jämn, framförallt i botten. Precis som de senaste säsongerna kommer det antagligen att avgöras i de sista omgångarna, och många supportrar kommer att nästintill få sätta livet till innan det är över. Och tro mig - det är ingenting jag vill uppleva i år igen.

Men så var det det där med tippandet... Jag väntar ett tag till med det.

49 skott = 1 mål!

    Skrivet den 2008-09-04 kl. 23:05:43

Vi tar det där med rubriken direkt, för hela matchen präglades av det. Ineffektiviteten. Nog för att Luleå Hockey inte har gjort sig kända som det mest effektiva laget i Elitserien, men ett mål på fyrtionio skott? Jag vet vad jag hade tränat på imorgon i alla fall.

Skottstatistiken för matchen (49-20) är inte helt missvisande för matchen. Luleå dominerade de två första perioderna innan Björklöven kom igång lite mer i tredje, men man har så förtvivlat svårt för att sätta puckarna där de ska och därför slutade också matchen bara 1-1. Med normal utdelning på de chanser man hade borde segermarginalen ha varit en 4-5 mål.

Marko Mäkinen är definitivt ingenting att behålla. Väger man 100 kilo ska man väl använda det ordentligt också? Han hade kunnat skrämma slag på de flesta, men nu måste det bli goodbye från Luleås sida! Jag ser ingen anledning att behålla honom och kasta bort en massa värdefulla pengar som man kan göra annat av. Räcker det inte till en riktigt bra producerande forward kan man lika gärna ge en sån som Kim Karlsson chansen för jag kan nästan lova att det skulle vara en bättre investering än nån ny avdankad floppfinne.


Resten som jag skrev om tidigare idag då?

- Närkamperna tar sig...

- Bara tre utvisningar, helt godkänt
- Powerplay... Det kommer aldrig igång, varje pass tar för lång tid och man lyckas inte riktigt skapa någon oreda i motståndarnas box. Måste förbättras, och framförallt måste man bestämma sig för vilka spelare som ska spela powerplay. Jag röstar inte på en kedja som innehåller Burström, Mäkinen och Almtorp.
- Målvaktsspelet. Modig hade inte mycket att göra, men när skotten kommer så släpper han ändå de där returerna som man har varit galen på både en och två gånger. Oftast behöver han "dämpa" pucken innan han kan nypa fast den, men den tiden finns inte alltid i Elitserien.
- Juniorerna sköter sig återigen bra. Ibland lyser juniormisstagen igenom, men det går inte heller att förvänta sig att de ska göra allting rätt i varje situation.

Jag känner mig faktiskt inte lika jätteorolig inför säsongen som alla andra verkar göra just nu. Jag är inte helt övertygad, men inte heller mår jag dåligt över vad som komma skall. Visserligen hade jag en bra känsla även inför förra säsongen, och då vet vi ju hur det gick...

PK imorgon?


Näst sista försäsongsmatchen

    Skrivet den 2008-09-04 kl. 14:13:07

Idag, med två veckor kvar till premiären, spelar Luleå sin näst sista försäsongsmatch för i år.

Förra Luleåspelaren Magnus Isaksson kommer hit med sitt nya lag Björklöven och de får möta ett ungt Luleå, åtminstone på backsidan där medelåldern endast är 19 år. Janne och Johnsson är skadade och Berglund och Styrman har landslagsuppdrag i helgen, så i deras frånvaro får Anders Grönlund, Robert Lembacher, Johan Pettersson och Anton Barsk chansen att visa upp sig i A-laget. Det verkar dessutom som att Obsut är tillbaka efter sin revbensskada. Modig står och inte heller idag får den tidigare framgångsrika L-kedjan spela ihop då man kör på samma uppställning som mot Skellefteå.

Ikväll vill jag se ett lag som verkligen går in för att vinna närkamper och som inte drar på sig en massa onödiga utvisningar. Jag vill också se ett bra powerplay och en bättre effektivitet jämfört med tidigare matcher. Sist men inte minst, målvaktsspelet. Det börjar vara dags för Modig att visa att han inte tänker ge Gusten någon lätt match i vinter.


Det blev som vanligt...

    Skrivet den 2008-09-02 kl. 21:34:11

Uddamålsförlust mot SAIK.

Det har aldrig hänt förut va?

Septembers första match

    Skrivet den 2008-09-02 kl. 18:22:08

För det första: Förlåt för dålig uppdatering. Jag har velat skriva men orden har inte riktigt hittat ut och då tyckte jag det kändes bättre att låta det vara än att bara skriva massa svammel.

För det andra: Vad skönt att det äntligen är september! Augusti känns så himla långt bort ifrån elitseriepremiären, men nu är det september och då känns det verkligen att snart är det dags.

Och till sist för det tredje: Jag önskar att jag var i Piteå nu och inte satt hemma framför datorn i väntan på att matchen ska börja... Det var inte så länge sen jag såg hockey sist, men idag har jag den där känslan av att jag verkligen, verkligen vill vara där. Men man kan inte alltid få som man vill och det är tur att det bara är två dagar till torsdag. Harju gör comeback redan ikväll, och behöver jag ens säga hur orolig jag kommer vara? Jag håller mina tummar för att det håller. L-kedjan är splittrad till kvällens match, och istället tar Linus Omark Lidhammars plats... Kanske inte vad jag hade hoppats på, men det är försäsong och det är väl bättre att testa nu än att börja mixtra en massa under säsongens gång. Hoppas att Lavanders målform är intakt i alla fall, oavsett vem han spelar med. På forwardssidan verkar skadeproblemen lösta (peppar, peppar) till kvällens match, men på backsidan är Janne fortfarande skadad och även Obsut står över matchen på grund av sin revbensskada.

Någon som har tips på bra liverapportering från kvällens match, annat än Swehockey? Verkar inte som att Kuriren kör någon...

RSS 2.0