Omark visade varför han är med...

    Datum: 2008-12-18 Tid: 23:07:46

Jag vet inte när en turnering i EHT har varit så intressant som den här. Givetvis är enda anledningen de fyra Luleåspelarna, och kanske framförallt "Övertorneås finest" Omark och Harju. Hade givetvis hoppats på ett roligare resultat än 2-6, men tyvärr blev det ju spiken i kistan när Tjeckien gjorde tre snabba mål i slutet av andra utan att Sverige för den delen hade varit så dåliga, de borde snarare haft ett eller kanske två mål själva när det istället rann iväg. Men det hjälper inte att ha ett bra anfallsspel när försvaret inte fungerar, framförallt inte mot kontringsstarka tjecker.

Hur bra är inte Linus Omark? Utan några som helst premiärnerver (vad det verkade) gick han in i matchen mot Tjeckien med precis det spelet som tog honom dit. Så jäkla kul att se hur han tog för sig redan i sin första match. Med lite tur hade vi kanske kunnat få se ett mål också. Uppenbarligen klarar han sig även på högre nivåer än Elitserien.

Johan Harju spelade väl helt okej, försvann precis som resten av kedjan ju längre matchen gick och skulle väl kanske ha agerat annorlunda när Tjeckien gjorde 4-0. Men det är lätt att vara efterklok...

Mattias Modig fick inte precis någon rolig match i målet, men försvaret var ju samtidigt bedrövligt och han inte fick mycket till hjälp även om det var ett eller ett par mål som han kanske skulle kunnat ta, eventuellt nån mer med det där lilla extra flytet. Behöver jag säga att jag är orolig över hur han tar det här? Jag hoppas verkligen att Bengt-Åke låter honom stå en match till.

Kristofer Berglund fick börja på bänken men fick komma in i andra perioden. Bättre förstabyte kunde han ha fått, först ett fint pass till en forward för att starta ett anfall, men där vem det nu var på något vis slarvar bort pucken till en tjeck som kontrar och gör det riktigt bra när han lyckas ta sig runt Kristofer, som drar på sig en avvaktande utvisning, för att sen lägga in pucken i mål. Men resten av matchen tycker jag att han skötte bra.

Utöver Luleåspelarna då? Jag gillar Fredrik Pettersson som alltid spelar med mycket energi. Utöver honom är ju Mårtensson-Weinhandl-Håkansson en inte så dålig kedja, oavsett om man vill det eller ej är det bara att gratulera Linköping till att de återigen spelar ihop nästa säsong...

Ny match på lördag, och då hoppas jag att vi får se mer av kedjan med Omark, Harju och Skellefteås Jimmie Eriksson och att de fortsätter med det spelet som de hade idag. Men viktigast av allt är att man får ordning på försvarsspelet.

Kommentarer

Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0