6 oktober 2007 - Dyrköpt seger

Datum: 2008-08-20 Tid: 00:23:33

Resultatet blev detsamma, och det var snudd på en lika sjuk match som senast vi mötte Färjestad. Fem mål på elva minuter i den andra perioden, Luleå fullkomligt exploderade och gick ifrån till ledning med 6-2, efter att Kalle Kerman, Johan Ejdepalm och Viktor Lindgren gjort varsitt mål och Johan Harju två. I första perioden hade dessutom Martin Chabada gett oss ledningen med matchens första mål. Förövrigt Ejdepalms första mål i Elitserien och i Luleåtröjan.

Vet egentligen inte vad man ska säga om dagens match, mer än att det var en riktig lagseger idag.

* * *

Jesse Niinimäki är äntligen på väg bort, idag fanns han inte med i laget...

* * *

...men med tanke på vad som hände under matchen var det kanske fel dag att ta det beslutet. FEM(!) forwards utgick under matchens gång:

Jussi Tarvainen
- Skar upp lårmuskeln på en skridskoskena, allvarligt skadad.
Linus Omark - Fick Jaroslav Obsuts slagskott på foten, och då gör det ont!
Anders Burström - De onda ljumskarna gjorde sig påminda igen.
Tommi Miettninen - Vred till knäet, befarad ledbandsskada. Borta några veckor om så är fallet.
Martin Chabada - Vrickade foten, mest troligt med på tisdag.

Matchen avslutade vi alltså med sju ordinare forwards plus backen Johan Ejdepalm som fick vikariera. Vad vi också kan konstatera är att två tredjedelar av Luleås två bästa kedjor försvann och lämnade kvar en ensam länk.

Det här var det absolut SISTA vi behövde när vi äntligen har börjat komma igång. Men skadorna brukar ju vara ett signum för Luleå Hockey, så varför är jag förvånad?

Om det finns någon där uppe, så hoppas jag att det visar sig de närmsta dagarna.