27 februari 2007 - Kalle Kerman vs. Fredrik Hynning

    Datum: 2008-08-20 Tid: 00:04:40

Vi tar det från början:
Innan säsongen värvade Luleå Kalle Kerman, Moras succéspelare från förra säsongen. Luleås ledning hade antagligen, precis som fansen, förhoppningar på att Kalle skulle lyckas lika bra här uppe som han gjorde i Dalarna.


Under försäsongen gick det bra för Kalle och han stod för en del mål. Sen drog Elitserien igång och Kalle placerades de första matcherna i första eller andrakedjan. Efter några matcher, framförallt efter Lubos Barteckos ankomst började han sjunka i rangen och återfanns till sist i tredje/fjärdekedjan där han nu har fått tillbringa större delen av säsongen. Poängen har uteblivit men trots det har han ställt sig på skridskorna varje match, för att göra sitt jobb.


I Fredrik Hynning ser vi raka motsatsen. När säsongen drog igång påbörjade Fredrik sin tredje säsong i Luleås färger. Tidigare säsonger hade inte Fredrik gjort något större väsen av sig och de första matcherna spelade han i den mindre smickrande fjärdekedjan. När det hade gått några omgångar placerades han tillsammans med Martin Chabada och Linus Omark och de tre fungerade bra direkt. Tyvärr blev Chabada skadad i en av de första matcherna och Fredrik fick åter finna sig i att för det mesta spela i tredje/fjärdekedjan. Efter Chabadas comeback vet vi ju alla hur det har gått och Fredrik belönades också med en landslagsplats för sin fina säsong.


För Kalle Kerman fortsatte det att gå trögt, men han fortsatte att kämpa i matcherna och gav aldrig upp. När transferfönstret närmade sig stängning gick det vissa rykten om att Kalle skulle lämna Luleå, men Lars Modig gick ut och sa att man skulle behålla Kalle, bland annat på grund av hans inställning att inte ge upp.


För några veckor sedan började det gå rykten om att Fredrik Hynning var på väg bort från Luleå, vilket betydde att andra klubbar hade tagit kontakt med honom. Ingenting konstigt i sig, Fredrik har gjort en väldigt bra säsong både spel- och poängmässigt och alla klubbar vill väl ha bra svenska spelare i sitt lag. Frölunda, Linköping, och Timrå var de klubbar som namngavs som alternativ, men ganska tidigt kom det fram att Linköping inte skulle bli det slutgiltiga valet. Det hetaste valet i detta läge skulle tydligen vara Timrå.


Det var kring den här tiden det började hända någonting. Efter Elitseriens uppehåll för LG Hockey Games har inte Fredrik Hynning varit sig lik. Kedjan som var så framgångsrik tidigare har knappt producerat någonting. Självklart är inte Fredrik den enda anledningen till detta, men Chabada och Omark har ändå varit hyfsade under den här tiden, vilket inte Fredrik har varit för det mesta. När jag ser honom spela ser jag inte någon glöd eller energi från hans sida, det ser ut som att han inte ens försöker ibland.


Mina tankar går tillbaka till säsongen 2003/2004 när det började gå rykten mitt under kvartsfinalerna mot Färjestad att vår målvakt Daniel Henriksson skulle vara klar för samma klubb. "Hento" som tidigare varit så bra blev helt oigenkännelig och puckarna ramlade in bakom honom. Självklart förstår även jag att spelare får formsvackor under en lång säsong och det kanske är dumt att tänka de tankar jag tänker just nu, men det känns oundvikligt. Fredrik har gjort en väldigt bra säsong och det är jag glad för och jag hoppas inte på någonting annat än att han ska stanna i klubben, så länge han har rätt inställning.


Nu kommer vi till vad jag vill ha sagt med detta. I gårdagens match mot Djurgården tillhörde Kalle Kerman de bästa spelarna i laget och fick också (dock marginellt) mer speltid än vanligt. Fredrik Hynning däremot tillhörde de ytterst få spelare som knappt förtjänade godkänt.


Imorgon spelar Luleå Hockey ytterligare en otroligt viktig match i den fortsatta jakten på en slutspelsplats, mot Frölunda i mardrömsarenan Scandinavium. För att vinna den matchen krävs det att ALLA spelare ger precis allt i varje situation och är beredd att offra en tand eller två för att gå segrande ur striden. Därför tycker jag, med de senaste matcherna som grund, att man ska låta Kalle Kerman ta Fredrik Hynnings plats i morgondagens match. För tillfället ser Kalles vilja ut att vara starkare än Fredriks och av den anledningen tycker jag att han ska få mer speltid, för nu fungerar det inte att åka runt och lalla på planen, det är gasen i botten som gäller. Eller som Niklas Wikegård skulle ha sagt: Inga bromsspår!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0