Det börjar likna någonting...

    Datum: 2009-04-19 Tid: 00:08:11

Inom loppet av en vecka har fem nya spelare och två förlängningar presenterats och vi börjar närma oss en full trupp inför nästa säsong. Tankar och åsikter finns det ett helt lager av, så jag tömmer lite för att få plats med nytt.

I nuläget har följande spelare kontrakt:

Mattias Modig
Anders Nilsson
(ny från J20)

Målvaktssidan är spikad. Inte helt oväntat fick Anders Nilsson ett kontrakt med A-laget, något annat hade varit ett stort misstag. Kan Modig dessutom hålla den nivån han hade i år och ytterligare fortsätta sin utveckling så blir det här riktigt bra. Dessutom sparar man antagligen en del pengar, kanske inte mycket, men varje krona räknas just nu, på att byta ut Gusten. Till sist förstår jag absolut inte de som kunde tänka sig att ta hem Hento igen...

Pierre Johnsson
Janne Sandström
Kristofer Berglund
Johan Ejdepalm
Robin Jonsson
(ny från Timrå)
Robin Olsson

Ytterligare två backar ska in, varav den ena borde vara Fredrik Styrman. Vem den andra blir är lite mer osäkert, det har pratats både om Frallan och Mattias Karlsson, men jag vill ha Obsut kvar. Har egentligen ingen bra känsla angående honom, men jag kommer hoppas in i det sista. Helt klart är däremot att vad som behövs är inte någon defensivspecialist, utan snarare någon som kan bidra offensivt. Pierre Johnsson blir kvar i ytterligare två år och efter Obsut var han den spelaren jag helst ville se en förlängning med så jag är nöjd. Robin Jonsson är hittills det enda nya på backsidan och ersätter då antagligen Radek Philipp rakt av. Radek gjorde nog ingen i Luleå besviken, men kostade säkert en hel del pengar med tanke på att han var här på artistkontrakt så att han rök kändes inte speciellt oväntat. När åtta backar kommer att ha kontrakt tycker jag att en borde lånas ut för att inte få en situation då någon hela tiden blir ställd åt sidan, utan alltid är igång och spelar matcher. De två som borde vara aktuella för detta skulle då vara Olsson eller Styrman.

Chris Abbott (ny från Rögle)
Cam Abbott (ny från Rögle)
Anders Burström
Martin Chabada
Mats Lavander
Mikael Lidhammar
Robin Lindqvist
Emil Lundberg
Thomas Raffl
(ny från Villacher SV)
Johannes Tornberg (ny från J20)

Enligt tidigare uttalanden från Osten ska tretton forwards ingå i truppen, alltså är vi i dagsläget tre spelare kort på den sidan. Ska man tro alla rykten och vad agenten har sagt så verkar en av de platserna fyllas ut av Niklas Olausson. Jag gillar att man valde att ge Johannes Tornberg chansen, han har sprutat in mål i juniorlaget och har dessutom storleken på sin sida.

Sen har vi den stora frågan bland Luleåfansen just nu, Jonte eller Ledin - eller rent av båda två? Är ju extremt tveksam till att båda två kommer, i stort sett helt säker på det. Och som några kanske redan har räknat ut så föredrar jag Ledin. Tror tyvärr inte att det blir så, men inom två veckor borde vi också veta. Jonte känns mer som en chansning. Han har haft några mindre bra år och ingen verkar riktigt veta var han egentligen ligger. Kan han spela som han en gång i tiden gjorde är han helt klart en tillgång, men hur mycket vågar man chansa? Tycker inte man ska lägga några överdrivet stora summor på honom.

Lubos Bartecko försvinner, det är jag 98% säker på. Både Jonas Almtorp och Viktor Lindgren verkar ha kontraktsförslag liggandes framför sig. Lite märkligt kan jag känna om det nu är så att man bara har två (vi säger så...) platser kvar att fylla. För båda två får inte plats. Vi behöver ha in mer kraft i laget, och säg då att en av platserna går till Ledin eller Jonte så finns det en plats kvar. Lindgren eller Almtorp? Jag tror fortfarande på Lindgren, men måste säga att jag ändå skulle ta Almtorp. Hans roll känns betydligt klarare än Lindgrens, och vad Lindgren behöver är inte att harva runt i någon fjärdekedja, utan speltid och förtroende. Först då tror jag att han kan ta det där steget och för hans egen skull så är nog det lättare att få någon annanstans.

Mycket är klart, men än saknas det några tunga pjäser. Förhoppningsvis ska vi inte behöva vänta ända in i det sista som förra säsongen innan vi vet vilket lag vi ställer på isen i premiären, men oavsett vad så känns allting jäkligt spännande inför nästa säsong.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0