Formsvackan är total...

    Datum: 2009-01-05 Tid: 22:28:55

6-2... Andra matchen för säsongen, och andra raka, som Luleå släpper in fler än fem mål. Dessutom tog Luleås 14 matcher långa poängsvit hemma slut.

Luleå började bra och ägde matchen i den första perioden, men sen började Djurgården göra mål och då var det som att luften gick ur helt och hållet.

Den sämre formen har egentligen funnits där ett tag, men det har inte varit lika uppenbart då man fortfarande har haft flytet med sig. Sen matchen i lördags har man inte det längre och då kan man inte spela dåligt också utan att förlora. För som det är nu så förlorar Luleå närkamper, man är inte etta på returerna och passen går inte dit de ska. Dessutom börjar spelet kännas omständigt. Flera gånger idag finns det möjlighet till lätta passningsalternativ, men istället väljer man t.ex. det svåra diagonalpasset där pucken måste ta sig förbi en motståndare som står rakt i vägen innan det når fram.

Det är dags att gå tillbaka till spelet som tog er till toppen, grabbar. Och det nu! Man spelar inte längre för varandra på samma sätt som man gjorde tidigare. Jag vill att det ska sitta motståndare som frimärken längs hela sargen när matchen är slut, som det gjorde tidigare. Jag vill att varje spelare ska vara mer blå än vit på kroppen av alla täckta skott. Jag vill helt enkelt ha tillbaka det gamla Luleå Hockey om vi nu kan kalla det så.

Burström, Almtorp och Lindgren är Luleås klart bästa kedja idag och borde nästan ha gjort ytterligare ett par mål. Men som sagt, flytet finns inte där längre...

Omark var tillbaka fortare än någon hade kunnat tro och klarade fortfarande av att snurra upp Djurgårdarna, men han verkade ändå hämmad och närkamper såg han mest ut att vilja undvika.

Jag tänker inte ens försöka hänga ut enskilda spelare, för som det ser ut nu så måste alla spelare höja sig och hitta tillbaka till spelet igen. Bara för att det går bra betyder det inte att man kan börja spela annorlunda. Det hårda spelet med obegränsat hjärta var vad som tog Luleå Hockey till toppen, och ska de ta sig längre så är det just det som ska ta dem dit, inte någonting annat!

Det var inte bara matchen i sig som gjorde mig arg ikväll, men det andra får ett eget inlägg lite senare.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0